1

Femeie din Făurești, dată dispărută în data de 24 aprilie, a fost găsită

În ultimele zile polițiști, jandarmi și voluntari au efectuat căutări fiind folosiți și câini de urmă cât și un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I..

„Astăzi după ce colegul nostru de la Poliția orașului Bălcești a avut o presimțire cu privire la o posibila locație unde s-ar afla femeia, acesta a plecat cu mașina de teren personală, împreună cu alți doi colegi, iar într-o zonă greu accesibilă au găsit-o pe femeia dispărută”  ne transmit reprezentanții IPJ Vâlcea.

Femeia a fost identificată la mai bine de 14 km de locuința ei, era desculță și nemâncată.

Femeia le-a spus polițiștilor că aceasta a plecat voluntar de la locuința ei și s-a rătăcit în pădure.

Aceasta a fost preluată de o ambulanță în vederea acordării de îngrijiri medicale deoarce se simtea foarte slăbită.
Cele mai populare tematici de sloturi

În trecut, jocurile de sloturi nu au fost luate în considerare prea mult, în special pentru că nu se aflau în fruntea listei de priorități pentru multe cazinouri. Acest lucru se datora în principal faptului că cazinourile își făceau o mare parte din profituri din jocurile de masă. Cu toate acestea, vremurile s-au schimbat pentru umilul joc de sloturi. În prezent, esloturile au câștigat mai multă popularitate atât în platformele online, cât și pentru cazinourile terestre din întreaga lume, și reprezintă aproape 70% din profiturile generate în aceste cazinouri.

Această creștere bruscă a interesului pentru sloturi și jocuri a determinat dezvoltatorii de software de jocuri de noroc să ia aminte și să proiecteze sloturi online mai bune pentru a satisface această cerere în creștere, precum și pentru a răspunde așteptărilor tot mai mari ale jucătorilor. În aceste zile, aparatele de sloturi dispun de o grafică, animații și sunete de foarte bună calitate, precum și de alte caracteristici speciale specifice jocului, toate acestea pentru a îmbunătăți experiența de joc. Chiar dacă rotirile gratuite iti spun ”castigabani online gratis” tot este important să găsești o tematică care să îți facă pe plac.

Mai jos sunt prezentate cele mai populare tematici de sloturi speciale.

Lumile antice/ jocuri de păcănele cu tematică istorică

O altă temă populară pentru jocurile ca la aparate este cea care se bazează pe diferite epoci istorice. Cele mai populare teme din această categorie sunt temele Roma Antică și Egiptul Antic; cu toate acestea, acestea nu sunt singurele teme disponibile. Altele includ teme bazate pe războaiele mondiale, războiul coreean etc.

Un exemplu de joc ca la aparate cu tematică istorică este jocul ca la aparate Treasures of Troy. Tema acestui joc se bazează pe legendarul oraș Troia. Acesta are un fundal care amintește de orașul Troia și are o coloană sonoră impresionantă pe deasupra. Printre simbolurile prezentate în jocul ca la aparate se numără Parisul din Troia, sabia lui Ahile și Elena din Troia.

În calitate de jucător, atunci când câștigi un joc, vocea în off a Elenei te va felicita pentru câștig, ceea ce îți sporește surprinzător de mult încrederea.

Jocuri ca la aparate cu tematică de aventură

Jocurile cu tematică de aventură te vor face să prospectezi pentru pietre prețioase, să cauți acea comoară pierdută a civilizațiilor dispărute, să ai aventuri în jungle verzi și luxuriante și să călătorești în jurul lumii.

Un astfel de joc de păcănele cu tematică de aventură este Jungle Jackpots. Acest joc este inspirat de Cartea Junglei și prezintă toate personajele preferate din cartea de povești. Pentru a câștiga mult în joc, faceți echipă cu Mowgli, care se leagănă pe ecran lansând bonusuri speciale ale personajelor care vă ajută să vă măriți câștigurile.

Jocuri ca la aparate cu tematică de film

Aceasta este o altă temă care este foarte populară în jocurile de păcănele. Aceste jocuri se bazează pe filme de mare succes și de obicei prezintă personajele principale ale filmului, ceea ce le face preferate de mulți jucători. Jocul poate prezenta, de asemenea, principalele elemente și simboluri ale filmului.

Unele dintre filmele populare care au avut jocuri bazate pe ele includ Tomb Raider, The Hangover, King Kong și The Lord of the Rings, doar pentru a numi doar câteva.

Jocuri ca la aparate cu tematică fantastică

Jocurile de păcănele cu tematică fantastică se bazează pe personaje fantastice, care alcătuiesc multe povești, inclusiv, dar nu numai, Rapunzel, Cenușăreasa și Albă ca Zăpada etc. Un astfel de joc este Dwarfs Gone Wild, care se bazează pe povestea Albă ca Zăpada și cei șapte pitici.

Acest joc are o grafică de înaltă calitate și șapte personaje pitice care reprezintă piticii din poveste. Aceste personaje Pitici apar pe role formând câștiguri la fiecare joc.

Jocuri ca la aparate cu tema emisiuni TV

Emisiunile TV populare cuprind un alt gen foarte popular în jocurile ca la aparate. Aceste jocuri de păcănele se bazează pe diverse emisiuni de jocuri TV, precum și pe drame și chiar pe emisiuni de aventură.

Aceste jocuri de păcănele cu tema emisiuni TV îl fac pe jucător să se simtă ca și cum ar face parte din serialul TV, din emisiunea de jocuri sau din emisiunea de aventuri. Cele mai populare emisiuni TV care au fost folosite ca temă în unele jocuri de păcănele includ The Price Is Right, Sex and The City și Jeopardy.

Jocuri cu tematica DC Comics

Aceste sloturi se bazează pe benzile desenate populare și pe benzile desenate cu supereroi. Acestea sunt preferate în special de fani, deoarece prezintă cei mai populari super eroi, inclusiv Superman, Batman și Wonder Woman.

Aceste jocuri au probabil cele mai bune grafice și animații din jocurile de păcănele, în afară de jocurile de păcănele 3D. Există foarte multe variante de teme disponibile pentru aceste jocuri, deoarece gusturile variază și oamenii tind să joace doar jocurile ale căror teme îi atrag. Având în vedere numărul de supereroi disponibili, este ușor de înțeles de ce.

Concluzie

Sloturi sunt foarte populare în rândul multor jucători online. Acest lucru se datorează faptului că sloturile tematice oferă jucătorului caracteristici suplimentare interesante, precum și un mediu captivant. Având în vedere popularitatea tot mai mare a jocurilor ca la aparate tematice, dezvoltatorii de software continuă să exploreze mai multe teme în încercarea de a oferi mai multe varietăți în jocurile ca la aparate tematice.

Exemplele de mai sus reprezintă doar o parte din temele disponibile care pot fi folosite în jocurile de sloturi.
APAVIL are nevoie de un șef sector Horezu

APAVIL SA anunță scoaterea la concurs a următorului post:

  • 1 post șef sector Horezu din cadrul Centrului Exploatare Vest

Concursul constă în susţinerea probei scrise și a unui interviu, care vor avea loc la sediul societății din str. Carol I nr. 3-5, Rm. Vâlcea, astfel:

  • Selecția dosarelor de înscriere va avea loc în data de 16.05.2022, ora 15:00.
  • Proba scrisă se va desfăşura în data de 20.05.2022, ora 09:00.
  • Interviul vor avea loc în data de 26.05.2022, ora 09:00.

Data limită până la care candidații pot depune actele pentru dosarul de concurs este 13.05.2022, ora 13:00, la Registratura societății APAVIL S.A., Rm. Vâlcea, str. Carol I nr. 3-5.

Informații privind condițiile generale, condițiile specifice, dosarul de concurs, bibliografia, desfășurarea concursului și calendarul concursului se pot obține accesând www.apavil.ro sau la Serviciul Resurse Umane, Salarizare și Arhivă, telefon 0250/739580, interior 22. Program de lucru: luni-joi, între orele 0700 – 1530  și  vineri între orele 0700 – 1300.

 
CONAF susține dreptul de opțiune în listarea companiilor private

În această perioadă post-pandemică, extrem de complicată și tensionată, în condițiile unui război la granița României și a unor crize suprapuse, susținem că Parlamentul trebuie să găsească soluții pentru a sprijinii mediul de afaceri printr-un climat nebirocratic, echitabil și sustenabil.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) consideră inițiativa legislativă nr. B254/2022 (care ar putea obliga firmele și PFA-urile să plătească o taxă către Camera de Comerț și Industrie a României) birocratică, excesivă și inoportună. Listarea unei companii, în orice tip de catalog, trebuie să fie opțională și să aducă companiei, beneficii de marketing.
„Propunerea, care este o reluare a unei inițiative respinse, este birocratică și redundantă, deoarece impune o nouă obligație, de data această anuală. Toate firmele sunt deja prezente în Registrul Comerțului și a te înscrie anual, contra cost într-un catalog al firmelor gestionat de o entitate privată, (cum este Camera de Comerț și Industrii – CCIR) trebuie să fie o opțiune a fiecărui antreprenor.
Dacă CCIR vrea să dețină toate informațiile despre firmele din România, o poate face preluând date de la Registrul Comerțului fără impunerea de taxe și costuri suplimentare. În opinia noastră, CCIR a fost creată ca și o structură de sprijin, modernă, eficientă și utilă mediului de afaceri, ce are ca obiect atragerea și nu impunerea pentru companiile private, cu atât mai puțin pentru persoanele fizice autorizate. Prezența unei companii într-un catalog, fie el și național, trebuie să fie opțională și văzută ca un instrument de promovare, nicidecum obligatoriu și contra cost.
Activitatea de business este extrem de diversă, iar regularitatea ei ține exclusiv de proprietarul ei. Decizia de suspendare a unei activități ține de parcursul fiecăruia. Iar impunerea unor taxe și amenzi pentru societățile inactive vine în contradicție cu libertatea de decizie antreprenorială.
Consider că orice instrument, structură sau decizie legislativă trebuie să vină în sprijinul susținerii, debirocratizării și în general găsirii de soluții viabile pentru mediul de afaceri.”, a declarat Cristina Chiriac, președinta CONAF.
„Pe de altă parte, nu considerăm că este oportună obligarea unui antreprenor sau a unei persoane fizice autorizate să obțină, prin CCIR sau orice altă entitate cu monopol impus, certificatul de competență introdus prin aceeași propunere legislativă. Este un demers birocratic, inutil pentru antreprenorii deja calificați prin studiile sau atestatele obținute, cu un traseu nedefinit încă, într-un mediu de business aflat demult sub incidența standardelor europene.
Înțelegem argumentul creării unui antreprenoriat profesionist, dar orice antreprenor, fie el absolvent al Universității Harvard, sau al școlii generale din Valea Mare, are dreptul să deschidă o afacere pe banii lui, dacă se consideră competent în domeniul ales și respectă regulile de producție și siguranță a consumatorului.
Nu considerăm că, într-o structura vie precum cea a mediului de business, un antreprenor trebuie să obțină un certificat de competență de la vreo instituție care să impună standarde ocupaționale fără consultare publică temeinică. Procesul educațional pentru anumite categorii de lucrători este descentralizat și impunerea calificărilor pentru manageri este fără precedent, în lume cred.
Certificatul de competență al absolventului de la Harvard e însăși diploma sa, dar dacă vrea să facă business în SUA nu îi eliberează nimeni vreun atestat cum că ar fi competent. Competența managerială este dovedită prin abilitatea de a-ți gestiona propria afacere”, a mai declarat Cristina Chiriac.
În consecință, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) consideră inițiativa legislativă nr. B254/2022, în contradicție cu orice strategie pozitivă pentru mediul de business românesc și descurajează inițiativa antreprenorială.

 

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen, egalității de șanse.
CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și international.
CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business.
CONAF are în componența sa 2 federații, 10 patronate, 5 asociații, 19 sucursale și peste 3.000 de companii.
Spectacol de excepție, în centrul Râmnicului, de 1 Mai

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea vă invită Duminică, 1 Mai, în Scuarul Mircea cel Bătrân – orele 19:00, la un spectacol de excepție!

Pe scenă vor urca interpreta de muzică populară Emilia Dorobanțu și Taraful Rutenilor & Carmen Chindriș.
Primarul Mircia Gutău va relua audienţele acordate râmnicenilor

Începând de miercuri, 4 mai, primarul Mircia Gutău va relua audienţele acordate cetăţenilor Râmnicului la sediul Primăriei municipiului, discuţiile cu edilul-şef urmând să se desfăşoare începând cu ora 8.00. Înscrierile în audienţă se vor face la Centrul pentru Informarea Cetăţenilor (Registratura Primăriei) din strada General Magheru nr. 25, parter, sau prin e-mail pe adresa primaria@primariavl.ro. Solicitarea unei audienţe la primar se poate face doar pentru problemele care sunt de competenţa Primariei Municipiului Râmnicu Vâlcea şi care pot fi soluţionate în cadrul legal de către Executivul Primăriei, persoana care se înscrie în audienţă trebuind să facă dovada faptului că a depus în prealabil o cerere căreia i s-a răspuns negativ sau nu i s-a răspuns.
Primăria Râmnicu Vâlcea ia măsuri în urma incendiului de la mansarda blocului C32 din Ostroveni

Vineri dimineaţa, la convocarea primarului Mircia Gutău, Comitetul Local pentu Situaţii de Urgenţă s-a reunit pentru analizarea modurilor în care se poate interveni în urma incendiului ce a afectat mansarda blocului C32 din Ostroveni. Prezentarea făcută de edilul-şef în debutul şedinţei (bazată pe discuţiile din ultimele două zile cu familiile afectate şi în urma vizitei în zonă din această dimineaţa) a conturat situaţia extrem de complexă rezultată după evenimentul dramatic de zilele trecute: firma constructoare a mansardei a dat faliment înainte de finalizarea lucrării, drept pentru care locatarii mansardelor nu au actele de proprietate finalizate şi niciun apartament nu are asigurare de daune, distrugerile aduse mansardei şi absenţa oricărei izolaţii pun în pericol toate celelalte patru etaje şi parterul de dedesubt şi există pericolul real ca în caz de intemperii puternice, resturile acoperişului de tablă – ai cărui stâlpi de susţinere au fost grav afectaţi de foc – să fie smulse de vânt şi să provoace pagube materiale semnificative sau chiar victime.

În aceste condiţii şi ca urmare a discuţiilor şi propunerilor venite din partea celor prezenţi, s-a stabilit ca în cursul acestei zile, gradul de distrugere al mansardei de la C32 să fie analizat de o comisie mixtă alcătuită din specialişti din Primărie, I.S.U. ”General Magheru”, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi alte instituţii responsabile, iar după întocmirea tuturor documentelor necesare şi obţinerea acordului lichidatorului judiciar care gestionează falimentul firmei constructoare să se poată interveni pentru curăţarea întregului planşeu al imobilului, urmată de securizarea lui, într-o primă fază, prin întinderea unei prelate protectoare care să oprească infiltraţiile de apă provenită de la ploi şi, ulterior, prin construirea unui acoperiş în două ape.

În ceea ce îi priveşte pe locatarii apartamentelor distruse de incendiu (cinci dintre familii solicitând, deja, cazare de urgenţă la internatul fostului Liceul ”Oltchim” din bulevardul Nicolae Bălcescu), se intenţionează repartizarea unor apartamente tot în cartierul Ostroveni, închiriate pe o perioadă determinată de un an de către Primăria Municipiului (în baza unei Hotărâri de Consiliu Local ce va fi supusă aprobării în perioada următoare), iar într-un orizont de timp mai larg se doreşte modificarea criteriilor de repartizare a locuinţelor sociale astfel încât cei afectaţi de acest incendiu să poată primi cu prioritate o nouă casă în ansamblul din Ostroveni Sud ce cuprinde 120 de astfel de unităţi locative şi care se află într-o etapă avansată de realizare.

Totodată, primarul Gutău a declarat că va face toate demersurile legale disponibile, inclusiv prin posibila implicare a Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru obţinerea de despăgubiri pentru familiile afectate care să acopere, măcar parţial, pagubele acestora.
VÂLCEA. Prinși la două luni după ce au furat 35.000 euro dintr-o locuință din Bujoreni

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliției Rurală Râmnicu Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

La data de 17 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați de o femeie din comuna Bujoreni, cu privire la faptul că, persoane necunoscute au pătruns în locuința acesteia de unde i-au sustras suma de 35.000 de euro.

Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit că cele sesizate se confirmă.

În urma activităților investigativ-operative efectuate, la data de 26 aprilie a.c., au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domicilară, în județul Argeș, în urma cărora au fost identificați doi bărbați de 40 respectiv 20 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

În urma probatoriului administrat la data de 26 aprilie a.c., organele de cercetare penală au dispus reținerea celor doi pentru 24 de ore, iar la data de 27 aprilie a.c., la propunerea Parchetului, cei doi au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți fiind dispusă arestarea preventivă a celor doi pe o durată de 30 de zile.

Cercetările vor continua pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.
FOTO. Incendiu la un depozit de furaje din Râmnicu Vâlcea

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați în cursul zilei de 27. aprilie ac., la ora 19.50, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în Râmnicu Vâlcea, zona Căzanești.
Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului s-au deplasat două echipaje de stingere cu apă și spumă.
La sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta la suprastructura fânarului construit din lemn, pe o suprafață de aproximativ 25 mp.
Până la stingerea flăcărilor, au ars: fânarul construit din lemn cu învelitoare din țiglă pe aproximativ 25 mp.; aproximativ 10 tone de lemne pentru încălzit și aproximativ două tone de fan producție 2022.
Din păcate, în timpul intervenției a fost descoperit un câine carbonizat, acesta fiind surprins în interior, în momentul declanșării incendiului.
FOTO. Braconieri pe Olt, prinși cu aproape o jumătate de tonă de pește. Au rămas și fără mașină…

La data de 28 aprilie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au depistat în flagrant delict, 4 tineri care transportau ilegal pește cu un autovehicul.

Polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în autoturism aflându-se și alți 3 pasageri de 20,21 și 22 de ani, toți din comuna Ionești.

Polițiștii au procedat la efectuarea controlului autoturismului, în interiorul căruia au fost descoperiți 15 saci ce conțineau pește de diferite specii, o barcă pneumatică și plase de pescuit monofilament și plurifilament.

Din verificările efectuate s-a stabilit că aceștia ar fi pescuit peștele în noaptea de 27 spre 28 aprilie a.c., din râul Olt.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au dispus confiscarea și ridicarea în vederea confiscării a următoarelor bunuri, respectiv autovehiculul folosit la transport, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei, 477 kg de pește speciile crap și caras în valoare de 6.000 lei, 1500 m de plase de pescuit monofilament și plurifilament și o barcă pneumatică cu vâsle.

De asemenea, polițiștii au întocmit acte premergătoare urmăririi penale sub aspectul comiterii infrațiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție, deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm, prevăzute de Ordonanță de Urgență nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul și acvacultura.