Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PLAGIAT! Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost acuzat de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat un curs universitar, în 2006. Potrivit jurnalistei, politicianul și-ar fi însușit capitole întregi semnate anterior de alți doi autori. Lucrarea se numea „Irigații, desecări, combaterea eroziunii solului. Irigarea culturilor”. Investigația publicată luni de PressOne arată că Sorin Cîmpeanu și-ar fi însușit mai multe capitole din lucrarea fostului său coordonator de doctorat, conținut care însumează 92 de pagini. Ulterior, ministrul a spus că acuzațiile sunt încercări de „a opri din cursul lor firesc legile educației”.

„Pe cei care îşi doresc cu orice preţ să blocheze legile Educaţiei îi anunţ că nu vor reuşi să facă acest lucru chiar dacă amestecă un subiect de interes pentru milioane de copii şi tineri cu eventuale acuze la nivel personal. Lucrurile sunt total diferite, iar la nivel personal sunt oameni care nu sunt capabili să diferenţieze un îndrumător de lucrări practice sau un caiet de seminar cu o lucrare ştiinţifică. Un îndrumător de lucrări practice a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor. Un îndrumător de lucrări practice cuprinde monograme, cuprinde legi, cuprinde formule şi scheme de calcul, cuprinde diagrame şi tabele care nu pot fi schimbate şi care nu trebuie să fie schimbate. Cei care lansează aceste acuze sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El şi-a motivat trecerea numelui său pe îndrumător spunând că „să treci nume precum Arhimede nu era cazul, la autori”. „Este un un mod de lucru specific, respectat întocmai pentru îndrumătoare de lucrări practice, pentru îndrumătoare de proiect şi pentru caiete de seminare, lucrări fără ISBN”, a adăugat ministrul.