Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lazăr Ion Marian, proiect menit să susțină persoanele născute cu handicap grav

„Astăzi, alături de colegii mei de la USR – Bogdan Rodeanu, Deputat de Galaţi, și Eugen Terente, Deputat de Tulcea, am inițiat și depus în Parlament un proiect legislativ menit să susțină persoanele născute cu handicap grav, care, din cauza limitărilor impuse de condițiile lor, se află în imposibilitatea de a se integra pe piața muncii.

Punctul esenţial al acestui proiect este acordarea dreptului la pensie de invaliditate persoanelor cu dizabilități, fără a fi necesară o contribuție prealabilă la fondul de asigurări sociale. Această măsură este destinată sprijinirii persoanelor ale căror dizabilități generează incapacități de muncă ireversibile. Este o inițiativă care își propune să corecteze disparitățile flagrante din actualul sistem de pensii din România. În contextul creșterii costurilor de viață, persoanele cu handicap se numără printre cele mai vulnerabile grupuri, fiind adesea nevoite să trăiască cu o indemnizație insuficientă, de numai 598 de lei, sumă considerabil inferioară nivelului necesar pentru un trai decent!

În prezent, sunt persoane cu diverse dizabilităţi care, după împlinirea vârstei de 18 ani, nici măcar acea indemnizaţie nu o mai primesc, lucru total nedrept. Prin adoptarea acestei inițiative legislative, ne propunem să garantăm că nicio persoană cu handicap grav nu este lăsată în urmă și că toți cetățenii au parte de condiții de viață echitabile și oportunități egale” ne-a transmis deputatul USR de Vâlcea, Lazăr Ion Marian.