Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

PĂSAT, dă-ţi DEMISIA DE ONOARE! Dacă ai…

foto arhiva Vocea ValciiZiua de 23 februarie 2016 se pare că a marcat falimentul politicii liberale, care asigură printr-o majoritate cu PDL conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, consideră preşedintele PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu. Acesta se întreabă, pe bună dreptate, după descinderea procurorilor DNA, cum rămâne cu criteriile de integritate cu care se tot laudă liberalii, având în vedere că acum în fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea se găseşte o persoană urmărită penal.

Constantin Rădulescu îi solicită preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea demisia de onoare din această funcţie, pe care nu a câştigat-o pe merit ci în urma unei conjuncturi politice PNL-PDL, care a modificat majoritatea în Consiliul Judeţean Vâlcea.

„Am aflat cu toţii din comunicatele autorităţilor statului reflectate de presa naţională şi judeţeană, că Direcţia Naţională Anticoruptie – Secţia Teritorială Iaşi a început faza urmăririi penale împotriva Preşedintelui Interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat şi a încă cinci angajaţi ai instituţiei pentru săvârşirea unui cumul de infracţiuni, respectiv:

abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, sub forma complicităţii;

În aceste condiţii este mai mult decât îndreptăţită întrebarea următoare:

Oare opinia publică, jurnaliştii, dar şi Organizaţia Judeţeană Vâlcea a PSD s-au înşelat atunci când au lansat în dezbatere faptul că liberalii instalaţi în conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea iau decizii numai în funcţie de interesele politice, fără a ţine cont de legile în vigoare şi binele vâlcenilor ?!

Având în vedere recentele evenimente care au avut ca protagonişti pe liberalii vâlceni, reluăm, din păcate pentru imaginea judeţului nostru, această temă de dezbatere.

Sunt numeroase punctele de plecare în această dezbatere, având în vedere extinsele reflectări în presa locală, şi nu numai, precum şi faptul că majoritatea PNL-PDL din conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a umplut cu activişti liberali tot ceea ce înseamnă Consilii de Administraţie, Adunări Generale la unităţile subordonate Consiliului Judeţean Vâlcea.

Iată că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile a arătat că politizarea instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea nu a fost suficientă, iar acum avem exemple clare că reprezentanţii PNL au grave probleme cu respectarea legilor.

În condiţiile de faţă se petrece un fapt deosebit de grav, întrucât prin deciziile lor liberalii se pare că afectează, prin încălcarea legilor, activitatea şi actele administrative în Consiliul Judeţean Vâlcea.

Instituţiile abilitate ale statului vor stabili responsabilităţile şi sancţiunile pentru activiştii PNL “cocoţaţi la butoanele” conducerii Judeţului Vâlcea.

Dar cum rămâne cu criteriile de integritate cu care se tot laudă liberalii, având în vedere că acum în fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea se găseşte o persoană urmărită penal?! Mai cadrează această persoană cu criteriile de integritate ale PNL?!

Îşi va da această persoană demisia de onoare sau va rămâne “înşurubat“ într-un scaun pe care nu l-a câştigat pe merit, ci în urma unei conjuncturi politice PNL-PDL, care a modificat majoritatea în Consiliul Judeţean Vâlcea?!”, se arată în comunicatul de presă al PSD Vâlcea.