Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Razie prin magazine. Jucării și haine contrafăcute

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat vineri, 26 aprilie, o acțiune pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării contrafăcute.

 În cadrul acţiunii au fost verificaţi mai mulţi agenţi economici din municipiul Râmnicu Vâlcea si au fost descoperite articole de îmbrăcăminte şi jucării purtând, fără drept, denumirea şi semnul distinctiv al mărcilor înregistrate, pentru care reprezentanții agenţilor economici verificaţi nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor.

Existând suspiciuni că mărfurile destinate comercializării sunt contrafăcute, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării mai multor articole vestimentare şi de încălțăminte, în valoare de aproximativ 10.700 de lei.

Totodată au fost întocmite 2 dosare penale, în care se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea în  vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile OUG nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 10.000 lei, şi ridicată suma de 107 lei provenind din activităţi comerciale ilicite.