Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Români în vizorul autorităților italiene pentru evaziune fiscală: Garda Financiară solicită aproape 2 milioane de euro

Aproape 2 milioane de euro solicită Garda Financiară italiană de la 26 de femei și 5 bărbați care au lucrat în localități din jurul Lacului Como în perioada 2017-2022, potrivit informațiilor publicate de Il Giorno di Como.

Acești indivizi sunt acuzați că nu și-au depus declarațiile fiscale pentru anii 2017-2022. Lucrătorii au fost identificați de Poliția Financiară din Menaggio, fiind în principal de naționalitate română și ucraineană, cu reședința între comunele Tremezzina și Gravedona ed Uniti.

Verificările, care au început prin încrucișarea datelor deținute de instituțiile statului, au relevat că acești lucrători, deși angajați în mod regulat și cu contribuțiile sociale plătite corect de angajatori, nu au depus declarația fiscală, chiar dacă depășeau pragurile de scutire prevăzute de reglementări: 8.000 de euro până în 2021 și 8.176 de euro din 2022.

În cadrul raportului de muncă la nivel național, angajatorul este obligat să plătească contribuțiile de securitate socială, însă nu are calitatea de agent de reținere la sursă și, prin urmare, nu are obligația de a reține impozitul sau taxele regionale și municipale. Prin urmare, angajatul este cel care, atunci când depășește pragurile respective, trebuie să depună o declarație fiscală și să plătească impozitele.