Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BAC 2023. 68 de elevi au lipsit la cea de-a doua probă. Un alt elev a fost prins copiind

Astăzi, 27.06.2022, s-a desfăşurat a doua probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat din sesiunea iunie – iulie 2023, E. c) – Proba obligatorie a profilului. S-au prezentat 2209 de candidați din 2278 înscrişi, absentând un număr de 68 candidați.

Numărul total de înscrişi la Examenul Naţional de Bacalaureat, în judeţul Vâlcea este de 2403 de candidaţi: 2074 din seria curentă şi 329 din seriile anterioare.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

6 elevi cu cerințe educaţionale speciale au beneficiat de condiţii de examen adaptate, conform procedurii de egalizare de şanse.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Miercuri, 28 iunie, se va desfăşura a treia probă scrisă: E. d), proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 07 iulie. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.