Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Foto/video: În Vâlcea, TREI NOI CLĂDIRI DE SPITAL!

În ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea de joi, 25 aprilie 2024, s-au aprobat documentațiile tehnico-economice a trei proiecte importante pentru modernizarea infrastructurii de sănătate din județul Vâlcea.

Este vorba de trei clădiri noi de spital, ce se vor construi la SJU Vâlcea (Spitalul Nou și Maternitate) și la Spitalul din Mihăești.

„La Spitalul Nou din Râmnic, avem finalizată o nouă clădire de spital, și vom mai construi un nou imobil, cu 3 etaje, unde vor fi amenajate două blocuri operatorii, cu 9 săli de operație, un proiect în valoare de cca 7,2 milioane euro.

La Maternitate, vom construi o clădire nouă de ambulatoriu, cu 3 etaje, în care vor funcționa 8 cabinete medicale cu spații auxiliare. Proiectul, în valoare de cca 4,4 milioane euro, mai cuprinde și dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță.

De asemenea, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești, ambulatoriul existent se va reabilita și va fi extins cu un nou corp de clădire (cu o suprafață de cca 1.000 mp), dotat cu mobilier și aparatură medicală de ultimă generație. Valoarea proiectului se ridică la cca 4 milioane euro.

Pentru implementarea acestor proiecte, vom accesa axele de finanțare europeană din domeniul sănătății, imediat ce acestea vor fi deschise.

Facem tot ce ține de noi, cu bună-credință, pentru ca vâlcenii să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate și adaptate nevoilor lor.”- precizează președintele CJ, Constantin Rădulescu.