Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Stațiunea din România unde se tratau dacii în antichitate. Puțini români știu cât de veche este

Geoagiu-Băi este o stațiune balneoclimaterică, componentă a orașului Geoagiu. Se află la 18 km de Orăștie și 46 de km de Municipiul Deva.
Stațiunea a fost atestată documentar în anul 1805 și vei găsi aici ape minerale alcaline, ușor sulfuroase, bicarbonatate, magneziene, mezotermale și termale, dar și nămol de turbă, feruginos.

Stațiunea Geoagiu-Băi se află la baza Munților Metaliferi, oferind peisaje spectaculoase și o atmosferă relaxantă. Posibilitățile de drumeții și plimbări sunt nelimitate.
Împrejurimile stațiunii sunt bogate în păduri de pini, fagi, goruni și brazi, iar temperaturile blânde din toate anotimpurile fac din această zonă un adevărat paradis.

Apele minerale și termale din Geoagiu-Băi.
Ce afecțiuni se pot trata aici
Băile romane de la Geoagiu au o istorie străveche ce datează de peste 2000 de ani, încă din perioada colonizării romane. Această zonă găzduiește una dintre cele mai vechi exploatări de ape minerale-termale de pe teritoriul țării.

În prezent, stațiunea Geoagiu Băi dispune de 6 izvoare termale și minerale, folosite exclusiv în scopuri terapeutice pentru tratarea pacienților, majoritatea suferind de afecțiuni reumatice sau neurologice. Aceste izvoare sunt variate, incluzând surse termale fierbinți cu conținut bogat în sulf, sodiu, clor, magneziu, calciu și oligoelemente.
Tratamentele balneare oferite în stațiunea Geoagiu-Băi au câteva beneficii remarcabile pentru sănătatea fizică și mentală. Acestea nu doar că reduc durerile, îmbunătățesc circulația sângelui și relaxează musculatura, dar și stimulează sistemul imunitar.
Apele minerale din Geoagiu-Băi sunt îmbogățite cu minerale esențiale precum sulf, sodiu și magneziu, având proprietăți terapeutice deosebite.

Aceste substanțe pot fi absorbite prin piele sau inhalate, având efecte benefice asupra unui spectru larg de afecțiuni, de la cele dermatologice și respiratorii, până la cele reumatologice și neurologice.

Afecțiuni tratate în stațiunea balneoclimaterică
Reumatologie – Geoagiu-Băi este recunoscută pentru tratamentul afecțiunilor reumatologice precum reumatismul, artrita și spondiloza. Mineralele din apele termale contribuie la ameliorarea durerilor și îmbunătățirea mobilității articulațiilor.

Dermatologie – Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale apelor minerale sunt benefice pentru afecțiuni dermatologice cum ar fi eczemele, psoriazisul și dermatitele, accelerând vindecarea pielii și ameliorând simptomele.

Respirație – Aerul curat și umiditatea ridicată din Geoagiu-Băi sunt utile pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, inclusiv astmul bronșic și bronșitele cronice, prin inhalare și expunere la aerosoli din apele minerale.
Neurologie – Afecțiunile neurologice cum ar fi neuropatiile periferice, nevralgiile și migrenele pot fi tratate cu succes cu ajutorul terapiilor balneare și a masajelor terapeutice.

Ginecologie – Femeile pot beneficia de tratamente pentru afecțiuni ginecologice cum ar fi disfuncțiile menstruale, sindromul ovarelor polichistice și infertilitatea, datorită efectelor regenerative și echilibrante ale apelor minerale și nămolurilor termale.

Geoagiu-Băi poate contribui la ameliorarea altor probleme de sănătate, inclusiv tulburări digestive, afecțiuni renale și probleme de circulație periferică, prin programe personalizate adaptate fiecărui pacient.

Stațiunea oferă tratamente naturale eficiente pentru îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții. Apele minerale bogate, nămolurile termale și aerul sănătos transformă această stațiune într-un loc ideal pentru recuperare și relaxare.