Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gigantul mexican Bimbo, care a preluat Vel Pitar, cumpără și afacerea „Trei Brutari”

Grupul mexican Bimbo, lider mondial în producția de panificație cu venituri anuale de peste 22 miliarde de dolari, a achiziționat recent afacerea Trei Brutari, anterior deținută de familia lui Andrei Siminel, conform datelor furnizate de Profit.ro. Această tranzacție vine la scurt timp după ce Bimbo a intrat pe piața locală prin achiziționarea Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România.

În cadrul preluării, Bimbo a inclus și alte trei entități deținute de familia lui Andrei Siminel – Click Top Management SA, Objectives SA și Strategic Ventures SRL, care activează în domeniul panificației în diferite regiuni din țară.

Românii sunt printre cei mai mari consumatori de pâine din Europa, cu un consum anual de peste 60 de kilograme pe persoană, iar prețurile se situează printre cele mai mici din UE. Trei Brutari, companie cu o experiență de 15 ani și cu fabrici în Târgoviște, Iași și Buzău, este unul dintre principalii producători și comercianți de produse de panificație din România, cu branduri precum Boierească și Stela Franzelă.

Anul trecut, Trei Brutari a înregistrat afaceri de 176,5 milioane de lei și un profit net de 40,9 milioane de lei, numărul de angajați urcând de la aproximativ 370 la 406.

Prin această achiziție, Bimbo își consolidează poziția pe piața românească și își propune să continue să ofere produse de calitate, contribuind la satisfacerea nevoilor consumatorilor din țară și la extinderea afacerii sale la nivel regional.