Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Controalele ANAF în 2024: Noi reglementări și măsuri de conformare

Reprezentanții ANAF vor demara un program de control începând cu 1 iulie 2024, concentrându-se asupra unor anumite tipuri de magazine și comercianți de alimente. Această acțiune vizează extinderea listei de produse și bunuri cu risc crescut de evaziune fiscală, precum comerțul cu haine second-hand sau alimente. Pentru a sprijini aceste eforturi, ANAF va utiliza sistemul e-Transport pentru monitorizarea transportului bunurilor în timp real.

Aceste modificări urmează să intre în vigoare începând cu semestrul al doilea al anului, iar conform Proiectului de Ordin al ANAF, lista nou adăugată de bunuri cu risc fiscal ridicat include carne și produse din carne, pește și alte produse marine, produse lactate, ouă, tutun și produse din tutun, combustibili minerali și altele.

În plus, ANAF a inițiat un program de conformare la nivel național pentru persoanele fizice care activează în industria înfrumusețării și îngrijirii corporale. Acest program are ca scop creșterea conștientizării obligațiilor fiscale și va include materiale informative și seminarii web pentru informarea adecvată a contribuabililor.

Pentru asistență în domeniul fiscal, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.