1

PER Râmnicu Vâlcea, acțiune de ecologizare a râului Olănești

Sâmbătă, 29 februarie 2020, Organizația Municipală din Râmnicu Vâlcea a Partidului Ecologist Roman a întreprins o actiune de ecologizare a ambelor maluri apartinand raului Olanesti, pe toata lungimea cursului ce strabate orasul. Peste 200 de membri PER si-au petrecut ziua pentru sustinerea practica a acestui proiect de protejare a mediului inconjurator. Acestia, dotati cu manusi si saci menajeri, au colectat aproximativ 3 tone de deseuri. Alaturi de colegii lor, la actiune au participat Presedinta Organizatiei PER Ramnicu Valcea, Maria Carmen Preda, Presedinta Organizatiei de Femei, Irina Maria Argesanu si Presedinta Tineretului PER, Loredana Pitigoi.
“ Suntem bucurosi ca am putut organiza si participa la o asemenea actiune de protejare a mediului. De asemenea, suntem foarte multumiti de faptul ca, de fiecare data, demersului nostru i se alatura un numar foarte mare de participanti carora le multumim pentru modul cum inteleg sa procedeze la ecologizarea albiei raului Olanesti. Actiunea noastra este un succes nu doar prin cantitatea de deseuri colectata, care este destul de mare, ci si prin prisma faptului ca noi dorim sa cultivam spiritul civic si sa atragem atentia asupra dimensiunilor poluarii cu deseuri din plastic. Marea echipa a PER Ramnicu Valcea a derulat azi doar o etapa dintr-o campanie in care asteptam cat mai multi parteneri din comunitatea locala ”, a declarat Carmen Maria Preda, viceprimarul Ramnicului.
Șase chinezi, izolați la Slatina, s-au plimbat putin si pe la Dragasani

Şase cetăţeni chinezi, care au ajuns pe aeroportul Otopeni pe 25 februarie, au fost izolaţi de autorităţi cu o întârziere de două zile, după s-au plimbat şi la Dragasani, în județul Vâlcea.
Cei şase asiatici au ajuns pe aeroportul Otopeni la 25 februarie. De acolo au plecat la Slatina şi s-au cazat la un hotel din oraş. A doua zi, cei şase au făcut naveta cu un autobuz în Drăgăşani, Vâlcea, la o firmă.
De pe 27 februarie cei şase cetăţeni chinezi sunt izolaţi în camerele de hotel din Slatina, unde vor rămâne 10 zile pe cheltuiala lor.
„Din informaţiile mele, ei au trecut prin Aeroportul Otopeni pe data de 25 februarie. Au venit în Slatina, iar colegii de la DSP i-au identificat pe baza informaţiilor primite de la punctul de trecere a frontierei. Au fost contactaţi şi în acest moment se află în izolare la hotelul în care s-au cazat. În izolare sunt din 27 februarie. Din informaţiile pe care le am au făcut o deplasare în zona Drăgăşani”, spune Florin Homorean, prefect de Olt, citat de Mediafax.
NEWS ALERT! S-a inchis lista la PNL VALCEA: Virgil Pârvulescu este candidatul PNL pentru Primăria Ramnicului

Surse liberale ne-au informat că la PNL VALCEA s-a luat decizia finală în privința candidatului pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. După îndelungi analize, liberalii valceni vor merge pe mana lui Virgil Pârvulescu, cel care si-a anuntat candidatura public de mai mult timp. În această seară, va avea loc sedinta Biroului Permanent Judetean al Pnl Vâlcea, însă aceasta întâlnire este doar o formalitate. Vom reveni
Fermă piscicolă în localitatea Orlești

Conform primarul din Orlești, Constantin Cîrstina, un investitor construiește o fermă piscicolă în localitate: „Este una dintre afacerile care pot genera venituri semnificative încă din primul an de activitate, câştigul urmând să fie tot mai mare în următorii ani. Este un investitor serios care a pornit această afacere generând locuri de muncă, investind într-un domeniu nou pe piaţa românească. Am înţeles că pe lângă acest complex piscicol investitorul doreşte construcţia unui restaurant şi a unei structuri turistice, pe malul Oltului şi îşi va extinde afacerea în turism. Ne dorim cât mai mulţi astfel de investitori serioşi în Orleşti, primăria va fi receptivă la orice plan de afaceri pe care cineva doreşte să le prezinte şi în măsura în care putem să sprijinim, o vom face”, Primăria Orlești va sistematiza și amenaja toate străzile şi trotuarele, astfel încât comuna să fie cea mai frumoasă localitate din Vâlcea. În 2019, în comuna Orleşti, Constantin Cîrstina a început amenajarea turistică de la lacul lui Orlea. Primarul Cîrstina doreşte ca acest nou punct de atracţia să dezvolte un turism care să combine latura viticolă cu cea de agrement: „Aici am pus pe harta comunei, un nou domeniu turistic. Este un loc cu adevărat plin de legende, are un pitoresc aparte prin lacul care nu seacă niciodată, panorama Luncii Oltului este unică”.
Se lucrează în ritm alert la lucrările de canalizare de la Bujoreni

Potrivit primarului Gheorghe Gîngu, investiția a vizat introducerea a 11 kilometri de conductă, în satele Olteni, Malu Alb, Bujoreni, Bogdănești și Gura Văii. În 2020, obiectivul principal e acela de a da drumul la rețeaua de canalizare. “Am făcut o prima recepție a proiectului de racorduri, iar acum așteptăm să aibă loc testele de funcționare. În acest sens, împreună cu reprezentanții Apavil, vom introduce apa pe conductă, ca să verificăm dacă sistemul este funcțional. Vom porni rețeaua pe porțiuni, prima oară fiind vorba de satele Olteni și Malu Alb, pentru ca în acestea s-au realizat deja în întregime și racordurile. După aceea, va urma satul Bujoreni, iar în ultima etapă o vom face funcțională în Bogdănești și Gura Văii”, a dedarat primarul PSD din Bujoreni.
BERISLĂVEȘTI! Se amenajează podul de la Valea Mamului

Viceprimarul cu atribuții de primar de la Berislăvești, Nicolae Popescu, a anunțat că în scurt timp vor fi demarate lucrările de amenajare a unui pod. ”Suntem în faza de licitaţie pentru construirea unui pod în Valea Mamului. Va fi cu atribuire directă, deci lucrurile ar trebui să meargă rapid. Am obţinut fonduri pe situaţii de urgenţă pentru acest obiectiv. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 370.000 lei. Rămâne să vedem după licitaţie valoarea exactă. Acest pod face legătura cu un cătun unde locuiesc mai multe familii. De asemenea, asigură accesul către terenurile agricole din acea zonă. Aveam acolo un pod mai micuţ, dar nu mai îndrăzneşte nimeni să circule pe el. Doar pedestru. Nu prezintă siguranţă. E singura cale de acces. Imediat după ce se încheie procedurile, vom da ordinul de începere a lucrărilor. În trei luni cred că va fi gata”, a spus primarul interimar, Nicolae Popescu.
Vâlceanul Florin Cîțu este premierul desemnat de președintele Iohannis

Florin Cîțu, actualul ministru de Finanțe, este premierul desemnat de către președintele Klaus Iohannis. El urmează să formeze un nou guvern pe care să-l prezinte în Parlament.
Florin Cîţu a urmat studiile la Colegiul Grinnell din cadrul Universității de Stat din Iowa, specializându-se în domeniul economic. Născut în 1972, Florin Cîțu este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate.
A lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentry Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 20003-2005. A fost economist ștef și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în perioada 2006-20011.
Conducerea clubului de handbal SCM: Domnule Pârvulescu, vă faceţi de ruşine! DREPT LA REPLICĂ

Pentru început, ar trebui să aveţi respect pentru meseria dumneavoastră şi să nu vă aventuraţi în afirmaţii care nu vă fac cinste. Am încercat să vă considerăm un profesionist, dar se pare că ne-am înşelat. Nu lansaţi în spaţiul public afirmaţii, dacă nu stăpâniţi noţiuni elementare în legătură cu domeniul dumneavoastră de activitate, noţiuni pe care un profesionist, aşa cum vă consideraţi dumneavoastră, ar trebui să le cunoască foarte bine. Deveniţi ridicol cand afirmaţi că Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea este „O INDUSTRIE DE SPĂLAT BANI”. Daţi dovadă de rea-intenţie şi speraţi că afirmaţiile făcute vor fi crezute de locuitorii municipiului. Acest atac frecvent, nefondat şi neadevărat, la adresa clubului nostru, nu face altceva decât să arate neprofesionalismul dumneavoastră. Înţelegem că v-aţi început campania electorală şi speraţi ca, prin denigrare şi acuze, să câştigaţi câteva voturi, dar acest lucru nu vă face cinste. Vă reamintim că SCM Rm. Vâlcea este o STRUCTURĂ PUBLICĂ înfiinţată printr-o Hotărâre de Consiliu Local şi este foarte grav ca un om cu meseria dumneavoastră să afirme că am putea desfăşura acţiuni de spălare de bani.
Spălarea de bani reprezintă potrivit Legii 129/2019 modul prin care infractorii încearcă să ascundă originea şi posesia reală a veniturilor provenind din activităţi criminale. Prin procesul de spălare de bani se dă o aparenţă de legalitate unor profituri obţinute ilegal de către infractori, care, fără a fi compromişi beneficiază ulterior de sumele obţinute. În categoria activităţilor ilegale intră banii proveniti din activităţi de producţie, distributie şi consum de droguri, traficul de arme, traficul de carne vie, corupţia, şantajul, falsificarea de monede sau alte valori, contrabandă, etc.
Acest proces de spălare a banilor se desfăşoară în trei etape:
1) Mişcarea fondurilor obţinute în mod direct din infracţiuni
2) Ascunderea urmelor banilor pentru a se evita orice tip de investigaţie
3) Disponibilizarea banilor pentru infractor ascunzându-se originea ocupaţională şi geografică a fondurilor.
Din definiţia legală, reiese că subiectul activ al acestor infracţiuni nu poate fi o entitate publică. Analizând afirmaţia domnului Pârvulescu şi legea care reglementează spălarea de bani, rezultă ca afirmaţiile sunt nefondate, iar domnul în cauză nu stăpâneşte aceste noţiuni elementare. Drept urmare, domnule Pârvulescu, ne dorim ca, pe viitor, să vă documentaţi foarte bine, înainte de a aduce acuzaţii atăt de grave conducerii clubului. Acum aşteptăm să vedem ce mai visaţi noaptea şi transmiteţi ziua! Dacă nu v-a ieşit o dată, poate vă iese a doua oară!
• CONDUCEREA SCM RÂMNICU VÂLCEA
BREAKING NEWS! Încă două pasagere din Horezu au fost identificate în același avion cu pacientul diagnosticat cu coronavirus

Încă două persoane, pasagere în aceeași aeronavă cu pacientul care a fost diagnosticat cu coronavirus și este internat în Italia, au fost identificate după ce compania aeriană a anunțat Poliția despre această situație.
Cele două femei din orașul Horezu, județul Vâlcea, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea pentru evaluare. Surse medicale ne-au informat că una ar avea simptomatologie de gripă, în sensul că tușește, iar cealaltă nu.

vom reveni cu detalii
DREPT LA REPLICĂ

Subsemnatul Cîmpeanu Daniel-Mihail, domiciliat în …………………………….., am luat la cunoștință cu surprindere de conținutul materialului de presă intitulat ,, Comunicat”, semnat de către Mircia Gutău, primar, apărut în ediția on-line a publicației www.voceavalcii.ro din data de 19 februarie 2020 .

Textul ”Comunicatului” de presă ce l-ați reprodus în paginile și pe site-ului dumneavoastră reflectă o abordare superficială şi o reflecție pur personală, părtinitoare subiectivă și neadevărată a emitentului Mircia Gutău, în calitate de primar , cu privire la un incident generat în ședința Consiliului local municipal din data de 18.02.2020 și cu referire amplă la o persoană, nenominalizată de primar, dar despre care se fac aprecieri negative, din punct de vedere politic și al verității. Textul ”Comunicatului” de presă nu emană de la Consiliul local municipal Râmnicu Vâlcea, instituția la care face referire.
Este de notorietate că în conținutul comunicatului Mircia Gutău, se referă la persoana mea, Cîmpeanu Daniel-Mihail, domiciliat în mun. Râmnicu Vâlcea, omisiunea deliberată a nominalizării fiind dată de neadevărurile vehiculate, de acuzele nefondate, ofensatoare, de natură să-mi prejudicieze dreptul la imagine, onoare și demnitate, valoare ocrotită de Constituția României, art 10 lit. B, din C.E.D.O. și alte acte normative interne .
În esență, din punct de vedere mass media, Comunicatul este o știre, iar potrivit Codului deontologic al jurnaliștilor, aveți obligația de a o verifica înainte de a o difuza public.
Ați reprodus integral textul ”Comunicatului” de presă al Mircia Gutău, semnat în calitate de primar în paginile și pe site-ului dumneavoastră, fără a verifica în vreun fel conținutul știrii difuzate, fără a-i solicita niciun fel de detalii emitentului cu privire la persoana la care face referire și la temeinicia acuzațiilor vehiculate.
După identificarea persoanei la care primarul a făcut referire în acel ”Comunicat”, aveați obligația de a-mi solicita punctul de vedere, cu privire la aspectele inserate, aspecte pe care le consider partizane politic, mincinoase și denigratoare, fiind de notorietate că se referă la persoana mea.
În consecinţă, apreciind ca fiind neconforme cu realitatea și ofensatoare aserțiunile emitentului și implicit a publicației ce și le-a insușit prin publicarea acelei știri sub formă de ”Comunicat”, fără să o verifice, pentru considerentele de mai sus, vă solicit să publicaţi acest drept la replică în aceleaşi condiţii ca știrea invocată, în vederea rectificării informaţiilor prezentate opiniei publice deoarece acestea nu sunt conforme realităţii şi sunt de natură să-mi aducă atingere demnității, onoarei și imaginii mele publice .
În baza dreptului la replică vă solicit să daţi publicităţii în ediţia viitoare a ziarului dvs. şi pe pagina de Internet proprie următorul text:
„Într-un așa zis Comunicat de presă, semnat de Mircia Gutău, primar, publicat pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, la data de 19.02.2020 și preluat integral de publicația Vocea Valcii, ediția on- line din aceeași dată, unei persoane , nenominalizată intenționat de către primar, i se aduc acuze publice, de natură denigratoare și ofensatoare, ce țin de sfera valorilor nepatrimoniale ocrotite de Constituția României.
Mircia Gutău a încercat , fără să reușească, să se exonereze de vinovăția unui abuz de putere comis în ședința Consiliului local municipal Râmnicu Vâlcea, din data de 18 februaarie 2020, incident generat de atitudinea sa abuzivă. Este de notorietate faptul că Mircia Gutău, a dispus pe un ton dictatorial evacuarea din sală a subsemnatului, Cîmpeanu Daniel-Mihail, când am îndrăznit să cer cuvântul la punctul 20 dezbătut pe ordinea de zi, care mă privea, pentru a contesta aserțiunile reprezentantui Apavil, din subordinea primăriei.
În fapt, cu toate că SC APAVIL SA are Compartiment juridic, se dorește, pe bani publici, angajarea unei case de avocatură în litigiul de muncă avut cu mine, ceea ce denotă teama de a pierde procesul desfacerii abuzive a contractului meu de muncă, litigiul având în subsidiar conotații politice ( am îndrăznit să critic repetat pe rețelele de socializare (in)activitatea primarului în ceea ce privește interesele cetățenești. Este dezinformare, și denigrare afirmația lui Mircia Gutău din Comunicat, despre temeiul acestui proces, acesta încercând să inducă în eroare opinia publică, pentru că nu am absentat nicodată de la serviciu. Cât privesc acțiunile mele în calitate de membru al unui partid, adversar politic al primarului Gutău, acestea sunt speculații partinice ce nu-și au locul într-un comunicat de presă al primarului, dar insul în cauză vede cu disperare cum( i )se apropie campania electorală. Semnat: Cîmpeanu Daniel-Mihail ”
Vă mulțumesc anticipat pentru solicitudine și îmi exprim speranţa că, pe viitor, pentru asigurarea unei informări corecte şi obiective a opiniei publice, publicația dvs. ,,Vocea Valcii” se va documenta, înainte de publicarea unui articol, sub orice formă ar fi el, evitând astfel erorile de informare sau de interpretare greșită a informaţiilor , pentru a nu contribui la lezarea drepturilor cetățenești, garantate constituțional.
Data : Cîmpeanu Daniel-Mihail
25.02.2020