1

Conducerea DGASPC Vâlcea reacţionează în cazul FETIŢEI CARE A MURIT în Centrul de Plasament 3 Nord. VEZI povestea tristă a acesteia

Contactată telefonic de către un redactor al ziarului nostru, directorul executiv adjunct al DGASPC Vâlcea, Jana Diaconu ne-a declarat: „Fetiţa care a murit aseară în Centrul de Plasament 3 era grav bolnavă, avea o grămadă de diagnostice. Nu a murit în somn, a murit în braţele unei salariate, cu lumânare, aşa cum este creştin. Eu am fost în Centru de la ora 8:30.

Eu am fost sunată azi-noapte, la ora 00:45, de către şefa de Centru, Felicia Răboagă, care asigură coordonarea Centrului. Ea a fost în Centru imediat după ce a sunat-o personalul, iar pe mine m-a sunat la ora 00:45. Fetiţa a murit la ora 00:00, iar Felicia Răboagă a plecat la ora 3, după ce a terminat toate procedurile cu Poliţia şi IML-ul, cu Ministerul (a fost trimis un mail, pentru că cei din Minister sunt liberi zilele acestea şi trebuiau anunţaţi despre ce s-a întâmplat). Am întrebat-o dacă este nevoie să mă duc azi-noapte la Centru, mi-a spus că nu, pentru că oricum nu mai pot face nimic. Dar astăzi de dimineaţă, la ora 8:30 am fost la Centru pentru a sta de vorbă cu salariaţii.

Fata era foarte grav bolnavă, nici nu mai putea fi alimentată. Avea tetrapareză spastică, avea tulburări post meningoencefalită, epilepsie, tulburări de deglutiţie, era pe tratament cu antibiotic pentru că era şi răcită, cu retard psihomotor sever. Într-adevăr, este o problemă că a murit, regretăm enorm, dar la asemenea diagnostice nu avea nici o şansă. Chiar şi noi eram surprinşi că a rezistat până acum”.

Fetiţa care şi-a găsit sfârşitul în seara zilei de 30 decembrie 2017, la Centrul de Plasament 3 Nord din Râmnicu Vâlcea are o poveste de viaţă tristă. Ea a fost abandonată de către mamă, care este din Câineni – Vâlcea, încă de la naştere şi nu a fost vizitată niciodată de vreun membru al familiei. Deşi conducerea DGASPC Vâlcea a spus că va face tot posibilul pentru a lua legătura cu familia ei, nu sunt încrezători că pe rudele fetiţei îi vor interesa. De toate cele necesare pentru înmormântarea ei se va ocupa DGASPC Vâlcea.
TRAGEDIE: O fetiţă cu handicap A MURIT la Centrul de Plasament din Nord

În seara zilei de 30 decembrie a.c., în Centrul de Plasament Nord, din Râmnicu Vâlcea, o fetiţă, cu handicap, în vârstă de 14 ani, a fost găsită moartă. Din primele informații, se pare că fetiţa ar fi murit în somn. Fetiţa era bolnavă grav, avea meningoencefalită şi tetrapareză.

Medicina legală a preluat cadavrul fetei pentru autopsie iar poliţiştii au deschis dosar pentru moarte suspectă.

Centrul de Plasament Nord se află sub răspunderea directorului executiv adjunct al DGASPC Vâlcea, Jana Diaconu, numită interimar în locul lui Antonie Ceaşu, care s-a pensionat. Până la ora scrierii acestui material, se pare că nimeni din conducerea DGASPC Vâlcea nu a venit la centru să se intereseze de cazul fetei.
PĂCAT: În plin sezon, pârtia TRANSALPINA SKI RESORT rămâne închisă, dar Primăria Voineasa organizează bal pentru localnici

Deşi în judeţul nostru se află cel mai mare domeniu schiabil din România, pârtia Transalpina Ski Resort, aflată sub administraţia Primăriei Voineasa, a rămas închisă. În timp ce în staţiunile vecine de pe Transalpina au fost mii de turişti, în localităţile vâlcene Voineasa, Obârşia Lotrului şi Vidra a fost pustiu. Dar… în loc să găsească soluţii pentru deschiderea pârtiei, autorităţile din Voineasa au preferat să organizeze un bal pentru localnici de Crăciun.

Şefii de la primăria Voineasa şi cei care conduc judeţul Vâlcea ar trebui să mai lase Facebook-ul şi să se ocupe cu adevărat de problemele judeţului. Arată a incompetenţă faptul că cel mai mare domeniu schiabil este închis, iar Vâlcea pierde enorm de mult în această perioadă. Răspunde cineva pentru această lipsă crasă de responsabilitate?

Deschiderea pârtiei ar fi însemnat aducerea unor venituri consistente în visteria comunităţii şi a întregului judeţ. Porţiunea dintre staţiunea gorjeană şi Obârşia Lotrului, până la Şugag (Alba – Iulia), a fost închisă oficial circulaţiei, de la 1 noiembrie până anul viitor la 31 mai.

Construit la 2.000 de metri altitudine, într-o zonă de o frumuseţe aparte, în care zăpada se poate menţine şase luni pe an, domeniul schiabil de circa 10 kilometri, cel mai mare din România, a fost exploatat în iarna trecută numai trei luni şi jumătate (din 5 ianuarie 2017 până în data de 17 aprilie 2017).

„Cum este posibil… În jurul judeţului Vâlcea se schiază în toate staţiunile montane… la Transalpina Ski Resort nu se poate. Conducerea PSD a Primăriei Voineasa şi a Consiliului Judeţean Vâlcea nu sunt în stare să gestioneze această situaţie. În stilul acesta au condus judeţul… astfel au condus şi ţara în ultimii 27 de ani… şi vedeţi unde s-a ajuns. Cum să dea înainte judeţul dacă ei nu pot rezolva chestii relativ simple…”; „La Vidra- Transalpina Ski Resort bate vântul. Primăria Voineasa, super profesionişti la adus vântul în staţiune” sunt numai câteva din reacţiile turiştilor.
Omul de afaceri Nelu Iordache, ACHITAT în dosarul Transalpina. Doi vâlceni, aflaţi în dosar, au fost şi ei achitaţi

Foto: Romania Libera

Foto: Romania Libera

Nelu Iordache, omul de afaceri acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost achitat. Alături de acesta, în dosarul privind modernizarea Transalpina, s-au aflat şi vâlcenii Tudor Marin, fost inginer şef la DRDP Craiova şi Dina Ion, şef la Secţia Drumuri Târgu Jiu. Aceştia au fost reprezentaţi în proces de avocatul vâlcean Dragoş Ungureanu.

Decizia a fost făcută publică de către Tribunalul București în urmă cu puțin timp. „În temeiul prevederilor art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza 1 Cod procedură penală, achită pe inculpatul IORDACHE NELU, la data săvârşirii faptelor, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art. 47 Cod penal raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000, raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal și art. 309 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal (7 acte materiale), precum și cu aplicarea art. 38 Cod penal și a art. 5 Cod penal. În temeiul prevederilor art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza 1 Cod procedură penală, achită pe inculpatul Iordache Nelu, cu datele personale menţionate anterior, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, prevăzută de art. 47 Cod penal raportat la art. 322 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal (7 acte materiale), precum și cu aplicarea art. 38 Cod penal și a art. 5 Cod penal”, se arată în decizia instanţei.

Decizia nu este definitivă. În mai 2014, Nelu Iordache a fost trimis în judecată de DNA în dosarul privind lucrările de modernizare a DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina).

Potrivit DNA, în perioada august 2009 – iunie 2010, în condiţiile executării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, Ion Dina şi Marin Tudor, diriginţi de şantier; Luchian Toma Panduru, responsabil cu derularea contractului; Mihai Adrian Radu, şef departament; Ştefan Radu, şef birou; Constantin Şerban şi Ştefan Brânaru, directori, toţi angajaţi ai DRDP Craiova, au certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale de construcţii care figurau că ar fi fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu.
FOTO: ACCIDENT MORTAL la Bujoreni. ŞOFERUL A ARS DE VIU

În urmă cu puţin timp, un groaznic accident a avut loc în localitatea Bujoreni, pe DN7, la la km 183+800. Un bărbat, de 31 de ani, din Râmnicu Vâlcea şi-a găsit sfârşitul în acest accident.

Râmniceanul, în timp ce conducea un autoturism, efectuând o depăşire neregulamentară, a intrat pe contrasens şi s-a lovit frontal de o autoutilitară. Maşina acestuia a luat foc, şoferul murit carbonizat. În dreapta autoturismului mai era un bărbat, originar din Muereasca. Din primele informaţii, acesta este în stare gravă la spital. Din fericire, şoferul autoutilitarei nu a fost rănit. În aceste momente, traficul a fost deblocat.
Daniela Nane şi Adrian Cioroianu au fost cununaţi la Episcopia Râmnicu Vâlcea de IPS Varsanufie

Una dintre surprizele acestui an a fost confirmarea căsătoriei de către actriţa Daniela Nane şi istoricul Adrian Cioroianu.

Daniela Nane (46 de ani) a recunoscut că s-a căsătorit, în 2016, cu istoricul Adrian Cioroianu (50 de ani) şi a povestit pentru revistatango.ro amănunte despre cununia ei religioasă cu Adrian Cioroianu: “La cununia noastră au fost de faţă doar familia şi naşii. Şi Mirela Vescan cu soţul ei, care ne-a făcut câteva fotografii. Am fost 20 de persoane la Episcopia din Râmnicu Vâlcea, pentru că avem o relaţie specială cu IPS Varsanufie, Arhiepiscopul de Râmnic. Şi ca să nu se afle, pentru că am vrut şi noi linişte, cununia am făcut-o pentru sufletele noastre, nu pentru presă. Şi apoi am dansat până în zori. Cununia civilă a fost la ambasadă (n.r. Adrian Cioroianu ambasador UNESCO). A ştiut doar familia că ne căsătorim, la ambasada au fost doar 7 oameni”.

Actriţa Daniela Nane, fostă Miss România (1991), a fost căsătorită cu omul de afaceri Viorel Popa, unul dintre cei mai bogaţi romani din anii ’90. Viorel Popa a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru grave infracţiuni economice. Actriţă are un băiat din acest mariaj, Codrin (18 ani), care îi calca mamei pe urme în carieră.

La rândul său, Adrian Cioroianu a fost căsătorit timp de 10 ani cu Luminiţă, o traducătoare de limba engleză, de care a divorţat în anul 2003. Cei doi au împreună un băiat de 17 ani, Mihai, rămas în grija mamei. Cioroianu s-a mai iubit multă vreme şi cu soprana Alexandra Coman, de care s-a despărţit în 2014, după 10 ani de iubire.
RÂMNICU VÂLCEA: CONTROALE la agenţii economici

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au acționat în perioada 28-29 decembrie a.c., în municipiu, aplicând sancțiuni contravenționale de 11.500 de lei.

Astfel, polițiștii au urmărit respectarea normelor în domeniul drepturilor de autor, dar și al turismului, verificând mai mulți agenți economici din Râmnicu Vâlcea.

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale de 11.500 de lei, 8 în baza legii 12/1990 privind comerțul ilicit, 3 sancțiuni la Legea 8/1996 privind drepturile de autor și o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor referitoare la utilizarea caselor de marcat.

Polițiștii au confiscat mai multe produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat.
PERCHEZITII la persoane bănuite de nerespectarea regimului MATERIILOR EXPLOZIVE

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale au descins în această dimineața, 29 decembrie, în orașul Băbeni, judeţul Vâlcea, la locuința unei persoane bănuite că ar fi comercializat fără drept articole pirotehnice.

Polițiștii au descins la locuința unui bărbat de 37 de ani din Băbeni, bănuit că ar fi realizat operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, încălcând prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, acțiunea desfășurând-se în cadrul unui dosar penal.

Au fost descoperite și ridicate 420 de kg de articole pirotehnice de diferite mărci și marimi, de 6.500 de lei, toate făcând parte din clasele interzise la deținere și comercializare de către persoane fizice și juridice neautorizate.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu figurează ca fiind persoană autorizată pentru operațiuni cu articole pirotehnice și nici nu reprezintă o societate comercială autorizată să efectueze operațiuni cu materii explozive.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de Legea 126/1995.
VÂLCEA: Razii pentru stoparea comerţului ilegal cu material lemnos

Polițiștii au acționat intens în perioada 9 noiembrie a.c.-27 decembrie a.c., pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu material lemnos și în special cu pomi de Crăciun, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de 111.000 de lei.

Astfel, în această perioadă, au fost confiscați 87 mc de material lemnos, de 26.000 de lei, pentru care nu existau documente justificative, și 63 de pomi de Crăciun.

Polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale de 111.000 de lei și au înregistrat 11 dosare penale pentru infracțiuni silvice, constatate din oficiu. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism și un atelaj hipo, proprietarii fiind depistați în timp ce transportau lemne ilegal.
ACCIDENT provocat de un ŞOFER BEAT. A intrat cu maşina în stâlp

Polițiștii Postului de poliție Mihăești i-au întocmit dosar penal unui bărbat după ce acesta a fost implicat într-un eveniment rutier, fiind sub influența alcoolului.

În după-amiaza zilei de 27 decembrie a.c., polițiștii au depistat pe raza comunei Mihăești, un șofer sub influența alcoolului, acesta fiind implicat într-un eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale. În fapt, o femeie din Mihăești a sesizat faptul că, în localitate a avut loc un accident rutier în urma căruia un autoturism a intrat în coliziune cu un stâlp electric. La fața locului, polițiștii au constatat că autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, în timp ce se deplasa pe drumul public, ar fi lovit un stâlp de electricitate, din beton, acesta fiind rupt de la bază. Din verificări a reieșit că bărbatul a pierdut controlul autovehicului, intrând în stâlp.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.