1

Curs Stilizare Sprâncene – deluxe organizat în Râmnicu Vâlcea

Începand cu 17 August, se va organiza o nouã sesiune a cursului de Pensat Profesional (pensat, tuns, vopsit, realizat forma ideală) ce include şi curs stilizare sprâncene prin metoda HENNA SPA , curs susţinut în cadrul firmei Profesional New Consult, ce se adreseazã tuturor celor ce doresc sã înveţe tehnicile profesionale de lucru pentru a practica aceastã activitate în saloanele profesionale dar şi celor care, doresc sã îşi însuşeascã tehnica autopensatului, stilizându-şi astfel sprâncenele şi evitând costurile suplimentare. Costul cursului este atractiv şi existã posibilitatea de a fi achitat în rate, face ca acest curs sã fie unul de interes pentru piaţa de beauty din Rm.Valcea.

Câteva dintre temele ce vor fi abordate în cadrul cursului sunt:
• tehnica realizãrii unor forme ideale ţinând cont de geometria feţei;
• cunoaşterea celor mai noi tendinţe în materia pensatului şi stilizatului sprâncenelor;
• cunoaşterea intrumentarului de lucru şi folosirea corectã a acestuia;
• vopsirea corectã a sprâncenelor; armonizarea dorinţei clientului cu forma corectã de sprâncene;
• tips&tricks; soluţii pentru îndreptarea sprâncenelor compromise; tehnica autopensatului.

Formatori cu experienţã îndelungatã ce au format de-a lungul anilor sute de cursaţi condiţii de studiu excelente şi materialele profesionale folosite în cadrul cursului sunt motive suficiente pentru a participa la acest curs ce pune accent în proporţie de 90% pe elementele de practicã, atât de necesare în practicarea cu succes a acestei activitãţi.

Cursul de Pensat Profesional, demareazã în perioada urmãtoare iar dacã veţi dori sã îl parcurgeţi nu uitaţi sã vã adresaţi centrului de studii Profesional New Consult la telefoanele 0765.708.877, 0784.333.777,0784.045.025, de asemenea puteţi remite un email la adresa : valcea@profesionalnewconsult.ro, sau la sediul firmei din: Calea lui Traian, zona nord (Complex), deasupra Bancii Raiffeisen, etajul 1, cam 5.

Alte cursuri organizate de Profesional New Consult în perioada urmãtoare sunt:

Curs Machiaj
Curs Coafor
Curs Stilist Unghii
Căminul de bătrâni din Ostroveni a fost inaugurat!

Luni, 31 iulie 2017, în prezenţa Prefectului Florian Marin, a Preşedintelui Consiliului Judeţean Constantin Rădulescu, a mai multor parlamentari, consilieri locali, consilieri judeţeni, şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din municipiu, primarul Mircia Gutău a inaugurat Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, sau, după cum declara edilul-şef, ”cel mai frumos cămin de bătrâni din ţară”. Cu o capacitate de 80 de locuri, o suprafaţă de 4.300 mp parter şi etaj, cu camere cu două şi trei paturi cu baie proprie şi terasă, cu un cabinet medical, unul stomatologic şi un altul de kinetoterapie, cu bibliotecă, club, coafor-frizerie, capelă etc., Căminul pentru Persoane Vârstnice este, la acest moment, complet funcţional. În prezent, în spaţiile sale sunt deja cazaţi 5 vârstnici, iar mai multe alte dosare sunt în lucru în consecinţa aprobării, săptămâna trecută, în Consiliul Local, a procedurilor de intrare în această instituţie. După cum sublinia primarul Gutău, Căminul oferă şi o altă facilitate deosebită, respectiv cazarea unor vârstnici pe perioade scurte astfel încât aparţinătorii – copii sau nepoţi – să poată pleca liniştiţi în concedii ştiind că părinţii sau bunicii lor nu rămân singuri acasă, ci sunt îngrijiţi într-o instituţie specializată, unde primesc şi medicaţia specifică.

Fostul primar Traian Sabău este cazat în acest cămin.
Un turist a fost muşcat de VIPERĂ la OBÂRŞIA LOTRULUI

FOTO: Arhiva libertatea

FOTO: Arhiva libertateaUn bărbat de 28 de ani a trecut prin sperietura vieţii după ce duminică a fost muşcat de o viperă. Incidentul a avut loc la Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea. Potrivit pandurul.ro pentru salvarea turistului a plecat din Petroşani o ambulanţă cu serul antiviperin. Echipajul ambulantei i-a administrat serul şi l-a monitorizat până la sosirea unui elicopter cu medic, solicitat de la Târgu Jiu. Victima a fost transportată la un spital din Sibiu, iar de acolo la Bucureşti.
Faurecia face recrutări din zonele Horezu şi Drăgăşani

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, la solicitarea şi împreună cu Faurecia-Budeşti organizează activităţi de recrutare a forţei de muncă din zonele Horezu şi Drăgăşani.

Ca urmare a discuţiilor purtate cu Faurecia-Budeşti, A.J.O.F.M. Vâlcea împreună cu Primăria orașului Horezu și Primăria municipiului Drăgășani, sprijină iniţiativa de a organiza întâlniri cu persoanele apte de muncă din zonele menţionate în vederea recrutării acestora pentru angajare.

Întâlnirile vor avea loc la Centrul de Informare si Promovare Turistică din oraşul Horezu, joi, 03.08.2017,ora 10.00 şi la sediul primăriei municipiului Drăgăşani,în sala bibliotecii, vineri, 04.08.2017. Având în vedere că Faurecia-Budești și-a propus extinderea activităților de producție în județul Vâlcea, sunt așteptați să participe la cele două evenimente toți cei care își doresc să ocupe o poziție în cadrul acestei societăți, cu care A.J.O.F.M. Vâlcea a avut de-a lungul timpului o strânsă relație de colaborare.
ACCIDENT GRAV în Milcoiu. Un pieton a fost lovit de un TIR

În urmă cu puțin timp un grav accident s-a produs pe DN7, pe raza localității Milcoiu, la km 158. Din primele informații un cetățean bulgar, conducător al unui tir a lovit un pieton care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

În urma impactului, pietonul a fost grav rănit!
FOTO-VIDEO: Mașinile de epocă s-au aliniat în faţa Primăriei Râmnicului pentru Transalpina Retro Rally

Nostalgicii vremurilor de mult apuse, și nu numai, pot admira mașinile de epocă în cadrul unui raliu dedicat special acestora. Astăzi, de la ora 10, mașinile care au întrunit condițiile de participare pentru „Transalpina Retro Rally” vor lua startul, din faţa primăriei, pe cel mai frumos traseu: Râmnicu Vâlcea – Măldărești – Horezu – Novaci – Rânca – Pas Urdele 2150m – Obârșia Lotrului – Voineasa – Călimănești – Râmnicu Vâlcea.
Mașinile participante la Transalpina Retro Rally dețin certificat de vehicul istoric. Sunt și echipaje internaționale înscrise în raliu.

De asemenea, în faţa Parcului Mircea cel Bătrân, s-a deschis o expoziţie de maşini de epocă. Acestea pot fi admirate până duminică la ora 12.00.
Cocktail gratuit şi în acest an de Zilele Imnului Naţional!

Râmnicenii vor mânca şi bea pe gratis şi în acest an de Ziua Imnului Naţional! Consiliul Local a aprobat încă de luna trecută, în şedinţă extraordinară, bugetul evenimentelor şi acţiunilor dedicate Zilelor Imnului, printre acestea numărându-se şi organizarea unui cocktail destinat tuturor cetăţenilor care participă la ceremonia din parcul Zăvoi pe 29 iulie. Această masă gratuită va costa 35.000 de lei, la care se adaugă şi alte cheltuieli pentru diferite manifestări, totalizând suma de 92.400 de lei. Faţă de anul trecut, primăria va fi ajutată şi de compania Damila, care a sponsorizat evenimentele dedicate Zilelor Imnului Naţional cu suma de 20.000 de euro. Vâlcenii sunt aşteptaţi la petrecere sâmbătă de la ora 11:30.

Iată programul stabilit pentru „Zilele Imnului Naţional” pentru acest weekend:

Sâmbătă, 29 iulie

09.00, Parcul Zăvoi – deschiderea Târgului Meşterilor Populari din România – ed. a XX-a
09.00, Stadionul Zăvoi – ”Cupa Imnului” la fotbal copii
09.00, în faţa Parcului Mircea cel Bătrân – deschiderea expoziţiei de maşini de epocă (până duminică, 30 iulie, ora 12.00)
09.00 – 09.30, Primăria municipiului – start festiv în Transalpina Retro Rally
09.30 – primirea delegaţiilor străine de către primarul Mircia Gutău
10.00, Primăria municipiului – Şedinţa festivă a Consiliului Local Municipal
10.30 – Parada festivă pe traseul Primăria municipiului – Biserica Toţi Sfinţii (slujbă de sfinţire a drapelului naţional) – Casa Memorială ”Anton Pann” (moment artistic Teatrul Municipal ”Ariel”) – Parcul Zăvoi
10.50, Parcul Zăvoi (fântâna-monument) – Ceremonial militar – religios / Discursuri oficialităţi / Intonarea Imnului Naţional cu participarea corului ”Euphonia”
11.30, Parcul Zăvoi (zona fântânii-monument) – Cocktail
17.00, Stadionul Zăvoi – ”Cupa Imnului” la fotbal copii
17.00, piscina ”Casa Tineretului” – ”Cupa Imnului” la înot
17.00, Splaiul Independenţei – Spectacol pop-rock cu: artişti amatori locali, Trupa Zero, Ami, Matteo, Francesco Napoli, Direcţia 5
18.00, Galeria ”Constantin Iliescu”, Consiliul Judeţean Vâlcea – vernisajul Expoziţiei ”Semne şi semnificaţii plastice”
19,00, Muzeul de Arta ”Casa Simian” (curtea interioară) – vernisajul Expoziţie de artă plastică a artistului Dumitru Radu
21.15, Parcul Mircea cel Bătrân – Festivalul de Film CineVil 2017 • “Nemaivăzutele aventuri ale omului invizibil”, 2017, regia Tudor Botezatu • (21.45) “6,9 pe scara Richter”, comedie, regia Nae Caranfil, cu Teodor Corban, Maria Obretin, Constantin Florescu; Invitat actorul Constantin Florescu *
22.00, Splaiul Independenţei – Spectacol de lasere
24.00, Galeriile ARTEX – Salonul Judeţean de Artă al UAP Vâlcea

Duminică, 30 iulie

09.00 – 20.00, Parcul Zăvoi – Târgul Meşterilor Populari din România. ed. a XX-a
11.00, Parcul Zăvoi – ”Cupa Imnului” la patine cu role
13.00, Parcul Zăvoi – ”Cupa Imnului” la skateboarding
17.00, Splaiul Independenţei – Spectacol pop-rock cu: artişti amatori locali, DJ Jungle, Compact, Alex Velea, Antonia, 3 Sud-Est
19.00, Splaiul Independenţei – Prezentarea echipei de handbal feminin HCM Râmnicu Vâlcea pentru sezonul competiţional 2017 – 2018
21.15, Parcul Mircea cel Bătrân – Festivalul de Film CineVil 2017 • Scurt metraje româneşti premiate la mari festivaluri internaţionale • (21.45) “# Selfie 69”, comedie, regia Cristina Iacob, cu Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Levent Sali, Vlad Logigan; invitat actorul Levent Sali *
23.00, Splaiul Independenţei – Foc de artificii
FOTO: Accident pe DN7, în urmă cu puţin timp la Tuțulești

Un alt accident pe Drumul Naţional 7!

În această seară un accident rutier s-a produs pe DN7, pe raza localităţii Tuțulești. Din primele informaţii, pe fondul oboselii, şoferul ar fi adormit la volan, moment în care a ieşit cu maşina de pe partea carosabilă, oprindu-se într-un copac. În maşina se mai află şi soţia acestuia. Ambii au fost transportaţi la spital pentru mai multe investigaţii!
VÂLCEAN de 28 ani, prins în timp ce conducea BEAT şi FĂRĂ PERMIS, o maşină pe care o FURASE…

foto: Arhiva Newscluj

foto: Arhiva NewsclujÎn data de 27 iulie, în jurul orei 00.30, polițiștii rutieri l-au depistat pe strada Ștrandului din orașul Ocnele Mari, pe G. D., de 28 ani, din localitate. Astfel, polițiștii au constatat că bărbatul emana miros de alcool, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au mai stabilit că bărbatul sustrăsese autovehiculul pe care îl conducea de la o societate comercială din localitate și că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Astfel, după ce a fost testat cu aparatul etilotest, acesta a fost condus la Spitatul Județean Vâlcea în vederea recoltării probelor biologice de sânge.

A fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, fără permis de conducere și furt.
Vâlcean, plasat sub control judiciar, timp de 60 de zile, pentru VIOL ȘI FURT

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei orașului Băile Olănești au efectuat cercetări față de un bărbat în vârstă de 41 de ani, bănuit că ar fi violat o tânără din localitate și că ar fi distrus și sustras componente ale unui buldoexcavator aparținând unei societăți comerciale din orașul Băile Olănești, utilaj ce se afla în șantierul organizat în muntele Cheia – zona mânăstirea Pahomnie.
Față de el s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În fapt, s-a stabilit că, în noaptea de 23/24 iulie a.c., bărbatul prin constrângere, ar fi întreținut raporturi sexuale cu o tânără, din aceeași localitate. Totodată, în urma activităților specifice desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Băile Olănești și a celor două posturi de poliție arondate Vlădești și Păușești Măglași, în colaborare cu cei de la Serviciul de Investigații Criminale s-a stabilit că același individ de 41 ani, ar fi distrus și sustras componente ale unui buldoexcavator aparținând unei societăți comerciale din orașul Băile Olănești, utilaj ce se afla în șantierul organizat în muntele Cheia – zona mânăstirea Pahomnie, prejudiciul creat fiind de aproximativ 30.000 lei.
Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore și l-au prezentat ieri magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea care au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.