1

Transfăgărăşanul s-a închis

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) informează că în perioada 1 noiembrie 2014 – 30 iunie 2015, drumul naţional DN 7C – Transfăgărăşan se închide circulaţiei rutiere de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător.

Decizia a fost determinată de condiţiile meteorologice nefavorabile (zăpadă abundentă şi suprafeţe lunecoase) şi fenomene naturale extreme (alunecări de teren, căderi de stânci) care pot periclita siguranţa circulaţie, precizează CNADNR.
BLACK FRIDAY 2014! Ce să faceţi pentru a nu fi păcăliţi!

Anul acesta au fost tot felul de campanii promoţionale, dar niciuna nu se compară cu celebrul deja Black Friday, care va avea loc, anul acesta, pe 21 noiembrie. V-am pregătit un mic ghid pentru a vă asigura că nu o să fiţi păcăliţi de Black Friday 2014.

În primul rând, vă recomandăm să consultaţi încă de pe acum preţurile la produsele pe care vreţi să le cumpăraţi de Black Friday în cazul în care acestea se vor afla la promoţie. Faceţi screenshot-uri sau notaţi într-o agendă. Practica scumpirii unor produse înainte de Black Friday, iar apoi aplicarea unei aşa-numite reduceri fantastice, s-ar putea să se producă şi în acest an.

De Black Friday tot ceea ce trebuie să faceţi este să comparaţi preţurile de acum cu cele din ofertele magazinelor. Nu uitaţi la preţurile listate acum de magazine să notaţi şi eventualele cadouri (alte produse la pachet, accesorii, servicii etc.) date „cadou”. Dacă bonusurile oferite acum în oferta retailerilor vor lipsi din preţul promoţional de Black Friday, atunci aveţi de-a face cu o ţeapă, nu cu o reducere de preţ.

Nu uitaţi că aveţi legea de partea voastră şi că există Protecţia Consumatorilor. Dacă valul de comenzi va fi foarte mare, este posibil ca unele produse comandate de voi să fie livrate de magazinele online ceva mai greu, mai ales că perioada campaniei BlackFriday este în preajma Zilei Naţionale de 1 Decembrie (zi liberă prin lege). Cu alte cuvinte, în acest caz nu vă repeziţi să reclamaţi la OPC întârzierea livrării produsului, pentru că nu are rost.

Nu în ultimul rând nu uitaţi că Legea prevede că puteţi returna orice produs în termen de zece zile lucrătoare de la achiziţionare şi să vă recuperaţi banii sau să înlocuiţi produsul dacă descoperiţi deficienţe de funcţionare sau de alt tip. De altfel, puteţi returna produsul în termen de zece zile fără să invocaţi vreun motiv.
Fostul şef al Parchetului Buftea, condamnat în România, a fost prins la Londra

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, condamnat definitiv la şase ani de inchisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă şi dare de mită, a fost prins, joi, la Londra, şi ar urma să fie adus în ţară, pentru a fi încarcerat. „La data de 30 octombrie a.c., în urma cooperării judiciare internaţionale între autorităţile de aplicare a legii din România şi Marea Britanie, a fost arestat, la Londra, Nelu C., urmărit internaţional de Biroul Naţional Interpol”, informează Poliţia Română.

Fostul procuror va fi prezentat magistraţilor din Marea Britanie, care se vor pronunţa asupra mandatului european de arestare.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată în iulie 2010 pe fostul şef al Parchetului Judecătoriei Buftea Nelu Carpen şi pe alte 12 persoane acuzate de fapte de corupţie, printre care doi avocaţi din Baroul Bucureşti şi un judecător de la Judecătoria Buftea, pentru constituire de grup infracţionat organizat, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri oficiale, respectiv complicitate la unele dintre aceste infracţiuni.
REŢETA ZILEI: Minipizza cu ton şi ardei

Ce vă trebuie? 4 pâinici, 280g de ardei copt din conservă scurs bine, 1 lingură de bullion, 1 legătură mică de pătrunjel tăiat mărunt, 200g de ton din conservă scurs bine, 125g mozzarella ruptă în bucăţi mici.

Cum se prepară? Se încălzeşte cuptorul. Se taie pâinea în jumătăţi şi se prăjeşte în toaster. Se taie ardeiul în fâşii şi se amestecă cu bulionul, pătrunjelul, sare şi piper. Se întinde pe bucăţile de pâine. Tonul se pune peste amestecul cu ardei şi deasupra se presară mozzarella. Se pune la cuptor timp de 3-5 minute până ce brânza devine aurie şi se topeşte.

Poftă bună!
RÂMNICU VÂLCEA: Meteo pe ore azi, 1 noiembrie 2014

• 09:00 – 6 grade C, nori sporadici, umiditate: 77%, vânt: 4 km/h;

• 10:00 – 8 grade C, nori sporadici, umiditate: 71%, vânt: 4 km/h;

• 11:00 – 11 grade C, nori sporadici, umiditate: 63%, vânt: 4 km/h;

• 12:00 – 12 grade C, nori sporadici, umiditate: 58%, vânt: 6 km/h;

• 13:00 – 13 grade C, nori sporadici, umiditate: 57%, vânt: 6 km/h;

• 14:00 – 12 grade C, parţial însorit, umiditate: 59%, vânt: 7 km/h;

• 15:00 – 11 grade C, parţial însorit, umiditate: 62%, vânt: 7 km/h;

• 16:00 – 10 grade C, predominant însorit, umiditate: 67%, vânt: 6 km/h;

• 17:00 – 8 grade C, însorit, umiditate: 74%, vânt: 4 km/h;

• 18:00 – 8 grade C, senin, umiditate: 78%, vânt: 2 km/h;

• 19:00 – 7 grade C, parţial noros, umiditate: 79%, vânt: 2 km/h;

• 20:00 – 7 grade C, parţial noros, umiditate: 80%, vânt: 2 km/h;

• 21:00 – 6 grade C, parţial noros, umiditate: 81%, vânt: 2 km/h;

• 22:00 – 5 grade C, parţial noros, umiditate: 82%, vânt: 2 km/h;

• 23:00 – 4 grade C, parţial noros, umiditate: 83%, vânt: 2 km/h;

• 24:00 – 4 grade C, parţial noros, umiditate: 84%, vânt: 2 km/h.
DJST Vâlcea: Se organizează curs de preparator fizic

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea anunţă faptul că în perioada 24.11.-30.11.2014 la Centrul Naţional de formare şi Perfecţionare a Antrenorilor în colaborare cu Centrul Român de Studii Sportiv-Educaţionale se organizează un curs pentru ocupaţia de preparator fizic.

Acest program de formare este un curs de perfecţionare care se adresează celor care lucrează în branşă, ca antrenori, sau profesori de educaţie fizică şi sport, fiind absolvenţi ai cursurilor de antrenori sau ai facultăţilor de profil, acest lucru fiind relevat de portofoliul prezentat la momentul înscrierii.

Cursul este autorizat de către Comisia Municipală din Cadrul Agenţiei de Prestaţii Sociale – Autoritatea Naţională pentru Calificări – Ministerul Muncii şi ministerul Educaţiei şi respectă standardul ocupaţional în vigoare.

La final se susţine un examen de absolvire, care duce la obţinerea unui certificat de competenţe recunoscut pe piaţa muncii din România şi UE.

Detalii legate de acest curs se găsesc pe site-ul www.crss.ro şi www.cnfpa-sna.ro la rubrica formare şi specialişti.
La Vâlcea încă nu a început distribuirea ajutoarelor de la UE

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea face cunoscut că distribuirea ajutoarelor alimentare în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate se va face, începând cu anul 2014, în baza CUPONULUI INDIVIDUAL, pe care persoanele eligibile potrivit HG. 799/2014, îl vor primi la adresa de domiciliu sau de reşedinţă.

Baza de date privind beneficiarii programului a fost constituită şi este actualizată periodic la nivelul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Persoanele care vor intra în grupul-ţintă între data constituirii bazei de date şi data distribuirii ajutoarelor vor fi incluse pe liste suplimentare şi vor primi produse în limita cantităţilor rămase disponibile, după distribuirea pe bază de cupon individual.

În prezent, ne aflăm în etapa în care Poşta Română distribuie cupoanele individuale cetăţenilor eligibili din municipiu, iar în paralel cu această acţiune, la nivel central, se desfăşoară licitaţiile pentru achiziţionarea alimentelor şi se organizează reţeaua de distribuire a acestora, pe judeţe.

Aşa cum reiese din informaţiile inscripţionate pe Cuponul individual, ajutoarele alimentare distribuite unui beneficiar constau în:

– făină albă de grâu – 6 kg.

– mălai – 6 kg.

– paste făinoase (400g/pach.) – 2 pach.

– zahăr – 4 kg.

– ulei – 4 l.

– conservă carne porc (300 g/ct.) – 8 cutii

– conserva carne vită (300 g/ct.) – 6 cutii

– pate ficat (200 g/ct.) – 10 cutii

Conform HG nr. 799/17.09.2014 privind implementarea Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor defavorizate, categoriile de populaţie eligibile sunt:

– familiile şi persoanele care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat

– familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei

– şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar de până la 400 lei şi şomerii neindemnizaţi, înregistraţi la AJOFM

– pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună

– pensionarii sistemului public de pensii beneficiari de indemnizaţia socială pentru pensionari, al căror venit se află sub 400 lei/lună

– persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate

persoanele beneficiare ale legilor speciale (IOVR, persecutaţi politic, deportaţi, eroiii-martiri şi luptătorii Revoluţiei române din dec. 1989, etc.)

În măsura în care vom deţine, oficial, informaţii suplimentare privind derularea programului POAD şi în special data la care va începe efectiv distribuirea produselor alimentare, acestea vor fi comunicate în mass-media locală, precum şi la sediul Direcţiei de Protecţie Socială Rm.Vâlcea (str. M. Basarab nr. 28, bl. 113 parter, tel. 0250/741 088) sau pe site-ul Primăriei Municipiului Rm. Vâlcea (www.primariavl.ro). Rugăm toţi cetăţenii direct interesaţi să manifeste înţelegere şi răbdare faţă de această stare de fapt.
Ședința CSAT, după alegerea viitorului președinte

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că, la sfârșitul lunii noiembrie, se va reuni Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, pentru a adopta decizii strategice legate de viitor.

„Avem un CSAT convocat pentru sfârşitul lunii noiembrie, în care sunt nişte decizii strategice importante de adoptat. Aceste decizii se vor lua de noul preşedinte legitim al României, nu puteau fi luate de un preşedinte care pleacă acasă, pentru că e vorba de decizii strategice legate de anii care urmează, iar România poate fi angajată în viitor de către un preşedinte legitim”, a spus Ponta.

Victor Ponta a arătat că acele decizii trebuie asumate de persoana care va fi preşedintele României în următorii cinci ani şi a precizat că s-a discutat deja pe această temă cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, şi cu noul secretar general al NATO.
SUA refuză extrădarea lui Nicuşor Constantinescu

Cererea de extradare a lui Nicusor Constantinescu, formulata ca urmare a deciziei de arestare a acestuia, a fost respinsa de autoritatile din SUA, au declarat surse judiciare.

In aceste conditii, autoritatile judiciare din Romania nu pot pune in executare mandatul de arestare emis pe numele lui Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, au mai spus sursele citate, potrivit Mediafax.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, declara, la inceputul lunii septembrie, ca exista informatii cu privire la locul in care se afla Nicusor Constantinescu, dar procedurile de extradare nu sunt publice si „orice risc de forma sau de fond risca sa prelungeasca procedura sau sa o anuleze”.

La inceputul lui septembrie, Constantinescu a trimis un memoriu procurorului general al SUA, Eric Holder Jr., in care a sustinut ca justitia romana e controlata de DNA si a solicitat respingerea oricarei cereri de arestare ce va ajunge in SUA pe numele sau.

Avocatul lui Constantinescu, Catalin Dancu, a scris in memoriu ca „intrucat a fost emis un mandate international de urmarire si arestare cu consecinta aducerii sale in tara, va solicit respectuos ca in analiza memoriului si a documentelor anexa sa nu dati curs solicitarii autoritatilor romane de a pune in aplicare pe teritoriul SUA acest mandat si de a refuza executarea mandatului ca urmare a incalcarii legii”.

Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA in mai multe dosare, se afla de mai multe luni in SUA, la tratament pentru cancer de prostata.
BRACONIER din Drăgăşani, prins pe râul OLT

Joi, 30 octombrie a.c., poliţiştii au organizat o razie pe linie de piscicultură pe râul Olt. Cu această ocazie, ei l-au depistat pe Karol B., de 57 de ani, din municipiul Drăgăşani, în timp ce pescuia cu unelte interzise pe râul Olt. Oamenii legii au constatat că barca cu care acesta pescuia nu este înregistrată. Poliţiştii au confiscat 470 de metri de plasă monofilament şi o barcă pneumatică.
De asemenea a fost confiscată cantitatea de 4,350 kg peste specia caras care a fost predată ANPA Vâlcea.
Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 64, lit. a şi m din OUG 23/2008.