1

Săptămâna vâlceană pe scurt

– Bunicii noștri i-au așteptat pe americani. S-au bătut cu regimul comunist și teroarea lui până la sfârșitul anilor ™50! Și dacă este să aleg între ru și și americani, eu aleg americanii – Consilieri locali ai PSD Drăgășani în frunte cu viceprimarul Mihai Bolocan au intrat în gura liderului Ion Cîlea din cauza primarului în exercițiu – Tabloul descris de scurgerile  Wikileaks reflectă nivelul josnic al unei părți din clasa politică a țării – Legea fondului funciar bate pasul pe loc în județul Vâlcea, prefectul Petre Ungureanu a   găsit și un vinovat în persoana lui Dumitru Lovin, fostul consilier al fostului prefect pesedist Remus Grigorescu – Dacă românii mai stau mult în fața tembelizoarelor  și îi lasă pe alții să gândească pentru ei, nu putem ie și din această mizerie

– Bunicii noștri i-au așteptat pe americani. S-au bătut cu regimul comunist și teroarea lui până la sfârșitul anilor ™50! Și dacă este să aleg între ru și și americani, eu aleg americanii. Pentru diferența de motivație și tradiția democratică pe care ru și nu au avut-o niciodată. Așezarea noastră geografică e proastă, Rusia e mare, America e departe, iar norocul parcă ne ocolește și am ajuns pe o margine de drum și la coada Europei. Tot așa, cine a trădat va mai trăda, dacă interesul i-o cere, iar viitorul nu poți să ți-l clădești pe structuri vechi deja surpate. Între Rusia și America, preferăm America. Mai bine vânduți americanilor decât ru șilor. Decât Geoană și oligarhi ru și, mai bine Băsescu și Lenuța. Și ca noi gândesc mulți. Băsescu are de câștigat de aici, Opoziția de pierdut. Dar de ce trebuie să fim vânduți cuiva, de ce nu putem sta pe propriile noastre picioare și să jucăm cartea diplomației? Pentru că suntem mici, pentru că suntem prost așezați? Nu, pentru că nu avem pe nimeni care să lupte și pentru România.

– Consilieri locali ai PSD Drăgășani în frunte cu viceprimarul Mihai Bolocan au intrat în gura liderului Ion Cîlea din cauza primarului în exercițiu. Liderul PSD i-a făcut ca la ușa cortului, chiar de față cu președinta ADR Craiova și consilierii PDL, pentru că- și faultează propriul primar. Consilierii nu s-au lăsat mai prejos și și-au susținut punctul de vedere cu toate amenințările lansate de șieful de partid.  Primarul Nedelcu  se află într-un conflict deschis cu pesediștii din CL de mai bine de șase luni. Consilierii îl acuză de infatuare critică și de dezinteres față de activitatea întregii organizații, dar și de pactizare cu dușmanul. Viceprimarul Bolocan a intrat nevinovat în gura liderului PSD. Ion Cîlea l-a acuzat că a votat împotriva lui la șiedința Comitetului Executiv  de săptămâna trecută. Bolocan a jurat pe viața lui că nu a pus mâna pe buletinul de vot și dacă a apărut vreunul, a fost băgat de altcineva. Consilierii PDL, majoritatea foști membri PSD, priveau cu satisfacție la cearta pesediștilor și se felicitau în barbă că au scăpat de calvar.

– Interesantă este deplasarea lui Geoană la președinte (nu cred că a făcut-o din proprie inițiativă cum se fălea la ambasadă) pentru a-i propune un târg pe marginea complotului de suspendare a acestuia. Tot remarcabilă este atitudinea demnă a președintelui care a respins orice deal , preferând să recurgă la judecata poporului (de care se temea, pe bune motive, monstruoasa coaliție ). De asemenea, remarcabilă este atitudinea președintelui care nu a făcut caz niciodată de această intervenție penibilă a lui Geoană. În concluzie, revelațiile  Wikileaks ne prezintă tabloul jalnic al PSD-PNL și mogulilor, pe de o parte și demnitatea președintelui și a PDL-UDMR, pe de altă parte.

– Legea fondului funciar bate pasul pe loc în județul Vâlcea, prefectul Petre Ungureanu a găsit și un vinovat în persoana lui Dumitru Lovin, fostul consilier al fostului prefect pesedist Remus Grigorescu. De și Lovin a deținut funcția doar patru, cinci  luni de zile, în 2008, Ungureanu îi pune în cârcă toate nerealizările din Prefectura Vâlcea pe legea restituirii. Actualul prefect ocupă funcția de șief al comisiei județene de fond funciar de  doi ani și mai bine, dar  aruncă pisica propriei impotențe administrative în ograda unui consilier fără putere de decizie. ,,Finalizam demult restituirile pe legile fondului funciar dacă nu ne-ar fi blocat un mare specialist în agricultură, nu domnul Cîlea, domnul Lovin, fostul consilier al prefectului Remus Grigorescu , spunea prefectul Ungureanu, omul care a inventat titlurile parțiale de proprietate. O invenție care a adus câteva zeci  de procese prefecturii și despăgubiri de câteva zeci de milioane lei vechi.

– Dacă românii mai stau mult în fața tembelizoarelor  și îi lasă pe alții să gândească pentru ei, nu putem ie și din această mizerie. Românii trebuie să gândească și să judece singuri, pentru asta trebuie șicoală, carte și învățătură. Deocamdată suntem în evul mediu întunecat și, până la iluminism, mai avem. După ce o să reu șim să ne iluminăm  mințile, vom putea vorbi de o revoluție în societatea românească. Mai avem nevoie de vreo 100-200 de ani? Greu de zis, pentru că au avut grijă idioții să distrugă învățământul românesc, iar intelectualii români, atâția cât mai sunt, sunt prea preocupați de bunăstarea proprie, pentru a se gândi și la iluminatul  maselor. Ar mai fi ceva, dacă am avea noroc, am avea nevoie de un Brătianu, un Kogălniceanu, un Titulescu, dar, chiar dacă i-am găsi, ar fi foarte greu să-i scoatem în față și să-i ferim de canibalismul fripturiștilor, care ar căuta pe toate căile să-i mănânce de vii.

– Vă dați seama cât de proști ne-au crezut Tăriceanu și Fenechiu, punându-l pe Chiuariu, fiul ploii, ministru? Și nu orice ministru, MINISTRUL JUSTIÅ¢IEI, unde era durerea mare, că Monica Macovei a reacționat public când a chemat-o prim-ministru Tăriceanu la el în birou și s-a trezit față-n față cu Dinu Patriciu. Urmare, nici Băsescu n-a putut s-o susțină, că era Președinte și, conform Constituției, nu se putea amesteca în treburile guvernului. Ex-manechinul Tăriceanu l-a făcut ministru al justiției (într-un moment crucial pentru poziția României în spațiul Shengen) pe avocatul de mici incidente  al lui Fenechiu! Și așa a scăpat Patriciu de închisoare și mulți alții, că PD-ul s-a retras din guvernare. Și, uite așa, am avut, aproape doi ani, ministru de justiție pe Dinu Chiuariu Păturic㠝 sau, eventual, puiuțul lui Andon (monstru jurasic, avocat al lui Felix Motanul securist). Și acum, dăm vina (disperații ex-miniștrii de atunci, ca Vosganian) pe Wikileaks? Spuneți-mi, sincer, care dintre dumneavoastră, indiferent de simpatia politică, l-ați angaja pe Chiuariu ca avocat, chiar și pentru un simplu divorț?

– Presa e și ea sublimă. Bogdan Chireac, supărat mereu pe președinte că are o relație proastă cu Poarta de la Răsărit, le susură în urechi reprezentaților Porții de la Apus povești despre alcovul și paharul președintelui. Îndrăznim să credem că măcar într-un limbaj ceva mai decent decât cel folosit într-o celebră convorbire, la drum de seară, cu Cătălin Macovei. Și în timp de politicienii se înghesuie la turnătorii, țara este jefuită temeinic de mafie și oligarhi, care controlează practic România, așa cum se arată într-un raport întocmit în cadrul Ambasadei americane. Mafia este atât de bine organizată, se arată într-o telegramă, încât nici măcar nu are nevoie să recurgă la crime pentru a avea rezultate optime.

– Vicepreședintele  Romulus Bulacu s-a transformat brusc și dintr-o dată în umbra liderului PSD, Ion Cîlea. Democrat-liberalul îl urmărește în toate ,,excursiile  demarate prin județ pentru a-l împiedica să-i racoleze primarii. Surse din PSD l-au informat că liderul pesediștilor vâlceni i-a luat deja jumătate din primari și vrea să mai salveze ce i-a mai rămas.

– Șefa DSP fuge de ziariști ca dracu de tămâie. Scandalul din SJU a redus-o la tăcere pe Maria Murăruș, declarațiile contradictorii și presiunea exercitată de  mass-media locală au speriat-o în așa hal încât se face invizibilă la fiecare descindere a presei. De teama de a nu fi luată la întrebări a pasat relația cu presa adjunctului Lorena Mărgăritescu.

– Pataliputra
Şi-a „predat” fiica cu proces verbal bunicilor

INCREDIBIL. Dezvăluiri şocante despre tânăra mamă ce a apărut în faţa presei ca o victimă a fostului ei soţ, susţinând că nu este lăsată să-şi vadă fiica. Realitatea s-a dovedit a fi alta decât spuneau Ana Ristea şi preşedintele T.A.T.A., Bogdan Drăghici, femeia abandonându-şi fiica în urmă cu câţiva ani, lăsând-o la bunicii paterni cu un proces – verbal de „predare fiică” şi suma de 8 milioane lei vechi.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A., Bogdan Drăghici, a făcut un întreg scandal la Rm. Vâlcea atunci când a prezentat, în faţa presei, cazul unei mame care, spunea ea, a fost împiedicată de fostul soţ să-şi vadă fetiţa în vârstă de 6 ani. Deşi cazul în sine era destul de complicat, iar probe în favoarea mamei, Ana Ristea, nu existau, Drăghici a încercat să facă presiuni asupra autorităţilor locale pentru a-şi îndeplini scopul, respectiv acela de a ieşi în evidenţă şi a-şi face publicitate. Pentru preşedintele T.A.T.A nu a contat că există o hotărâre judecătorească prin care copilul a fost încredinţat tatălui, el consiliind-o pe mamă să intenteze un alt proces cu aceeaşi cauză.

Şi-a lăsat copilul la bunici printr-un proces verbal

Toată povestea a început în anul 2005, atunci când Ana Ristea a luat decizia de a-şi părăsi căminul conjugal, respectiv de a-şi părăsi copilul. De atunci, practic ea nu şi-a mai văzut fetiţa decât de două ori pe an, până când, în anul 2007, fostul său soţ, Ştefan Ristea, a decis să o ducă pe fiica lor Maria în vizită la mama ei, în Bucureşti. El a hotărât să o lase câteva zile pentru ca fetiţa să ia contact cu mama ei şi să simtă dragostea maternă. Numai că, Ana Ristea avea treburi mult mai importante de făcut şi, după doar trei zile, ea şi-a luat fiica de mână şi a dus-o la foştii săi socrii, unde a abandonat-o din nou, lăsând în urma ei un proces – verbal şi suma de 8 milioane lei vechi. Femeia şi-a motivat gestul prin faptul că este extrem de ocupată cu serviciu, ea fiind însoţitor de bord la compania aeriană „Tarom” SA.  „Subsemnata Ristea Ana {…} declar că am lăsat-o pe fiica mea Ristea Maria Yvette spre îngrijire bunicilor paterni cu care am convenit deoarece sunt foarte prinsă cu serviciul. Pentru educaţia şi îngrijirea copilului eu plătesc soacrei mele Ristea Georgeta lunar suma de 8.000.000. Declar că am lăsat copilul de bunăvoie în îngrijirea bunicilor şi pot să vizitez copilul sau să stau cu el oricând sunt liberă şi pot veni” – se arată în procesul – verbal întocmit în data de 3 septembrie 2007. De atunci, Ana Ristea nu s-a mai interesat de soarta fiicei sale şi nu s-a mai sinchisit să o vadă.

Instanţa a decis: copilul a fost încredinţat tatălui

În toamna anului 2009, însă, Ana Ristea s-a decis, în sfârşit, să-şi vadă fiica, ducându-se la Grădiniţa Nr. 2 din Rm. Vâlcea, acolo unde este înscris copilul, şi a încercat să o ia cu forţa din unitatea de învăţământ. Numai că educatoarele nu i-au permis, chemând poliţia. Astfel, Ana Ristea a fost sancţionată contravenţional pentru scandalul de la grădiniţă, dar şi pentru „neprezentarea cu rea-voinţă la solicitarea organului de poliţie”. Mai apoi, în luna februarie 2010, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, prin sentinţa civilă nr. 2753 a decis desfacerea căsătoriei dintre Ristea Ştefan şi Ristea Ana, încredinţând copilul tatălui şi obligând-o pe mamă să plătească o pensie alimentară lunară de 758 lei. „Stabileşte program de vizitare a minorei în favoarea pârâtei – reclamante astfel: după primul an de la rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri, în prima şi a treia săptămână din lună, sâmbăta şi duminica între orele 10.00-19.00 cu posibilitatea luării minorei din domiciliu reclamantului, dar în prezenţa reclamantului – pârât” – se arată în hotărârea judecătorească. De atunci, Ana Ristea a început să facă zeci de plângeri penale împotriva fostului său soţ, ba acuzându-l că maltratează copilul, ba că nu e lăsată să-şi vadă fiica. Toate plângerile sale s-au dovedit a fi false, autorităţile abilitate hotărând de fiecare dată să dea neînceperea urmăririi penale împotriva lui Ştefan Ristea.

Presiuni asupra autorităţilor locale din Vâlcea

Văzând că nu are niciun câştig de cauză, Ana Ristea a apelat la serviciile preşedintelui Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A., Bogdan Drăghici, care, avid după publicitate, s-a implicat în caz, încercând prin isterii şi scandal să facă presiuni asupra autorităţilor locale din Vâlcea. Astfel că, aşa cum spuneam într-un număr trecut al publicaţiei noastre, Bogdan Drăghici s-a prezentat la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGSAPC) Vâlcea, unde a făcut un circ de nedescris, sechestrându-l pur şi simplu pe directorul instituţiei în birou deoarece acesta din urmă a refuzat să-i pună la dispoziţie documente confidenţiale din dosar. Mai mult decât atât, sfătuită de preşedintele T.A.T.A., Ana Ristea i-a intentat proces fostului soţ, solicitând Tribunalului Vâlcea reîncredinţarea copilului, deşi pe rolul Curţii de Apel Bucureşti se află un recurs, tot al femeii, cu aceeaşi cauză. Ştefan Ristea susţine că intentarea unui alt proces cu aceeaşi cauză este o ilegalitate, iar Tribunalul Vâlcea nu ar trebui să judece aşa ceva.

Fetiţa o consideră mamă pe bunica ei

Nu putem încheia, însă, ancheta noastră jurnalistică înainte de a dezvălui câteva dintre răspunsurile minorei Ristea Maria Yvette din raportul de evaluare psihologică efectuat de angajaţii DGASPC Vâlcea la data de 2 februarie 2010, răspunsuri care sunt mai mult decât edificatoare în privinţa relaţiei pe care Ana Ristea a avut-o cu fiica ei. Din acest raport reiese cu certitudine că fetiţa este foarte bine crescută şi educată, coeficientul său de inteligenţă fiind de 110, vârsta sa mintală fiind mai mare decât vârsta cronologică de şase ani. De asemenea, este scoasă în evidenţă relaţia sa strânsă cu tatăl, dar şi cu bunicii ei. Când a fost întrebată de mamă, însă, fetiţa a caracterizat-o pe bunica ei, căreia îi spune „mama Geta”, mamei sale reale spunându-i „Ana”. Mai mult, copilul are amintiri traumatizante cu mama ei reală, susţinând că nu vrea să locuiască cu ea. „Copilul povesteşte că a locuit o singură dată cu mama, căreia îi spune Ana, iar atunci a fost arsă la deget, accidental, de către aceasta, cu fierul de călcat şi a fost împinsă, copilul căzând şi spărgându-şi buza. Când în discuţie era adusă mama sa, Maria avea o uşoară stare de disconfort psihic, tristeţe, precizând că «…dacă Ana ar fi acum în cameră nu i-aş spune nimic şi nu aş invita-o la grădiniţă…». Maria precizează faptul că «…nu doreşte să locuiască cu Ana…» şi că vrea să locuiască în continuare cu tati şi bunicii paterni” – scrie în raportul de evaluare psihologică al copilului.

CLAUDIA STANCIU
Şi-a „predat” fiica cu proces verbal bunicilor

INCREDIBIL. Dezvăluiri şocante despre tânăra mamă ce a apărut în faţa presei ca o victimă a fostului ei soţ, susţinând că nu este lăsată să-şi vadă fiica. Realitatea s-a dovedit a fi alta decât spuneau Ana Ristea şi preşedintele T.A.T.A., Bogdan Drăghici, femeia abandonându-şi fiica în urmă cu câţiva ani, lăsând-o la bunicii paterni cu un proces – verbal de „predare fiică” şi suma de 8 milioane lei vechi.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A., Bogdan Drăghici, a făcut un întreg scandal la Rm. Vâlcea atunci când a prezentat, în faţa presei, cazul unei mame care, spunea ea, a fost împiedicată de fostul soţ să-şi vadă fetiţa în vârstă de 6 ani. Deşi cazul în sine era destul de complicat, iar probe în favoarea mamei, Ana Ristea, nu existau, Drăghici a încercat să facă presiuni asupra autorităţilor locale pentru a-şi îndeplini scopul, respectiv acela de a ieşi în evidenţă şi a-şi face publicitate. Pentru preşedintele T.A.T.A nu a contat că există o hotărâre judecătorească prin care copilul a fost încredinţat tatălui, el consiliind-o pe mamă să intenteze un alt proces cu aceeaşi cauză.

Şi-a lăsat copilul la bunici printr-un proces verbal

Toată povestea a început în anul 2005, atunci când Ana Ristea a luat decizia de a-şi părăsi căminul conjugal, respectiv de a-şi părăsi copilul. De atunci, practic ea nu şi-a mai văzut fetiţa decât de două ori pe an, până când, în anul 2007, fostul său soţ, Ştefan Ristea, a decis să o ducă pe fiica lor Maria în vizită la mama ei, în Bucureşti. El a hotărât să o lase câteva zile pentru ca fetiţa să ia contact cu mama ei şi să simtă dragostea maternă. Numai că, Ana Ristea avea treburi mult mai importante de făcut şi, după doar trei zile, ea şi-a luat fiica de mână şi a dus-o la foştii săi socrii, unde a abandonat-o din nou, lăsând în urma ei un proces – verbal şi suma de 8 milioane lei vechi. Femeia şi-a motivat gestul prin faptul că este extrem de ocupată cu serviciu, ea fiind însoţitor de bord la compania aeriană „Tarom” SA.  „Subsemnata Ristea Ana {…} declar că am lăsat-o pe fiica mea Ristea Maria Yvette spre îngrijire bunicilor paterni cu care am convenit deoarece sunt foarte prinsă cu serviciul. Pentru educaţia şi îngrijirea copilului eu plătesc soacrei mele Ristea Georgeta lunar suma de 8.000.000. Declar că am lăsat copilul de bunăvoie în îngrijirea bunicilor şi pot să vizitez copilul sau să stau cu el oricând sunt liberă şi pot veni” – se arată în procesul – verbal întocmit în data de 3 septembrie 2007. De atunci, Ana Ristea nu s-a mai interesat de soarta fiicei sale şi nu s-a mai sinchisit să o vadă.

Instanţa a decis: copilul a fost încredinţat tatălui

În toamna anului 2009, însă, Ana Ristea s-a decis, în sfârşit, să-şi vadă fiica, ducându-se la Grădiniţa Nr. 2 din Rm. Vâlcea, acolo unde este înscris copilul, şi a încercat să o ia cu forţa din unitatea de învăţământ. Numai că educatoarele nu i-au permis, chemând poliţia. Astfel, Ana Ristea a fost sancţionată contravenţional pentru scandalul de la grădiniţă, dar şi pentru „neprezentarea cu rea-voinţă la solicitarea organului de poliţie”. Mai apoi, în luna februarie 2010, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, prin sentinţa civilă nr. 2753 a decis desfacerea căsătoriei dintre Ristea Ştefan şi Ristea Ana, încredinţând copilul tatălui şi obligând-o pe mamă să plătească o pensie alimentară lunară de 758 lei. „Stabileşte program de vizitare a minorei în favoarea pârâtei – reclamante astfel: după primul an de la rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri, în prima şi a treia săptămână din lună, sâmbăta şi duminica între orele 10.00-19.00 cu posibilitatea luării minorei din domiciliu reclamantului, dar în prezenţa reclamantului – pârât” – se arată în hotărârea judecătorească. De atunci, Ana Ristea a început să facă zeci de plângeri penale împotriva fostului său soţ, ba acuzându-l că maltratează copilul, ba că nu e lăsată să-şi vadă fiica. Toate plângerile sale s-au dovedit a fi false, autorităţile abilitate hotărând de fiecare dată să dea neînceperea urmăririi penale împotriva lui Ştefan Ristea.

Presiuni asupra autorităţilor locale din Vâlcea

Văzând că nu are niciun câştig de cauză, Ana Ristea a apelat la serviciile preşedintelui Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A., Bogdan Drăghici, care, avid după publicitate, s-a implicat în caz, încercând prin isterii şi scandal să facă presiuni asupra autorităţilor locale din Vâlcea. Astfel că, aşa cum spuneam într-un număr trecut al publicaţiei noastre, Bogdan Drăghici s-a prezentat la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGSAPC) Vâlcea, unde a făcut un circ de nedescris, sechestrându-l pur şi simplu pe directorul instituţiei în birou deoarece acesta din urmă a refuzat să-i pună la dispoziţie documente confidenţiale din dosar. Mai mult decât atât, sfătuită de preşedintele T.A.T.A., Ana Ristea i-a intentat proces fostului soţ, solicitând Tribunalului Vâlcea reîncredinţarea copilului, deşi pe rolul Curţii de Apel Bucureşti se află un recurs, tot al femeii, cu aceeaşi cauză. Ştefan Ristea susţine că intentarea unui alt proces cu aceeaşi cauză este o ilegalitate, iar Tribunalul Vâlcea nu ar trebui să judece aşa ceva.

Fetiţa o consideră mamă pe bunica ei

Nu putem încheia, însă, ancheta noastră jurnalistică înainte de a dezvălui câteva dintre răspunsurile minorei Ristea Maria Yvette din raportul de evaluare psihologică efectuat de angajaţii DGASPC Vâlcea la data de 2 februarie 2010, răspunsuri care sunt mai mult decât edificatoare în privinţa relaţiei pe care Ana Ristea a avut-o cu fiica ei. Din acest raport reiese cu certitudine că fetiţa este foarte bine crescută şi educată, coeficientul său de inteligenţă fiind de 110, vârsta sa mintală fiind mai mare decât vârsta cronologică de şase ani. De asemenea, este scoasă în evidenţă relaţia sa strânsă cu tatăl, dar şi cu bunicii ei. Când a fost întrebată de mamă, însă, fetiţa a caracterizat-o pe bunica ei, căreia îi spune „mama Geta”, mamei sale reale spunându-i „Ana”. Mai mult, copilul are amintiri traumatizante cu mama ei reală, susţinând că nu vrea să locuiască cu ea. „Copilul povesteşte că a locuit o singură dată cu mama, căreia îi spune Ana, iar atunci a fost arsă la deget, accidental, de către aceasta, cu fierul de călcat şi a fost împinsă, copilul căzând şi spărgându-şi buza. Când în discuţie era adusă mama sa, Maria avea o uşoară stare de disconfort psihic, tristeţe, precizând că «…dacă Ana ar fi acum în cameră nu i-aş spune nimic şi nu aş invita-o la grădiniţă…». Maria precizează faptul că «…nu doreşte să locuiască cu Ana…» şi că vrea să locuiască în continuare cu tati şi bunicii paterni” – scrie în raportul de evaluare psihologică al copilului.

CLAUDIA STANCIU
Parcul din fața teatrului „Anton Pann” va purta numele „Antonio Copetti”

EVENIMENT. În numerele trecute ale publicației noastre vă informam cu privire la intenția municipalității ca parcul din din fața teatrului „Anton Pann” să poarte numele marelui arhitect de origine italiană, Antonio Copetti, care a fost bunicul compozitorului Horia Moculescu. De numele lui Copetti, se leagă clădiri importante din municipiu și județ. Pornind de la această idee, Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Național Vâlcea a înaintat Primăriei Râmnicu Vâlcea o expunere de motive, pentru schimbarea numelui parcului în „Antonio Copetti”.

Reamintim cititorilor noștri că Antonio Copetti s-a născut în anul 1871, la Tolmczzo din regiunea Friuli Veneția Giulia, a venit și s-a stabilit la Râmnic în anul 1898.  A locuit în clădirea actualului Centru de Transfuzii Sanguine din Râmnicu Vâlcea, casă pe care a trebuit s-o vândă din motive financiare. Bunicul lui Moculescu avea o firmă de antreprenoriat, dar a semnat mai multe proiecte de clădiri care s-au construit în acea vreme în Râmnic. Multe dintre aceste edificii sunt monumente istorice care se pot vedea șit astăzi, altele au fost demolate în urma „sistematizării” comuniste. În anul 1910 antreprenorul Copetti a ridicat în piața centrală două rânduri de prăvălii și a construit o casă  „pe platforma bâlciului de lângă oraș”. De asemenea, a supervizat construirea Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, monument istoric, care a fost terminat în martie 1911. O altă construcție atribuită lui Copetti este fântâna cu bustul lui Constantin Brâncoveanu, amplasată în fața Primăriei Râmnicului, inaugurată la 1913. Scrierile istorice menționează că pietrăria de la acest zid  din fața Monumentul Independenței, construit între 1913-1916 precum și ornamentele au fost cioplite și lucrate cu multă grijă de lucrătorii în piatră italieni, sub conducerea antreprenorului Antonio Copetti.  Italianul a murit în anul 1942 și a fost înmormântat la Cimitirul catolic Cetățuia din nordul municipiului.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU
Ion Cîlea nu exclude o candidatură independentă în cursa pentru CJ

Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, dezminte, pe jumătate, afirmaţiile făcute de liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican cu privire la scoaterea sa din cursa pentru Consiliul Judeţean şi nominlaizarea pentru un post în Ministerul Agriculturii. Liderul social-democrat a recunoscut că i s-a propus şefia Ministerului Agriculturii, dar a refuzat. În cazul în care PSD va ceda judeţul Vâlcea liberalilor, Cîlea nu  exclude posibililtatea unei candidaturi individuale, o decizie care ar face inutilă candidatura lui Buican.

Alianţa USL a băgat în ceaţă primarii PNL şi PSD, care primesc informaţii contradictorii din partea celor doi lideri ai USL Vâlcea, social-democratul Ion Cîlea şi liberalul Cristian Buican, fiecare declarându-se candidatul oficial la preşedinţia CJ Vâlcea.

Săptămâna trecută, liberalul Cristian Buican spunea că liderii USL l-au desemnat, neoficial, candidatul USL Vâlcea la preşedinţia CJ, oferindu-i liderului PSD, ca premiu de consolare, postul de ministru al Agriculturii.Declaraţiile făcute de liderul pesedist întăresc practic afirmaţiile liderului PNL. Ponta nu i-ar fi oferit o altă funcţie liderului PSD Vâlcea, dacă nu s-ar fi discutat nominalizarea lui Buican în cursa pentru CJ.

Ion Cîlea a confirmat afirmaţia liderului liberal în ceea ce priveşte ,,premiul de consolare” oferit de şeful său de partid, liderul Victor Ponta, cât şi faptul că  a refuzat oferta.

,,Mi s-a propus postul de ministru al Agriculturii, dar am refuzat. Nu mă interesează, pentru că agricultura noastră a fost distrusă atât de rău de alţii şi nu aş avea cum să o pun pe picioare, nu accept funcţii doar de dragul imaginii. Iar la Senat, dacă voiam un mandat  în Parlamentul României  îl obţineam de mult, aşa că vreau încă un mandat la Consiliul Judeţean. Am multe proiecte începute şi vreau să le finalizez. Tot ce am promis am făcut, chiar şi în condiţiile unui buget de austeritate. Eu nu vreau să câştig bani, vreau să fac ceva pentru judeţ. Nu mi-am propus să-mi umflu contul cu bani de aici, cum vor alţii, singura mea dorinţă este să fac ceva pentru infrastructura judeţului, să aducem lucrurile la zi. Eu pentru asta mă bat nu pentru altceva”.

Dacă ei nu mă vor….

Liderul PSD Vâlcea susţine că nu va renunţa niciodată la candidatura de la CJ, chiar dacă liderii USL îl vor scoate din cursă. Contrar aşteptărilor liderului liberal Cristian Buican, care susţinea că Ion Cîlea nu va renunţa niciodată la funcţiile de conducere din partid, social-democratul a declarat că ia în calcul şi o candidatură independentă.

,,Cred că nu-şi imaginează cineva că aş putea să pierd în sondaj în faţa lui Cristian Buican. Dar, dacă se va întâmpla să nu fiu candidatul USL la Consiliul Judeţean din cauza unor aranjamente la nivel central, ceea ce este exclus pentru că ele ţin de domeniul trecutului,  există şi alte soluţii. Am luat în calcul şi o candidatură independentă. Eu nu am alergat niciodată după funcţiile astea, oamenii m-au ales. Dar vă spun foarte clar, să terminăm odată cu diversiunea asta, că PSD nu va renunţa niciodată la cele 16 judeţe. Să fie foarte clar pentru toată lumea”,a declarat Ion Cîlea, preşedinte al PSD Vâlcea, vicepreşedinte al PSD.

În cazul în care liderul PSD îşi va pune planul în aplicare, Buican pierde alegerile. Planul lui Cîlea are totuşi o breşă. În cazul în care  Guvernul va schimba din nou legea, iar preşedintele CJ va fi ales prin votul consilierilor, liderul PSD va pierde şi şefia partidului şi preşedinţia CJ.

Buican, ameninţat cu judecata ,,greilor”

Pesedistul ştie că fratele său de alianţă  îi face anti-campanie în judeţ şi-i cere să se potolească altfel îl va da pe mâna  liderilor de la centru sau şi mai grav,  îl va ,,lucra” cu propriile arme.

,,M-a sunat  un deputat şi mi-a confirmat faptul că face astfel de declaraţii. Ar fi foarte bine să se potolească şi domnul Buican, să nu depăşească limita admisă de protocol. Sunt afirmaţii abuzive şi dacă vrea să facem altfel, sunt de acord să facem şi altfel. Eu am respectat şi PNL, şi ACD, şi protocolul semnat la nivel naţional şi judeţean. Eu pot să informez conducerea şi e posibil să se ia şi alte măsuri”, a conchis Cîlea.

DANA NEDESCU
Ion Cîlea nu exclude o candidatură independentă în cursa pentru CJ

Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, dezminte, pe jumătate, afirmaţiile făcute de liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican cu privire la scoaterea sa din cursa pentru Consiliul Judeţean şi nominlaizarea pentru un post în Ministerul Agriculturii. Liderul social-democrat a recunoscut că i s-a propus şefia Ministerului Agriculturii, dar a refuzat. În cazul în care PSD va ceda judeţul Vâlcea liberalilor, Cîlea nu  exclude posibililtatea unei candidaturi individuale, o decizie care ar face inutilă candidatura lui Buican.

Alianţa USL a băgat în ceaţă primarii PNL şi PSD, care primesc informaţii contradictorii din partea celor doi lideri ai USL Vâlcea, social-democratul Ion Cîlea şi liberalul Cristian Buican, fiecare declarându-se candidatul oficial la preşedinţia CJ Vâlcea.

Săptămâna trecută, liberalul Cristian Buican spunea că liderii USL l-au desemnat, neoficial, candidatul USL Vâlcea la preşedinţia CJ, oferindu-i liderului PSD, ca premiu de consolare, postul de ministru al Agriculturii.Declaraţiile făcute de liderul pesedist întăresc practic afirmaţiile liderului PNL. Ponta nu i-ar fi oferit o altă funcţie liderului PSD Vâlcea, dacă nu s-ar fi discutat nominalizarea lui Buican în cursa pentru CJ.

Ion Cîlea a confirmat afirmaţia liderului liberal în ceea ce priveşte ,,premiul de consolare” oferit de şeful său de partid, liderul Victor Ponta, cât şi faptul că  a refuzat oferta.

,,Mi s-a propus postul de ministru al Agriculturii, dar am refuzat. Nu mă interesează, pentru că agricultura noastră a fost distrusă atât de rău de alţii şi nu aş avea cum să o pun pe picioare, nu accept funcţii doar de dragul imaginii. Iar la Senat, dacă voiam un mandat  în Parlamentul României  îl obţineam de mult, aşa că vreau încă un mandat la Consiliul Judeţean. Am multe proiecte începute şi vreau să le finalizez. Tot ce am promis am făcut, chiar şi în condiţiile unui buget de austeritate. Eu nu vreau să câştig bani, vreau să fac ceva pentru judeţ. Nu mi-am propus să-mi umflu contul cu bani de aici, cum vor alţii, singura mea dorinţă este să fac ceva pentru infrastructura judeţului, să aducem lucrurile la zi. Eu pentru asta mă bat nu pentru altceva”.

Dacă ei nu mă vor….

Liderul PSD Vâlcea susţine că nu va renunţa niciodată la candidatura de la CJ, chiar dacă liderii USL îl vor scoate din cursă. Contrar aşteptărilor liderului liberal Cristian Buican, care susţinea că Ion Cîlea nu va renunţa niciodată la funcţiile de conducere din partid, social-democratul a declarat că ia în calcul şi o candidatură independentă.

,,Cred că nu-şi imaginează cineva că aş putea să pierd în sondaj în faţa lui Cristian Buican. Dar, dacă se va întâmpla să nu fiu candidatul USL la Consiliul Judeţean din cauza unor aranjamente la nivel central, ceea ce este exclus pentru că ele ţin de domeniul trecutului,  există şi alte soluţii. Am luat în calcul şi o candidatură independentă. Eu nu am alergat niciodată după funcţiile astea, oamenii m-au ales. Dar vă spun foarte clar, să terminăm odată cu diversiunea asta, că PSD nu va renunţa niciodată la cele 16 judeţe. Să fie foarte clar pentru toată lumea”,a declarat Ion Cîlea, preşedinte al PSD Vâlcea, vicepreşedinte al PSD.

În cazul în care liderul PSD îşi va pune planul în aplicare, Buican pierde alegerile. Planul lui Cîlea are totuşi o breşă. În cazul în care  Guvernul va schimba din nou legea, iar preşedintele CJ va fi ales prin votul consilierilor, liderul PSD va pierde şi şefia partidului şi preşedinţia CJ.

Buican, ameninţat cu judecata ,,greilor”

Pesedistul ştie că fratele său de alianţă  îi face anti-campanie în judeţ şi-i cere să se potolească altfel îl va da pe mâna  liderilor de la centru sau şi mai grav,  îl va ,,lucra” cu propriile arme.

,,M-a sunat  un deputat şi mi-a confirmat faptul că face astfel de declaraţii. Ar fi foarte bine să se potolească şi domnul Buican, să nu depăşească limita admisă de protocol. Sunt afirmaţii abuzive şi dacă vrea să facem altfel, sunt de acord să facem şi altfel. Eu am respectat şi PNL, şi ACD, şi protocolul semnat la nivel naţional şi judeţean. Eu pot să informez conducerea şi e posibil să se ia şi alte măsuri”, a conchis Cîlea.

DANA NEDESCU
Primarul din Drăgăşani a tratat cu indiferenţă oficialii eleni

Şeful executivului drăgăşenean, social-democratul Cristian Nedelcu, este un caz rar printre primarii vâlceni. Indiferent de coloratura politică, suntem de părere că orice primar este interesat să-şi consolideze imaginea şi să lege diverse relaţii, mai ales cu străinii. Nedelcu este, cum nici nu se putea altfel, un primar mult prea lejer. Atât de lejer că la şedinţele partidului nu se prezintă, căci sunt fixate mult peste ora de terminare a programului de lucru de la primărie, iar în weekend nu vine la serviciu nici măcar atunci când, la Drăgăşani, are loc o sărbătoare creştinească de cinstire a eroilor la care participă, pe lângă români şi acei greci care au militat pentru a obţine aprobările necesare ca să dea numele de „Drăgăşani” unei străzi din frumoasa peninsulă. Astfel, sâmbătă, 26 martie a.c., oficialii greci veniţi să depună o coroană de flori la monumentul eteriştilor care au murit, alături de românii conduşi de pandurul Tudor Vladimirescu, atât pentru independenţa românilor cât şi a grecilor, au fost întâmpinaţi de viceprimarul social-democrat al municipiului Drăgăşani, Mihai Bolocan. Vă reamintim că cel mai solid dintre motivele care au stat la baza tentativei consilierilor liberali şi democrat-liberali de schimbare a lui Bolocan din funţia de viceprimar al Drăgăşaniului, care a avut loc în anul 2009, a fost acela că alesul local nu ar fi fost prezent la ceremonia de decernare a premiilor pentru copiii care au cântat de Zilele Drăgăşaniului. Din păcate, primarul Nedelcu nu poate fi înlocuit prin simplul vot al consilierilor locali, deoarece a fost ales de către cetăţenii oraşului, căci dacă zilele acestuia la conducerea Drăgăşaniului ar putea fi decise de către consilierii locali, având în vedere că mai are doar doi aleşi care îl susţin, acesta ar fi fost trimis la plimbare de mai bine de un an. Fostul primar al Drăgăşaniului, liberalul Gheorghe Iordache, a condus însă delegaţia elenă pe dealurile pe care şi-au jertfit vieţile eteriştii greci, dealuri unde, la ora actuală, se întind plantaţiile sale de viţă de vie. Şi cum este un om care ştie să aprecieze eroii, Iordache a amplasat, în locul cu pricina, atât drapelul României cât şi pe cel elen, la loc de mare cinste. Ambasadorul Greciei în România a fost impresionat până la lacrimi de gestul fostului edil al Drăgăşaniului. Profitând de faptul că actualul primar nu s-a sinchisit nici măcar să întâmpine delegaţia elenă, fostul primar i-a invitat pe oficiali la un pahar de vin în incinta Cramei sale, unde a făcut o reclamă pozitivă urbei vinului, spunându-le invitaţilor că „Nicăieri în lume nu se produce vin într-o cantitate atât de mare şi atât de bun ca cel de la Drăgăşani!”. Din delegaţia care a vizitat Drăgăşaniul sâmbăta trecută, au făcut parte, pe lângă ambasadorul elen în România, Georgios Poukamissas, şi: ataşatul militar al grecilor, ambasadorul Ciprului la Bucureşti şi alţi oficiali din corpul diplomatic elen.

VLAD SOARE
Primarul din Drăgăşani a tratat cu indiferenţă oficialii eleni

Şeful executivului drăgăşenean, social-democratul Cristian Nedelcu, este un caz rar printre primarii vâlceni. Indiferent de coloratura politică, suntem de părere că orice primar este interesat să-şi consolideze imaginea şi să lege diverse relaţii, mai ales cu străinii. Nedelcu este, cum nici nu se putea altfel, un primar mult prea lejer. Atât de lejer că la şedinţele partidului nu se prezintă, căci sunt fixate mult peste ora de terminare a programului de lucru de la primărie, iar în weekend nu vine la serviciu nici măcar atunci când, la Drăgăşani, are loc o sărbătoare creştinească de cinstire a eroilor la care participă, pe lângă români şi acei greci care au militat pentru a obţine aprobările necesare ca să dea numele de „Drăgăşani” unei străzi din frumoasa peninsulă. Astfel, sâmbătă, 26 martie a.c., oficialii greci veniţi să depună o coroană de flori la monumentul eteriştilor care au murit, alături de românii conduşi de pandurul Tudor Vladimirescu, atât pentru independenţa românilor cât şi a grecilor, au fost întâmpinaţi de viceprimarul social-democrat al municipiului Drăgăşani, Mihai Bolocan. Vă reamintim că cel mai solid dintre motivele care au stat la baza tentativei consilierilor liberali şi democrat-liberali de schimbare a lui Bolocan din funţia de viceprimar al Drăgăşaniului, care a avut loc în anul 2009, a fost acela că alesul local nu ar fi fost prezent la ceremonia de decernare a premiilor pentru copiii care au cântat de Zilele Drăgăşaniului. Din păcate, primarul Nedelcu nu poate fi înlocuit prin simplul vot al consilierilor locali, deoarece a fost ales de către cetăţenii oraşului, căci dacă zilele acestuia la conducerea Drăgăşaniului ar putea fi decise de către consilierii locali, având în vedere că mai are doar doi aleşi care îl susţin, acesta ar fi fost trimis la plimbare de mai bine de un an. Fostul primar al Drăgăşaniului, liberalul Gheorghe Iordache, a condus însă delegaţia elenă pe dealurile pe care şi-au jertfit vieţile eteriştii greci, dealuri unde, la ora actuală, se întind plantaţiile sale de viţă de vie. Şi cum este un om care ştie să aprecieze eroii, Iordache a amplasat, în locul cu pricina, atât drapelul României cât şi pe cel elen, la loc de mare cinste. Ambasadorul Greciei în România a fost impresionat până la lacrimi de gestul fostului edil al Drăgăşaniului. Profitând de faptul că actualul primar nu s-a sinchisit nici măcar să întâmpine delegaţia elenă, fostul primar i-a invitat pe oficiali la un pahar de vin în incinta Cramei sale, unde a făcut o reclamă pozitivă urbei vinului, spunându-le invitaţilor că „Nicăieri în lume nu se produce vin într-o cantitate atât de mare şi atât de bun ca cel de la Drăgăşani!”. Din delegaţia care a vizitat Drăgăşaniul sâmbăta trecută, au făcut parte, pe lângă ambasadorul elen în România, Georgios Poukamissas, şi: ataşatul militar al grecilor, ambasadorul Ciprului la Bucureşti şi alţi oficiali din corpul diplomatic elen.

VLAD SOARE
Primarul Neagoie a început campania electorală cu un an mai devreme

Primarul comunei Ioneşti, Constantin Neagoie, încearcă diverse strategii pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în ochii electoratului, cu ceva mai bine de un an înainte de viitoarele alegeri locale. Aceasta, după ce a înglodat comuna în datorii şi a adus diverşi patroni de firme de construcţii în pragul disperării. Şi cum nu este capabil nici după doi ani şi jumătate de când se află la primărie să conceapă strategii, se foloseşte tot de proiectele realizate de fostul edil-şef al comunei Ioneşti, Ion Cătănoiu. Maşinile de gunoi scoase de la naftalină Tot pentru a încerca să le dovedească sătenilor că este un primar responsabil, Constantin Neagoie a scos la lucru utilitarele de gunoi achiziţionate de fostul primar în baza unui proiect european. Trebuie spus că preţ de doi ani şi jumătate, Neagoie nu s-a sinchisit să scoată din curtea dispensarului comunal de la Ioneşti aceste maşini, fapt pentru care fostul C.A.P. a fost transformat, în acest timp, într-un adevărat focar de infecţie. Potrivit fostului edil-şef, acele maşini au fost achiziţionate pentru ca salubrizarea, la nivelul Ioneştiului, să se facă absolut gratuit. “Neagoie nu a continuat însă proiectul aşa cum îl gândisem eu şi a fixat taxe pe care urmează să le plătească lunar fiecare cetăţean. Mai mult, s-a semnat recepţia, fără a fi achitate sumele de bani care mai rămăseseră de plătit, o altă manevră penală a primarului Neagoie!”, ne-a informat fostul primar, consilierul local Ion Cătănoiu. Şedinţele cu părinţii, politizate Ultima găselniţă a şefului executivului de la Ioneşti a fost să impună profesorilor să susţină şedinţele cu părinţii la Clubul Copiilor din satul Marcea. Mai mult, directoarea şcolii din Ioneşti, Daniela Cîrstina, a acceptat ideea şefului executivului local din Ioneşti, cu foarte mare uşurinţă. La şedinţele cu părinţii, prezenţa era absolut obligatorie, deoarece invitat special, la fiecare astfel de întrevedere, era baronul local, Constantin Neagoie. “Oricât de disperat ar fi un om şi oricât de conştient că nu mai are şanse serioase pentru a obţine un nou mandat, mi se pare deplasat gestul de a-şi expune gogoşile electorale la şedinţele cu părinţii, unde, în mod normal, se discută probleme legate de viitorul elevilor, de modul în care se descurcă, nicidecum probleme politice”, a punctat fostul edil al Ioneştiului, liberalul Ion Cătănoiu. Două procese şi un… şantaj Situaţia, la zi, a primarului comunei Ioneşti, Constantin Neagoie, se prezintă în felul următor: bate drumurile către judecătorie şi primeşte vizitele patronilor către care are datorii de sute de miliarde de lei vechi.  Surse din cadrul Consiliului Local Ioneşti ne-au informat că săptămâna trecută, primarul Neagoie a primit vizita patronului SC ONILSERV SRL care l-a ameninţat public că îl va băga în închisoare dacă nu îi va plăti datoria de 60 de miliarde de lei vechi pentru asfaltul turnat în comună de către această societate. Patronul Onilserv a spus că se va adresa direct DNA-ului întrucât a fost şantajat de către edilul-şef din Ioneşti ca să îi achite o sumă de bani pe care nu a făcut-o însă publică până în acest moment, dacă vrea să obţină proiectul. Zilele trecute, patronul SC  Rionvil SRL, firmă care s-a ocupat de realizarea proiectului pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare la Ioneşti, l-a ameninţat pe Neagoie în faţa întregului staff al primăriei că îl va da în judecată în cel mult o săptămână, dacă nu îi va achita suma de două miliarde de lei vechi pe care i-o datorează. Potrivit directorului filialei Vâlcea a Strabag, Cătălin Flămânzeanu cu care am reuşit să luăm legătura zilele trecute, concernul internaţional care a asfaltat aproape 15 kilometri de drumuri la Ioneşti şi a dalat aproape 30 de kilometri de şanţuri a acţionat deja în instanţă, cerându-i socoteală primarului Neagoie. Strabag-ul mai are de recuperat de la Primăria Ioneşti suma de 100 de miliarde de lei vechi. VLAD SOARE
Primarul Neagoie a început campania electorală cu un an mai devreme

Primarul comunei Ioneşti, Constantin Neagoie, încearcă diverse strategii pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în ochii electoratului, cu ceva mai bine de un an înainte de viitoarele alegeri locale. Aceasta, după ce a înglodat comuna în datorii şi a adus diverşi patroni de firme de construcţii în pragul disperării. Şi cum nu este capabil nici după doi ani şi jumătate de când se află la primărie să conceapă strategii, se foloseşte tot de proiectele realizate de fostul edil-şef al comunei Ioneşti, Ion Cătănoiu. Maşinile de gunoi scoase de la naftalină Tot pentru a încerca să le dovedească sătenilor că este un primar responsabil, Constantin Neagoie a scos la lucru utilitarele de gunoi achiziţionate de fostul primar în baza unui proiect european. Trebuie spus că preţ de doi ani şi jumătate, Neagoie nu s-a sinchisit să scoată din curtea dispensarului comunal de la Ioneşti aceste maşini, fapt pentru care fostul C.A.P. a fost transformat, în acest timp, într-un adevărat focar de infecţie. Potrivit fostului edil-şef, acele maşini au fost achiziţionate pentru ca salubrizarea, la nivelul Ioneştiului, să se facă absolut gratuit. “Neagoie nu a continuat însă proiectul aşa cum îl gândisem eu şi a fixat taxe pe care urmează să le plătească lunar fiecare cetăţean. Mai mult, s-a semnat recepţia, fără a fi achitate sumele de bani care mai rămăseseră de plătit, o altă manevră penală a primarului Neagoie!”, ne-a informat fostul primar, consilierul local Ion Cătănoiu. Şedinţele cu părinţii, politizate Ultima găselniţă a şefului executivului de la Ioneşti a fost să impună profesorilor să susţină şedinţele cu părinţii la Clubul Copiilor din satul Marcea. Mai mult, directoarea şcolii din Ioneşti, Daniela Cîrstina, a acceptat ideea şefului executivului local din Ioneşti, cu foarte mare uşurinţă. La şedinţele cu părinţii, prezenţa era absolut obligatorie, deoarece invitat special, la fiecare astfel de întrevedere, era baronul local, Constantin Neagoie. “Oricât de disperat ar fi un om şi oricât de conştient că nu mai are şanse serioase pentru a obţine un nou mandat, mi se pare deplasat gestul de a-şi expune gogoşile electorale la şedinţele cu părinţii, unde, în mod normal, se discută probleme legate de viitorul elevilor, de modul în care se descurcă, nicidecum probleme politice”, a punctat fostul edil al Ioneştiului, liberalul Ion Cătănoiu. Două procese şi un… şantaj Situaţia, la zi, a primarului comunei Ioneşti, Constantin Neagoie, se prezintă în felul următor: bate drumurile către judecătorie şi primeşte vizitele patronilor către care are datorii de sute de miliarde de lei vechi.  Surse din cadrul Consiliului Local Ioneşti ne-au informat că săptămâna trecută, primarul Neagoie a primit vizita patronului SC ONILSERV SRL care l-a ameninţat public că îl va băga în închisoare dacă nu îi va plăti datoria de 60 de miliarde de lei vechi pentru asfaltul turnat în comună de către această societate. Patronul Onilserv a spus că se va adresa direct DNA-ului întrucât a fost şantajat de către edilul-şef din Ioneşti ca să îi achite o sumă de bani pe care nu a făcut-o însă publică până în acest moment, dacă vrea să obţină proiectul. Zilele trecute, patronul SC  Rionvil SRL, firmă care s-a ocupat de realizarea proiectului pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare la Ioneşti, l-a ameninţat pe Neagoie în faţa întregului staff al primăriei că îl va da în judecată în cel mult o săptămână, dacă nu îi va achita suma de două miliarde de lei vechi pe care i-o datorează. Potrivit directorului filialei Vâlcea a Strabag, Cătălin Flămânzeanu cu care am reuşit să luăm legătura zilele trecute, concernul internaţional care a asfaltat aproape 15 kilometri de drumuri la Ioneşti şi a dalat aproape 30 de kilometri de şanţuri a acţionat deja în instanţă, cerându-i socoteală primarului Neagoie. Strabag-ul mai are de recuperat de la Primăria Ioneşti suma de 100 de miliarde de lei vechi. VLAD SOARE