1

COMUNICAT DE presă

În urma publică rii în ziarul Vocea Vâlcii din data de 25.06.2009, la secțiunea Politică , titlul articolului „Dosarul lui Năstase a fost „îngropat” de coaliția PSD – PNL – UDMR”, Biroul de presă al Deputatului Cristian Buican se sesizează, considerând că știrea conține câteva inexactități și este nevoit săfacă următoarele precizări:

În primul rând, în cadrul Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputaților, fiecare deputat are libertatea de a vota sau nu un proiect legislativ conform propriei conștiințe, din partea Grupului Parlamentar venind adesea doar interpretări asupra legalității unui demers parlamentar, realizate de specialiștii PNL din cadrul acestui Grup Parlamentar. În cazul concret al propunerii de reluare a votului din Camerăasupra începerii urmăririi penale în cazul lui Adrian Năstase, juriștii Grupului Parlamentar PNL au considerat că această procedurănu este regulamentară.

Votul pentru reluarea procedurii în acest caz ar fi însemnat un precedent periculos care ar fi putut însemna o portițălegislativăîn nerespectarea altor legi votate deja de Parlament. Deputatul Cristian Buican considerăcă astfel de precedente reprezintăun pericol pentru democrația din România și reamintește faptul că în luna august a anului 2008 această spețăa mai fost supusăla vot.

Deputatul Cristian Buican considerăcă justiția este cea care trebuie săse pronunțe asupra unor fapte și a vinovăției acestora, și nu dorește ca din cauza unor greșeli procedurale în formularea cererii de urmărire penalăși a dorinței unui grup parlamentar de a realiza justiție în direct la TV săse ajungăîn situația de a nu mai respecta Regulamentele Camerelor, Legea și Constituția.

Cabinet deputat,

Cristian Buican

 
Bazin olimpic în Parcul Zăvoi

 Fonduri de la Ministerul Dezvoltării

Normal 0 21 INVESTIÎIE. Fondurile pentru realizarea bazinului vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței. Primarul Gutău susține că acesta va fi construit pe amplasamentul fostului ștrand din Zăvoi.

 

În curând, râmnicenii se vor putea bucura de un bazin de înot olimpic ce va fi amplasat în Parcul Zăvoi, mai exact pe amplasamentul fostului ștrand care a fost închis în anul 1982. Primarul Mircea Gutău a declarat că fondurile pentru această investiție vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței, vestea bunăprimind-o chiar de la ministrul Vasile Blaga. „Vom construi un bazin de înot de dimensiuni foarte mari, pe care inițial am dorit să-l amplasăm în curtea Liceului Pedagogic. Numai că , am realizat că acolo nu este suficient spațiu. De aceea, am hotărât ca acest bazin olimpic săfie amplasat în Parcul Zăvoi, chiar După stadion, unde a fost vechiul ștrand. Vom face și un mic parc acolo, dușuri și tot ce este necesar. Deocamdatănu cunosc valoarea, însă am primit conformarea de la Ministerul Dezvoltării. Eu cred că râmnicenii au nevoie de acest bazin de înot pentru că sunt foarte mulți copii care ar vrea săpractice acest sport și, din păcate, acum nu au unde” – a declarat primarul municipiului Rm. Vâlcea, Mircea Gutău.

 
Florin Epure este ținut la ușăși amenințat cu plângeri penale de Vetuța Ciocan

 Deși a câștigat în instanțădreptul de a reveni în fruntea Direcție de CulturăVâlcea

Normal 0 21

Demis fără drept de apel din fruntea Direcției de CulturăVâlcea și scos în același timp, abuziv, din organigrama instituției, liberalul Florin Epure și-a că utat dreptatea în instanță. Astfel că , în data de 17 iunie 2009, Curtea de Apel Pitești hotărăște suspendarea ordinului de demitere până la judecarea procesului pe fond. Numai că , la doar două zile După această decizie, mai exact în data de 19 iunie 2009, pecista Vetuța Ciocan – recomandatăde liderii PSD Vâlcea, s-a grăbit sămeargăla Ministerul Culturii pentru a semna contractul de management pentru conducerea Direcției de CulturăVâlcea. La scurt timp, însă , Florin Epure s-a prezentat la serviciu, pentru a-și lua, din nou, funcția în primire. Numai că , în acea zi, noul director a pus lacă tul pe ușăși a plecat de la birou cu cheia în buzunar. Florin Epure nu s-a lăsat impresionat și s-a prezentat zilnic la serviciu desfășurându-și activitatea în secretariat. Vetuța Ciocan, însă , l-a tratat de fiecare datăcu dispreț, scoțându-l afarădin birou și ținându-l la ușă. Tupeul și insolența Vetuței Ciocan s-au dovedit a fi fără margini în momentul în care ea a început să-i adreseze injurii lui Florin Epure și să-l amenințe că -i face plângere penalăpentru hărțuire. „Eu m-am prezentat la secretariat și i-am pus doamnei Ciocan, în Față , decizia judecă torească . Am informat-o că eu sunt director, potrivit acestei decizii. Nu am hărțuit-o, am informat-o cât se poate de politicos. I-am spus sălase cheia la secretariat. Dumneaei este cea care a vorbit urât. Eu m-am prezentat la serviciu conform hotărârii instanței pentru a-mi exercita atribuțiile de director. A început sățipe și să-mi zică că o hărțuiesc cu presa. Din câte am auzit mi-a și făcut o plângere penalăla Poliție” – ne-a declarat directorul Direcției de CulturăVâlcea, Florin Epure. Trebuie menționat că Vetuța Ciocan nu binevoiește săse prezinte la serviciu zilnic, ea preferând să-și ținăorele de curs la Liceul din Horezu, acolo unde și-a păstrat catedra de istorie.

 
Samoil Vîlcu, decapitat de noua conducere a PD-L Vâlcea

 „Comanda este acum la mine, iar puterea nu se împarte” – spune Gutău

Normal 0 21 DECIZII. Numit de aproximativ o săptămânăîn funcția de președinte al organizației județene a PD-L Vâlcea, Mircea Gutău este pus pe fapte mari. Conștient că până la viitoarele alegeri, cele prezidențiale, mai este relativ puțin timp, primarul Râmnicului și-a băgat colegii în ședințe, încercând săreînvie o organizație pe care Dorel Jurcan a lăsat-o mai mult moartădecât vie.

Trecut pe linie moartă

La ultima sa conferințăde presă , Mircea Gutău a declarat că După o analizămai atentăa rezultatelor obținute în teritoriu, va începe săreorganizeze fiecare structurădin județ și va „tăia capete” fără milă. În cadrul organizației județene au început deja schimbările, primul decapitat fiind deputatul Samoil Vîlcu, care până acum a fost secretarul executiv al partidului. Acesta a că lcat pe bec de nenumărate ori, făcând declarații defăimătoare la adresa colegilor săi de partid, dar și în Parlament împotriva conducerii societății vâlcene Oltchim Rm. Vâlcea. Toate ieșirile declarative ale deputatului Vîlcu au afectat imaginea partidului la Vâlcea, lucru care, se pare, a nemulțumit actuala conducere a PD-L. „La PD-L Vâlcea se va face o reorganizare totală. La sfârșitul săptămânii am avut o ședințăîn care a fost tot Biroul Permanent Județean. Le-am spus foarte clar că cei care nu au muncit pentru partid și nu au avut rezultate vor fi schimbați. De asemenea, am identificat o serie de probleme ale organizației. Nu vreau săintru ca buldozerul, ci mai întâi măvoi documenta foarte bine. Cert este că vom avea un om care sărăspundăde presă , iar în locul domnului Samoil Vîlcu, care era secretar general al partidului, vom pune un om care va fi scos din producție tocmai pentru a se ocupa așa cum trebuie de problemele partidului. Nu poți săfaci muncă în teritoriu și săte duci și la serviciu. toată lumea a înțeles acest lucru și cred că vom avea o colaborare excelentă. Cât despre Romulus Bulacu, vreau săvăspun că are o poziție foarte bunăîn partid, ca președinte executiv” – a mărturisit liderul PD-L Vâlcea, Mircea Gutău.

„Vreau sădemonstrez că voi ridica partidul” – Gutău

La alegerile din ultimii ani, organizația județeană a PD-L Vâlcea a obținut rezultate extrem de slabe, fiind surclasatăatât de PSD, cât și de PNL. Cea care a menținut partidul pe locul II, la doar câteva procente de PSD, a fost organizația municipală, condusăde Mircea Gutău. În Rm. Vâlcea, acesta a reușit săobținăscoruri foarte mari, iar fără ele PD-L Vâlcea ar fi fost, în mod cert, întrecut chiar și de PNL. De aceea, Mircea Gutău este decis să-i punăpe toți la treabăși săobținărezultate la fel de bune și în județ. El este convins că la alegerile prezidențiale, PD-L Vâlcea va face o figurăfrumoasă, care va propulsa județul pe o poziție onorabilăîntr-un clasament pe țară al partidului. „Sunt convins că vom obține un scor bun la viitoarele alegeri pentru că deja am început săne organizăm foarte bine. Avantajul nostru este că îl avem pe domnul Anton Mițaru care este cel mai bun pe partea de organizare și nu cred că îl poate bate cineva la astfel de lucruri. Îl va avea alături de el și pe secretarul general pe care îl vom propune în curând. Cred cu tărie că vom fi un adversar redutabil. Ca sălupți cu un adversar și săîl învingi, trebuie sălupți cu aceleași arme. Este o tehnică care se aplică și în sport, dar și în viață. Relația mea cu Dorel Jurcan a rămas în continuare una foarte bună, numai că i-am spus foarte clar că puterea e la mine. Eu am alte principii de a conduce. Mi-am asumat acest risc, realizez în ce m-am băgat și vreau sădemonstrez că voi ridica partidul. Pentru a face acest lucru toată comanda este la mine, iar puterea nu se împarte” – a mai spus Mircea Gutău.

Pesedistul Bleotu, exemplu de învingător pentru Gutău

Președintele PD-L Vâlcea susține că se va lupta pentru ca partidul săobținărezultate mai bune în sudul județului, acolo unde este fieful pesediștilor. De aceea, spune el, va încerca săfure meserie de la liderul PSD Drăgășani, care conduce cea mai performantăorganizație a PSD-ului la Vâlcea. „Sudul județului este o zonăroșie și văspun sincer că mi-ar plăcea săcâștigă m și noi acolo. În acea zonă, însă , adversarii noștri au lideri foarte buni și mărefer aici la Vasile Bleotu, pe care îl apreciez foarte mult. El a cucerit acea zonăși oricât s-ar arunca cu noroi asupra lui, a dovedit că scoate rezultate extrem de bune, care ridică foarte mult partidul. De la adversari valoroși ca el încerc săfur meserie și săînvăț cât mai multe. Nu-i blamez niciodatăși nici nu-i atac, din contră. De aceea, îmi doresc foarte mult săcâștig acolo în sud” – afirmăGutău.

Gutău rămâne președinte și la municipiu

Numit pentru șase luni președinte al organizației județene a PD-L Vâlcea, Mircea Gutău nu vrea sărenunțe la organizația municipală. El spune că în cazul în care va face Față la județ, este decis săcandideze pentru președinția partidului, iar dacă nu va reveni la Râmnic. „Eu acum sunt președinte interimar la județ, iar la municipiu sunt ales prin vot. Sunt obligat sărămân și la municipiu, pentru că eu asigur interimatul doar șase luni. Sunt un om vertical, iar dacă lucrurile merg bine la județ, atunci voi candida pentru președinția partidului. Dacă văd că sunt depășit de situație, voi rămâne la municipiu. De la Centru am mânăliberăsăfac ce vreau. Așadar, pentru a înlătura orice zvonuri apărute prin oraș, vreau săvăspun că nu vor fi alegeri la municipiu și nu voi nominaliza nicio persoanăsăse ocupe de organizație” – a conchis Mircea Gutău, liderul PD-L Vâlcea.

 
Limitele libertății de exprimare, în țara lui cine strigămai tare, cine scuipămai departe și cine înhațămai iute

Una dintre marile cuceriri ale lui decembrie ’89 și, cu siguranță, cea mai vizibilăimediat a fost libertatea de exprimare. Românii au început deodatăsăspunătot ce au fost împiedicați sărostească ani de zile. Și nu s-au mai putut oprit. Inflația de vorbe a umplut hârtia sutelor de publicații apărute peste noapte, dintre care, cele mai multe, aveau sădispară, tot așa cum au apărut. Cu trecerea timpului, însă , lucrurile s-au mai așezat, în presă a început săacționeze selecția naturală… Un lucru a rămas, totuși, voit probabil, la fel de neclar ca în anii ’90 – limitele libertății de exprimare. Adică limita până unde, de exemplu, un ziarist își exercitădreptul la libera exprimare și de unde exercițiul acestui drept se transformă în abuz. Cea mai recentăși mai acutămanifestare a acestei dileme este războiul președinte vs „tonomate”. 

Așadar, unde este limita dintre criticile legitime ale presei, oricât de dese și de susținute, la adresa șefului statului și abuzul de presă care-l transformă pe președinte în ținta unei tentative de linșaj mediatic comandat? Sigur, principalul criteriu este cel impus de legislație, mai ales că insulta și calomnia prin presă sunt din nou incriminate. Dar, dincolo de judecă tori, la care se ajunge în foarte puține cazuri, ar trebui săexiste și o altăinstanțăcare săstabilească mai ușor această limita, autostăpânirea. Pentru că limita libertății de exprimare este dictatăde IQ. Un creier bine mobilat, stăpân pe o bazăculturalăsolidăva face dintr-o înjurăturăun tril. Lauda sa va fi resimțităca o sărutare și dojana ca o loviturăde bici. Limita e ceva care te îndeamnăspre depășire și din atingerea ei se poate clădi un țel. Numai că astfel de oameni sunt mai greu auziți. Aceștia există, numai că mahalaua țipămai tare decât ei. Orice ziarist poate greși într-o direcție sau alta, fie atacând, fie lăudând nefundamentat, dintr-o lipsăde documentare, dintr-o interpretare greșităsau, pur și simplu, din cauza unui subiectivism păcă tos și perfid, de care, oricât ar vrea, niciun gazetar nu poate scă pa cu totul, pentru că e om. Dar dacă gazetarul a crezut în mod onest în adevărul celor relatate, dacă este așadar de bunăcredință, are și o anumităreacție la descoperirea erorii: rectificarea fie explicită, fie printr-un material care săprezinte corect situația. Asumarea onestăa greșelii este cea mai bunăprobăa bunei credințe. Când însă erorile se succed una După alta, fără nicio rectificare chiar și în cazul celor mai evidente dintre ele, când partea incriminată, mereu aceeași, este în mod vădit împiedicatăsă-și spunăpunctul de vedere sau, dacă totuși o face, acesta este răstălmăcit, nu mai poate fi vorba despre bunăcredință. Și, acolo unde se terminăbuna credință, începe cu adevărat abuzul.

Limitele libertății de exprimare sunt date și de bunul simț, de cei 7 ani de acasă, și de respectul pentru valori. însă exprimarea nu trebuie îngrădită, cu nici un preț, atunci când este vorba de a pune la zid păcatul, viciul, înfierând ideologii sau învățături care îl degradeazăpe om, fără a ataca persoana. însă , ce este mai grav, e că societatea contemporană, nu limiteazălibertatea de exprimare a celor care promoveazăimoralitatea și violența, ci dimpotrivăare un apetit crescut pentru astfel de fapte, și blameazăpe cei care se ridică împotriva degradării umane, așa cum s-a întâmplat cu Socrate, cel care trăia într-o democrație și libertate de exprimare, și cu toate acestea a fost condamnat la moarte. De aceea, După cum s-a putut constata până acum, în țara noastrăpresa nu are nicio putere, fundamentat pe faptul că ea nu poate lua niciun fel de decizie, nefiind respectatăca a patra putere în stat. Jurnalistul român poate doar săprezinte realitatea durăa vieții, din politic, social sau economic, luptând împotriva racililor societății, motiv pentru care este supus, de cele mai multe ori, presiunilor, abuzurilor și sancțiunilor nedrepte. De 20 de ani, guvernanții și parlamentarii noștri nu-și doresc o lege prin care presa săfie ocrotită, ci mai degrabăsupusăhazardului interpretărilor justiției, creând, indubitabil, convingerea că majoritatea dintre ei formează”o gașcă de impostori, derbedei și hoți”, ce răspund unor comandamente imorale, execută, contra cost, comenzile primite. Pe acest fond, mass media a ajuns săfie libertină, în loc săfie liberă, iar După cum se manifestăla nivel național, a fost formatăpentru a înăbuși orice tendințăde renaștere culturalăși spiritualăserioasă, pentru a întreține necontenit haosul, pentru a cocota nulitățile, hoții și vagabonzii pe spatele vlăguit al națiunii, pentru a provoca permanent zâzanie, pentru a goli țara de oamenii valoroși care fug de atâta scârbă. De multe ori studiourile TV de emisie devin șatre și cocini. Ce fel de cetățeni sunt cei care își câștigă existența din distrugerea țării în care s-au născut?

Peste tot găsești numai mișto-uri. Mișto și iar mișto! În loc săse arate că clamata clasăpolitică e de fapt clasa repetenților și a hoților, că votăm din 4 în 4 ani tot felul de hahalere și ca de fapt nimic nu se schimbă, iar Miorița se scrie vijelios cu tot felul de asasinate urmate de jaf, ziariștii, comentatorii, analiștii și, După ei, ceilalți, au un ideal civic oarecare și trateazălibertatea de exprimare în cheia miștocă rească , cinică și nihilistăcare le-a devenit caracteristică .

 
Accident de muncă la exploatarea de calcar din Costești

 Normal 0 21

 La sfârșitul acestei săptămâni, la exploatarea de calcar din Costești s-a produs un grav accident de muncă , în urma că ruia un muncitor a ajuns de urgențăla un spital din București. Cercetările demarate de Parchetul de pe lângă Judecă toria Horezu și Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea se aflăîn derulare, concluziile acestora urmând a fi date publicității în cel mai scurt timp posibil.

Un lăcă tuș mecanic a fost lovit de dintele autobasculantei

Joi, 25 iunie a.c., polițiștii din Horezu au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că , la o carierăde exploatare a calcarului din comuna Costești, s-a produs un accident de muncă . La fața locului s-a deplasat procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Judecă toria Horezu, însoțit de echipa operativădin cadrul Poliției orașului Horezu, care au demarat primele cercetări. Aceștia au stabilit că nefericitul eveniment s-a produs în următoarele împrejurări:

De la cupa utilajului auto care încă rca în autobasculante calcarul, s-a desprins un dinte metalic, dinte care a că zut împreunăcu calcarul, în bena unei autobasculante. Acesta a fost transportat și descă rcat într-unul din buncă rele concasorului aflat în funcțiune. Dintele a blocat dispozitivele de spargere a pietrei de calcar, astfel că personalul de serviciu a oprit funcționarea concasorului în vederea deblocă rii lui.

În spațiul de concasare a intrat Cristian Măgureanu, de 49 ani, din comuna Costești, lăcă tuș mecanic întreținere concasor. Acesta, înarmat cu o rangămetalică , a încercat sădeblocheze dintele prins între dispozitivele de concasare. În momentul în care tensiunea de strivire a dintelui între dispozitivele de concasare a scă zut ca urmare a intervenției lăcă tușului, dintele a fost aruncat dintre dispozitive, lovind razant partea exterioarăa maxilarului lăcă tușului.

Bărbatul a fost scos din buncă r de colegul său de tură, Vasile Badea, apoi a fost preluat de o ambulanțăși transportat la Spitalul Județean de UrgențăVâlcea. Aici i-a fost stabilit diagnosticul: „traumatism facial forte”, fiind trimis pentru intervenție chirurgicalăde specialitate la Spitalul Clinic de UrgențăFloreasca București.

 
Martorii din dosarul lui „Don’ Costel” și-au modificat, peste noapte, declarațiile

Schimbare de situație

Normal 0 21 PARADOX. Cu puțin timp în urmă, fostul contabil al firmei conduse de vâlceanul Alexandru Andrei, Cristian Merișanu, parte vătămatăși el în dosarul în care Constantin Iancu este judecat pentru sechestrare de persoane și lovire, a decis, în mod surprinzător, să-și schimbe declarația, formulatăinițial, în fața magistraților Tribunalului Dolj. Merișanu, 32 ani, din Bălcești, de altfel, a participat și la reconstituirea făcutăde oamenii legii, și era considerat a fi una din persoanele foarte importante din acest dosar.

 

Costel Iancu, sau „Don’ Costel”, așa cum i se spunea în lumea interlopilor, a fost unul dintre protejații politic ai ministrului Transporturilor Radu Berceanu, la brațul că ruia a fost văzut mergând de nenumărate ori. Fostul șef al ANIF este, de altfel, implicat în fel de fel de afaceri unele mai dubioase decât altele, printre acestea numărându-se și cele cu Gigel Îăndărescu, zis Roșianu, care a fost condamnat pentru tâlhărie în 1997 și implicat în reglări de conturi în lumea interlopădin Craiova.

De numele democrat-liberalului Costel Iancu, fostul director al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) s-au legat fel de fel de scandaluri, unele dintre ele foarte grave. Pedelistul craiovean a iscat o adevăratăfurtunămediatică , în urma că reia au ieșit la ivealălegăturile acestui individ cu o grupare interlopădin Bănie. Iancu a recunoscut pe șoptite prezența în anturajul său a mai multor persoane din Craiova, implicate în scandaluri publice. Acesta amintea de nume precum: Gheorghe Capotescu, Marian Cristescu, Geromin, Lucian și ȘtefănițăBîltac cunoscuți recuperatori și scandalagii. În plus, „Don’ Costel”, a mai fost acuzat și-n vara anului 2008 că s-ar fi aflat în spatele unor violențe la care se dedau membrii grupărilor interlope.

Constantin Dîlgoci, un afacerist craiovean, a declarat că Iancu este cel care ar fi ordonat incendierea limuzinei sale, un Mercedes S Class ultimul tip, estimat la 100.000 de euro. Acesta a spus că disensiunile dintre cei doi au apărut în momentul în care Iancu i-ar fi cerut exorbitanta sumăde 300.000 de euro, pe care motiva că are nevoie săo folosească în campania electorală. Odatăieșit la ivealăacest scandal „Don’ Costel” a recunoscut că a împrumutat o sumăde bani de la afaceristul craiovean, dar nu pentru a-i folosi în campania electoralăde anul trecut.

În prezent, Constantin Iancu este cercetat pentru lipsire de libertate, amenințare, lovire și alte violențe. El a fost obligat sărenunțe la funcția publică pe care o deținea în urma dezvăluirilor făcute de un important om de afaceri vâlcean, Alexandru Andrei, care l-a acuzat pe „Don’ Costel” de sechestrare și lovire.

Andrei ne-a declarat că filmul răpirii s-a derulat undeva în luna octombrie a anului 2006. „Am stat 16 ani în Austria, unde am reușit săstrâng ceva bani. Când m-am întors în țară , m-am hotărât să măapuc de afaceri. Mi-a mers bine, nu pot să măplâng. Dar săne reîntoarcem la anul 2006. Pe atunci, avem o firmăcare se numea „AgregTrans”, la care eram asociat cu Lucian Bîltac. După câteva luni, lucrurile începuserăsămeargădestul de prost în firmă, în sensul că nu aducea profit deloc. Majoritatea afacerilor, mai importante, erau derulate printr-o altăfirmăcare nu mi-a creat probleme. Mai târziu, am aflat că asociatul meu luase bani cu camătăde la Costel Iancu și nu a mai reușit să-i returneze. La un moment dat, Bîltac mi-a spus că finanțele nu-i mai permit săcontinue afacerea, însă mi l-a recomandat pe Costel Iancu despre care a spus că este un om serios, cu bani, care măpoate ajuta mult în afaceri. Habar nu aveam cine este acest Iancu și am refuzat să măasociez cu cineva pe care nu-l cunoșteam. De fapt, de aici s-a și creat toată această vânătoare împotriva mea”, ne-a povestit Andrei Alexandru. Omul de afaceri vâlcean susține că Lucian Bîltac este prieten vechi cu „Don’ Costel”, aceștia cunoscându-se de mai bine de 12 ani.

Le punea pancarte victimelor

Victima lui Iancu și a prietenilor săi interlopi, Andrei Alexandru, ne-a declarat că la scurt timp După răpire a făcut o plângere la poliție, în care a povestit, cu lux de amănunte, tot ceea ce i s-a întâmplat. În urma sesizării sale, oamenii legii au deschis o anchetăiar Iancu cât și cei cinci complici ai săi, interlopi au fost reținuți, petrecând 24 de ore în spatele gratiilor. Complicii Laurențiu Gheorghe Capotescu (zis Pătatu’), Marian Cristescu (zis Fibră), Geromin, Lucian și ȘtefănițăBîltac (ultimii trei – tatăși fii) sunt recunoscuți în Craiova pentru implică rile lor în diverse incidente violente: recuperări de bani soldate cu agresiuni fizice, răpiri și scandaluri publice. Deși a negat categoric că -l cunoaște pe vâlceanul Alexandru, Costel Iancu a recunoscut, totuși, că în 2006, a fost arestat pentru 24 de ore. Perchezițiile efectuate de anchetatori în 2006 la ferma lui Costel Iancu din localitatea doljeanăPadea au scos la ivealăo serie de lucruri de-a dreptul macabre. Oamenii legii au găsit aici, fotografii cu persoane în lanțuri, bătute cumplit care, la gât, purtau pancarte pe care scria: „Sunt o zdreanță. Nu faceți ca mine, am făcut o greșealăcu dom’ Costel!”. Potrivit informațiilor de ultim moment, răpirile au avut loc în ultimii 18 ani, atât pe teritoriul României, cât și în Austria și Spania.

Martorii s-au răzgândit peste noapte

Cu puțin timp în urmă, fostul contabil al firmei conduse de vâlceanul Alexandru Andrei, Cristian Merișanu, parte vătămatăși el în dosarul în care Constantin Iancu este judecat pentru sechestrare de persoane și lovire, a decis, în mod surprinzător, să-și schimbe declarația, formulatăinițial, în fața magistraților Tribunalului Dolj. Merișanu, 32 ani, din Bălcești, de altfel, a participat și la reconstituirea făcutăde oamenii legi, și era considerat a fi una din persoanele foarte importante din acest dosar.

Mai mult, potrivit declarațiilor sale anterioare el se afla în mașinăcu Andrei în momentul în care a fost sechestrat pentru a accepta, sub presiune, acceptarea în firma condusăde acesta a lui Iancu, la care erau asociați și doi craioveni, Robert și Geromin Bîltac.

Așa cum aminteam în rândurile anterioare, Marius Merișanu a refuzat să-și mai susținădeclarația datăanterior în fața DIICOT – Biroul Teritorial Craiova, precizând că este posibil ca declarația sa de atunci săconținăcâteva „inadvertențe”.

Paradoxal, el a mai spus că fostul director de la ANIF, Constantin Iancu, nu l-ar fi amenințat și nici lovit pe Alexandru Andrei sau pe soția acestuia, Corina. De altfel, declarația sa de acum este absolut diferităfațăde cea datăprocurorului DIICOT. însă , fostul contabil al firmei conduse de vâlceanul Andrei, nu este singurul care și-a schimbat peste noapte depoziția. Marius Stania, șofer pe basculantă, a spus că în ziua în care Alexandru Andrei declara că ar fi fost blocat pe centura ocolitoare a Craiovei, traficul nu a fost oprit nicio clipăpe artera respectivă. Mai mult, o serie de martori susțin că victima ar fi născocit toată această poveste pentru că ar fi fost supărat că Geromin și Robert Bîltac au vrut săse retragă din firma la care erau asociați, refuzând să-i cedeze partea lor de acțiuni.

În data de 1 iulie 2009, în urma unei decizii luate de magistrații craioveni, vor fi audiate încă cinci persoane. Printre acestea se numărăși o tânărăcă reia, se pare, unul dintre inculpați i-ar fi povestit telefonic ceea ce s-a întâmplat pe 5 octombrie 2006. Stenogramele înregistrărilor telefonice dintre cei doi au fost anexate la dosar. Pe lângă”Don’ Costel”, în același dosar sunt acuzați și Lucian Bîltac, Geromin Bîltac, Laurențiu Capotescu, zis Patatu’, Marian Sandu, fost Cristescu, zis Fibra, Robert Bîltac, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, aderarea sau sprijinirea unui asemenea grup, sechestrare si lipsire de libertate.

 
SĂTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

” mai sunt doar două luni și marele eveniment politic mult așteptat de liberalii vâlceni reformatori va veni, spre bucuria tuturor ” tot ceea ce se întâmplăacum, la PD-L Vâlcea, își urmeazăfirescul drum ” imediat După ce Adrian Năstase s-a ascuns După fusta parlamentului, am putut afla că doi deputați vâlceni s-au împotrivit, prin vot, trimiterii fetiței ăsteia pe mâna procurorilor, cu dosarul Zambaccian 1 ” și pentru că liberalul șef Frâncu este obișnuit cu diversiunile, ia sărecunoască el în fața partidului dacă nu a spus unor cunoscuți de-ai lui, că în curând, un congres extraordinar o să-i ia lui Crin Antonescu dreptul de a candida la președinția României „

” Mai sunt doar două luni și marele eveniment politic mult așteptat de liberalii vâlceni reformatori va veni, spre bucuria tuturor. În luna septembrie va avea loc Conferința județeană a PNL – Vâlcea, unde se va alege noul președinte de partid, în condițiile în care „dictatorului” Emilian Frâncu îi expirămandatul mendrelor lui politice de până acum. Contracandidații săi la funcția de lider de partid, se spune că ar fi, Ion Nicolae, Bogdan Pistol și Cristian Buican. Încă de acum o lună de zile, „băieții pofticioși” s-au pus pe curtat „voturile” indecișilor, cel mai întărâtat dintre ei fiind (cine altul?) Măndel Frâncu, care vrea să rămână până la pensie că lare pe partid. Sursele noastre conspirate, aflate chiar în anturajul liderului amintit, ne-au declarat că deja s-au conturat două tabere adverse, cu admiratori și favoriți, la un loc, Frâncu apelând chiar și la lovituri sub centură, pentru a cumpăra electorii și a-l învinge pe Cristian Buican, viitorul lider de drept al organizației. Dar, veți vedea, până la urmă, mulți dintre liberalii care i-au jurat lui Frâncu dragoste și vot (favorabil) continuu, îl vor trăda, preferându-l, în fața urnei de vot, pe mai tânărul și onorabilul deputat Buican. Iar asta se va produce nu pentru că Cristian Buican știe a le zâmbi mai fotogenic tovarășilor lui, ci pentru că – pur și simplu – omul este mason și frații lui din partid nu vor putea să-l lucreze pe la spate. După cum se știe, inginerul Gică Păsat, este șeful masoneriei vâlcene (venerabil), iar Ionuț Ionescu, este secretarul acestei organizații de elitiști. Și, deși amândoi au jurat să-l sprijine, prin vot, pe Frâncu, nimic nu ne poate face săcredem că vor putea trăda cauza „Frăției masonice”, aducând vrajba și în această confrerie. Cât îl privește pe Bogdan Pistol, acesta, până la urmăîl va concura pe Ion Nicolae, la președinția organizației municipale Rm. Vâlcea, fiindu-i mai lesne victoria într-o grupare politică supăratăpe rateurile electorale ale actualului președinte, decât „la grupa mare”, unde nu prea este bine văzut de toți componenții organizației județene. Numai că , în acest caz, nici Pistol nu trebuie sădoarmăliniștit, visând victoria de la „municipiu”, pentru că Mircea Poenaru, vicepreședintele organizației județene a PNL, nu mai vrea săfacă singur opoziție la dictatura lui Frâncu și s-a hotărât să-și depunăși el candidatura „la municipiu”. În cazul acesta, somnul lui Bogdan Pistol va fi cu coșmaruri, dacă nu cumva nopțile îi vor deveni albe. însă , indiferent ce candidaturi vor fi pentru șefia celor două organizații liberale amintite, dacă nu se vor înregistra revirimente prin reorganizarea partidului, la Vâlcea, procentele dorite în competiția pentru Cotroceni se vor dilua, iar o nouăalianțăpolitică vâlceană , naturală, de altfel, nu se va putea face cu PD-L-ul condus, de acum, de Mircia Gutău. Este imposibil ca liderul portocaliu vâlcean săuite cum „gălbejiții” – și în special Emilian Frâncu – l-au trimis în ghearele Justiției și cum, aflat în că tușe, ei că utau să-i găsească noi învinuiri, ca sănu se mai întoarcă la Primăria Râmnicului. Așa că , o schimbare la vârf în PNL, va aduce avantaje pentru toți, pentru primarii liberali și o renaștere a adevăratei organizații liberale județene.

” Tot ceea ce se întâmplăacum, la PD-L Vâlcea, își urmeazăfirescul drum. Slabele rezultate de la europarlamentare, inerția membrilor din conducerea organizației județene, lipsa celulelor feminine de partid și de tineri, la sate, organizate superficial sau deloc, trebuia sancționatăcumva. Și s-a făcut ca, de acum, organizația a PD-L săintre pe mâna interimarului Mircia Gutău, președintele organizației aceluiași partid din Rm. Vâlcea. Ca o primămăsură, noul președinte l-a schimbat pe secretarul general Samoil Vîlcu, pregătindu-l, pentru noua înscă unare, pe activistul consacrat Gheorghe Gheorghe, fost pesedist marginalizat. Apoi, strategul de partid, Anton Mițaru s-a pus pe treabă, răsturnând matrița nepăsării și superficialității imprimate de Dorel Jurcan – fostul lider de partid, impulsionând munca de partid în teritoriu. Adio, deci, lene politică la Romulus Bulacu, Iuliana Moise, Samoil Vîlcu și la ceilalți membri ai biroului politic județean! Degeaba lupta se-ntețește, când nu-i alegere de armă, în fața nepăsării lumii, dreptatea celui mic se sfarmă!

” Imediat După ce Adrian Năstase s-a ascuns După fusta parlamentului, am putut afla că doi deputați vâlceni s-au împotrivit, prin vot, trimiterii fetiței ăsteia pe mâna procurorilor, cu dosarul Zambaccian 1. Ei au fost liberalul Cristian Buican și social-democratul Aurel Vlădoiu. Întrebându-l pe deputatul Buican de ce a votat „antidemocrat”, acesta ne-a răspuns că s-a conformat părerii întregului grup parlamentar liberal și că , chiar dacă ar fi votat împotriva lui Năstase, nimeni nu l-ar fi dat afarădin partid, pentru libertatea sa de conștiință. Numai că autorul notiței critice apărutănumărul trecut la această rubrică , dorind, cu tot dinadinsul senzaționalul, a redat doar partea aceea cu „datul afară” din justificarea liberalului deputat, ignorând contextul și comițând, astfel, o răutate. Deoarece înregistrarea audio ne-a putut dovedi contrariul celor apărute la noi, facem cuvenita rectificare și încercă m sădeconspirăm care este adevărul despre votul „pentru” fetița Andriana Năstase, dat de deputatul Buican. Dar și cel al lui Aurel Vlădoiu. Este simplu. Amândoi sunt fracmasoni, iar Adrian Năstase este șeful lor bucureștean, cunoscut fiind că este mason de grad 33, cavaler de Malta și face parte din Clubul Rotary. Atunci, de ce săfie acuzat Buican de supunere la ordin?

” Și pentru că liberalul șef Frâncu este obișnuit cu diversiunile, ia sărecunoască el în fața partidului dacă nu a spus unor cunoscuți de-ai lui, că în curând, un congres extraordinar o să-i ia lui Crin Antonescu dreptul de a candida la președinția României, acreditându-l, în calitate de competitor, pe că lin Popescu Tăriceanu. „Nici nu știți cât măbucur de asta. Crin este foarte slab în sondaje și, locul trei pentru el, este hărăzit. Așa că soluția schimbării va fi bine venită. Eu și așa am ținut cu Tăriceanu și tot cu el am sămerg, la votul din Congres” – a mai spus „Măndelul” liberal șef. Așa că , de va rămâne Crinul ofilit în competiție, lovituri electorale  neașteptate, se vor prăvăli peste PNL, aducând acest partid, în limitele normalului, între 8 și 11%, din sufragiile electorilor români. Ba, poate, cu oameni ca Frâncu (duplicitari și ipocriți), mai jos”¦

                                                                                             

 
„Ziaristul” Francisc Szocs este judecat pentru trafic de persoane

 Uite cine-i moralist în presa vâlceană

În Raportul anual realizat de Departamentul de Stat al SUA privind traficul de persoane, dat publicității de curând, România este clasatăîn grupul al doilea de țări, ca stat care trebuie să rămână angajat activ pentru combaterea eficientăa acestui fenomen.
Capitolul referitor la țara noastrăevalueazăprogresele înregistrate în ultimii doi ani, între acestea fiind menționate eforturile instituțiilor statului care au dus la distrugerea unor rețele de trafic de persoane, efortul de condamnare a traficanților și sprijinul acordat victimelor. Județul nostru are identificați, anchetați, arestați și condamnați, nenumărați traficanți de carne vie (prostituție) și traficanți de persoane (sclavie în muncă ), rețelele constituite de infractori fiind demontate de polițiștii de la IPJ Vâlcea și procurorii de la D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vâlcea.

Anul de vârf

În anul 2007, activitatea laborioasăa polițiștilor și procurorilor vâlceni a condus la anihilarea mai multor rețele de traficanți de persoane (sclavie) și trimiterea infractorilor în judecată, fapt semnalat ca fiind un lucru pozitiv, în rapoartele oficiale naționale. Astfel, o rețea experimentatăde traficanți de persoane, destrămatăde oamenii legii, a condus la înșelarea unor concetățeni de-ai noștri dornici de îmbogățire rapidă. Ofertele postate de traficanți, pe Internet, erau mai mult decât tentante, pentru cei care voiau săcâștige bani frumoși în străinătate. Având drept deschidere o pozăcu Marea Adriatică , traficanții au reușit săpăcă lească sute de români din țară , dar și din Republica Moldova.

„Onorabilul” ziarist

În anul 2007, primele patru rețele de traficanți de persoane, din zecile care existau, au fost anihilate, în totalitate, de ofițerii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și de procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Vâlcea. Traficanții păcă leau oamenii, prin intermediul unor anunțuri date pe Internet unde dădeau asigurări că le găsesc locuri de muncă bine plătite în Grecia. Societățile implicate au fost SC GRECIA TOUR SRL, SC INTACT și SC IMPACT-INF SRL. că utătorii de locuri de muncă s-au lăsat păcă liți de promisiunile din paginile de web construite special de firmele amintite, printre care și SC INTACT GRUP – administratăde traficantul numit Francisc Szocs, autointitulat „ziarist”.

Luați ca din oală

În ziua de 30 martie 2007, oamenii legii au organizat descinderi în 12 dintre locațiile despre care aveau informații că traficanții își pun planurile în aplicare. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate 6 pașapoarte ale unor tinere din Republica Moldova, mai multe unități de calculator și hard-discuri, precum și documente contabile, care au fost analizate de anchetatori. Procurorii au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele a 4 persoane învinuite de trafic de persoane. Printre traficanți s-a aflat și Francisc Szocs, „ziaristul” de acum, de la ziarul on-line EUROVÂLCEA (aici este mijlocul de informare în masăde unde încearcă sădea lecții de moralitate, crezându-se formator de opinie). În ziua următoare, cei patru traficanți au fost prezentați judecă torului, care a emis, pentru trei dintre ei, inclusiv lui Francisc Szocs, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Modus operandi

Așa cum vremurile s-au schimbat și metodele traficanților de racolare de persoane s-au perfecționat. Ei nu mai ademenesc oamenii apelând la cunoștințe, ci își posteazăanunțuri pe Internet. Mai mult decât atât, întreprinzătorii traficanți și-au făcut și pagini web. Astfel, victimele citeau anunțul pe Internet, încheiau contracte de intermediere, consiliere sau mediere pentru obținerea unor locuri de muncă în Grecia, conform pregătirii profesionale, pentru care plăteau între 550 și 800 Euro, După care, odatăajunse la destinație, erau cazate în locuințe insalubre, fără a se asigura locul de muncă promis, ajungând săaccepte munci în agricultură, fără contracte și plătite cu sume cuprinse între 1 și 5 Euro pe zi. În aceste condiții, un număr semnificativ de persoane s-au adresat autorităților române și celor din Grecia, solicitând stoparea fenomenului și luarea măsurilor legale împotriva patronilor acestor societăți de intermediere a forței de muncă .

Cine-i Francisc Szocs?

Francisc Szocs este un individ necunoscut în lumea bunăși civilizatăa județului nostru, dar bine conturat în evidențele Poliției și ale Parchetului local. Născut în satul Bogdănești, comuna Bujoreni/Vâlcea, cu domiciliul în Rm. Vâlcea, el locuiește, acum, într-o camerăa Hotelului Alutus, tot din Rm. Vâlcea. Tupeistul care se pretinde a fi ziarist și afirmăcă este patronul unui ziar on-line (despre care se spune că l-ar fi obținut prin înșelarea bunei credințe a fostului său prieten Silvestre Băeș, care-l înființase), este un individ contestat de rude, prieteni, dar și de cei cu care a venit în contact. fără pic de bun simț, sfidând prezentul existenței sale de inculpat aflat sub control judiciar, fără pic de culturăde specialitate și cu o moralitate îndoielnică , „traficantul” Szocs își permite săse prezinte în fața opiniei publice ca fiind formator de opinie, criticând politicieni, conducă tori administrativi și înjurându-i, public, pe ziariștii care i-au arătat unde-i este locul, la periferia societății.

Poliția nu iartă

Nu cu mult timp în urmă, un comunicat emis de Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, a informat opinia publică vâlceană , prin intermediul ziarelor locale, că subiectul nostru a declanșat un scandal de pominăla reședința fostei sale soții (cu care se aflăîn divorț), scandal ce cu greu a fost aplanat. Iatăun fragment din comunicat: „Polițiștii au încercat săaplaneze starea conflictuală, aducându-le la cunoștințăprocedura legalăde urmat, ocazie cu care Francisc Szocs a început săadreseze cuvinte și expresii jignitoare polițiștilor, amenințându-i că îi va da afarădin poliție. Întrucât acesta a devenit foarte violent, s-a procedat la încă tușarea acestuia și conducerea la sediul Poliției municipiului Rm. Vâlcea, în vederea clarifică rii situației de fapt. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform Legii 61/1991, pentru faptele comise la domiciliul E. S., iar pentru atitudinea avutăFață de polițiști au fost întocmite actele procedurale, urmând a se efectua cercetări Față de acesta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „sfidarea organelor judiciare”, faptăprevăzutăși pedepsităde art. 272/2 Cod Penal”

Nici presa nu-l iartă

Întreaga presă localăa dat publicității comunicatul Poliției, delimitându-se, astfel, de un asemenea individ ce se crede ziarist numai pentru că are o publicație on-line, unde își varsăveninul, umorile și complexul instaurat din fragedăpruncie, pe membrii societății care nu-i tolereazăieșirile și nenorocirile comise. Dintre toți ziariștii care i-au sancționat actul huliganic comis la domiciliul fostei soții, ipochimenul târât numai pe noi ne-a „băgat în seamă”, înjurându-ne și insultându-ne public, conform educației ce silitor și-a însușit-o. Aceasta a fost o dovada că îi este frică de criticile noastre și de faptul că nu a reușit (și nici nu va reuși vreodată) săne facă săne temem de el și săne convingăcă este ceva de capul lui. Noi ne-am bucurat de „atenția” sa specială, pentru că , acum un an de zile, l-am dat afarădin redacție, atunci când, aflat într-o evidentăstare de ebrietate, a venit săse recomande și săfacă să-l cunoaștem. Impostorul, nu avea de unde știi că dosarul lui de om certat cu legea și cu bunele maniere, era de mult seminarizat și dezbătut, de redacția noastră. (vom reveni)

P.S.: – Am intrat în posesia unei sesizări penale pe care fostul său tovarăș de presă – Silvestru Băeș a înaintat-o comisarului șef Florin Marin – Inspectorul șef al IPJ Vâlcea, prin care subiectul acestor dezvăluiri este acuzat de „înșelăciune în convenție” și producerea unui prejudiciu de câteva zeci de milioane de lei. În facsimil, se poate vedea „Încheierea” ședinței de judecatădin dosarul 3998/2007, din data de 10 iunie 2009, iar de aici se poate constata că Francisc Szocs este judecat, în stare de libertate (După ce a fost „ascuns” preventiv, în cauză, timp de 29 de zile, în arestul Poliției), pentru comiterea infracțiunii de „trafic de persoane” (Legea 678/2001, art. 12, alin. 1 și 2), cu aplicarea art. 41, alin. 2 Cod penal – condamnări ce nu atrag recidivă(în cazul lui, o pedeapsăpenalăanterioară, a fost amnistiată). Pentru faptele comise, „ziaristul” poate primi o pedeapsăprivativăde libertate, cu închisoare, de la 3 – 13 ani!


Remember

Am primit la redacție

În Vâlcea, afacerea cu traficul de persoane a cunoscut o dinamică îngrijorătoare de câțiva ani de zile. Afacerea merge ca pe roate pentru că mulți se lasăprostiți de iluzia unui loc de muncă bine plătit în străinătate. Administratori de firme sau persoane fizice păcă lesc oamenii săraci și cu puținăcarte că vor avea numai de câștigat în afara țării. Sărăcia de acasăși mirajul străinătății i-au făcut pe mulți vâlceni săse încreadăîn traficanți și săaccepte săle plătească între 500 și 800 de euro pentru a-i duce în Grecia, la muncă . Pe adresa de mail a redacției noastre, am primit un mesaj de la un cetățean păcă lit de membrii rețelei despre care am amintit. Redăm, în rândurile de mai jos, mesajul ce ne-a parvenit:

Domnule Redactor ªef,

Sunt un cetățean român anonim, care împreunăcu alte 15 persoane, am fost victimele acestei escrocherii. În ziua de 1 aprilie 2007 am luat legătura cu o firmădin România, care are sediul în jud. Sălaj, oraș ªimbleu-Silvaniei, proprietarii firmei fiind Pască Ioan și Doru Rozalia. Aceștia lucreazăîn colaborare cu o cetățeancă româncă din Rm. Vâlcea, numităTincu Olimpia Liliana, aflatăîn Grecia, oraș Atena, cu domiciliul în Atena, în cartierul Victoria, strada Aristotelus nr 111-113, etaj 3. La plecarea din țară , înțelegerea a fost săplătesc 500 euro, din care 250 euro se plăteau în România la firma de plasare pentru un telefon cu aranjarea locului meu de muncă , iar restul de 250 euro în Grecia persoanei de legăturăcu numele de Tincu Olimpia Liliana. Aceasta făcea plasarea oamenilor la locul de muncă , printr-un anumit birou în centrul Omoniei, care aparține unui cetățean grec. Tincu Olimpia Liliana este angajatăsub acoperire ca femeie de serviciu la acest birou. Locul de contact cu victimele, adică cetățenii români care vin prin diferite firme (Pann Travel, Atlasib sau mașini particulare) este în Atena, cartier Omonia, pe strada Doru, intersecție cu strada Satobriandou la restaurantul NEON. La restaurantul NEON se cere comisionul de 250 euro, iar în cazul în care victimele nu au bani, li se spune că li se oprește din salariu.

Condiții de lucru promise în țară :

– 8 ore de muncă pe zi

– cazare și mâncare gratuităîn condiții bune

– salariul între 650 euro – 850 euro

– contract cu drept de lucru pe un an de zile

Condițiile de muncă întâlnite în Grecia:

-16 ore muncă pe zi

– cazare și mâncare în condiții mizere și inumane

– o masăpe zi sau douăcel mult, cazare în anumite „camere special amenajate” pentru oamenii veniți la lucru

– camerele au igrasie, cearceafuri murdare, mizerie, șopârle și insecte, gândaci etc.

Oameni sunt trimiși în diverse locuri de muncă : hoteluri, restaurante, construcții, campinguri, brutării și altele. Toate acestea sunt făcute de numita Tincu Olimpia Liliana.

La locurile de muncă oamenii sunt jigniți, maltratați, adică înjurați, puși sălucreze peste programul de 8 ore promis din România și în Grecia. Anumite locuri de muncă la care am fost plasați de numita Tincu Olimpia Liliana:

– Insula Santorini cu locuri de muncă la hoteluri și restaurante cu numele următoare: restaurant Mihalis situat în Perisa, hotel Robertos etc.

– Insula Rodos, Creta, Ermioni (camping deținut de proprietarul Alexandra)

Aceastăescroacă numităTincu Olimpia Liliana a escrocat în jur de 1.000 persoane și cu foștii ei colaboratori Francisc Szocs (40 ani) și Ion Coșereanu (19 ani) și Impact INf, administratăde Gabriel Stoica (29 ani). Acest denunț va fi făcut și organelor de poliție grecești, atât presei din Grecia și din România. Acesta este denunțul pe care îl dăm și îl susținem. 16 persoane păcă lite, escrocate, maltratate și amenințate.

P.S. Susnumita Tincu Olimpia Liliana, ne amenințăcă tatăl ei este comandantul Poliției Rm. Vâlcea, mama ei lucreazăla SRI, iar soțul ei care, de fapt, îi este concubin, lucreazăla Interpol, fiind cetățean egiptean pe nume mic Basam. În felul acesta, numita Tincu Olimpia Liliana ne amenințăcă dacă o denunțăm nu avem ce săîi facem.

 
Gheorghe Constantin începe calvarul în Justiție

 Dosarul „Mităîn fotbalul național” a fost finalizat

Normal 0 21

Dovedind o suspectăeficiență, procurorii Direcției Naționale de Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecatăa persoanelor implicate în scandalul „Mităîn fotbalul național”. Dosarul a ajuns, deja, la Tribunalul Argeș. Suspiciunea pleacă de la faptul că deși sunt destui de mulți inculpați în cauzăși, de obicei, timpul de cercetare penalăafectat anchetei este de 8 -9 luni, aici acesta s-a redus considerabil. Zvonuri ciudate, circulăprin mediile politice argeșene, afirmând că asupra procurorilor s-a intervenit politic, județul fiind al pesediștilor lui Văcă roiu și, din acest motiv, pentru a nu fi și mai mare compromiterea, cauza s-a disjuns, ocolindu-se „agățarea” unor nume celebre relevate în timpul audierilor celor inculpați. În dosar, au fost trimiși în judecatăurmătorii: Penescu Gheorghe Cornel – acționar majoritar la societatea Fotbal Club Argeș Pitești, Făcă leațăLiviu Ilie – director general în cadrul S.C. PIC S.A. Pitești, Libertatu Dan Cristian – fost director al Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, Constantin Gheorghe – fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal, Savaniu Marcel, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, Corpodean Sorin, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, Bogaciu Dumitru Aurelian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, Lică Marcel, observator federal și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Piecă Gheorghiță, administrator la societățile S.C. PIC S.A. și Fotbal Club Argeș, Mincă Cristian, președinte al Fotbal Club Argeș Pitești, Prunea Florian, director de Relații Internaționale în cadrul Federației Române de Fotbal, Cirstina Daniela, director în cadrul S.C. PIC S.A., Dan Cristian Lucian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A și Caia Sorin Cristian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A.

Din rechizitoriu

Conform rechizitoriului, procurorii au stabilit că în perioada 2006 – aprilie 2009, inculpații Penescu Gheorghe Cornel, Făcă leațăLiviu Ilie, Mincă Cristian, Piecă Gheorghițăși Gheorghe Constantin au inițiat și constituit un grup infracțional organizat care a acționat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracțiuni grave de corupție prin care săobținăbeneficii financiare sau materiale. Astfel, în numai două luni de zile ale anului 2008, Penescu Gheorghe Cornel, Făcă leațăLiviu Ilie și Piecă Gheorghițăau dat sume de bani arbitrilor Bogaciu Dumitru Aurelian (5.000 USD și 374 lei), Savaniu Marcel (3.000 USD), Lică Marcel (2.000 USD), Corpodean Sorin (15.000 USD), Dan Lucian (5.000 USD) și Caia Sorin Cristian (2.000 USD) pentru ca aceștia, în calitatea lor din terenul de fotbal, respectiv observatori din cadrul Federației Române de Fotbal, săîși îndeplinească în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu în sensul favorizării echipei FC Argeș Pitești în meciurile disputate cu Universitatea Craiova, SC Sporting Club SA Vaslui, Oțelul Galați și Gloria Buzău. La data de 3 septembrie 2007, omul de afaceri Penescu Gheorghe Cornel a dat suma de 20.000 lei inculpatului Gheorghe Constantin, pentru ca, în calitate de președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, acesta din urmăsădelege la meciurile disputate de FC Argeș Pitești SA, anumiți arbitri. Suma remisăcu titlu de mităa fost pusăla dispoziția lui Penescu Gheorghe Cornel de Piecă Gheorghiță, în calitate de administrator al S.C. PIC S.A., acesta cunoscând destinația banilor. De asemenea, în perioada 14 decembrie 2008 – 12 martie 2009, Penescu Gheorghe Cornel și Piecă Gheorghițăau dat, în două tranșe, suma de 290.000 lei inculpatului Constantin Gheorghe, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal, pentru ca acesta sădelege anumiți arbitri agreați de Penescu Gheorghe Cornel la meciurile disputate de FC Argeș Pitești SA în sezonul competițional 2008-2009 și ca săpromoveze în lotul de arbitri divizionar A un arbitru protejat de Penescu Gheorghe Cornel. În aceeași cauză, în perioada 30 septembrie 2008 – 3 noiembrie 2008, Penescu Gheorghe Cornel, cu ajutorul a doi complici – Mincă Cristian și Piecă Gheorghiță, a dat suma de 14.000 USD inculpatului Prunea Florian, director de Relații Internaționale în cadrul Federației Române de Fotbal, în condițiile în care acesta din urmăs-a prevalat de o influențărealăasupra membrilor Comisiei de Disciplină și Comisiei de Apel din cadrul Federației Române de Fotbal pentru ca Penescu Gheorghe Cornel sănu fie sancționat sau săfie sancționat cu o amendăîn cuantum redus în două cauze având ca obiect abaterile disciplinare prevăzute în Regulamentul Disciplinar al Federației Române de Fotbal, vizând comportarea jignitoare, calomnioasăși declarații care afecteazăimaginea fotbalului. La data de 13 aprilie 2009, în timpul perchezițiilor efectuate de ofițerii de poliție judiciarădin cadrul DNA la sediul S.C. PIC S.A, directorul Cirstina Daniela a sustras documente și a completat dispoziții de platăși borderouri de achiziție pentru justificarea sumelor retrase de că tre Penescu Gheorghe Cornel, încercând astfel săzădărnicească aflarea adevărului. Arbitrii Savaniu Marcel și Corpodean Sorin au fost cercetați în stare de arest preventiv, fiind ulterior eliberați sub control judiciar. Inculpații Bogaciu Dumitru Aurelian, Lică Marcel, Piecă Gheorghiță, Mincă Cristian, Prunea Florian și Cirstina Daniela se trimit în judecată, fiind dispusă măsura preventivăa obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, Față de aceștia. În cauzăs-a dispus instituirea sechestrului penal asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților Penescu Gheorghe Cornel, Piecă Gheorghiță, Făcă leațăLiviu Ilie, Constantin Gheorghe, Corpodean Sorin, Bogaciu Dumitru Aurelian, Savaniu Marcel, Lică Marcel, Caia Sorin Cristian, Dan Cristian Lucian, Mincă Cristian, Prunea Florian, Libertatu Dan Cristian, până la concurența sumelor care reprezintăobiectul infracțiunilor de corupție reținute în sarcina lor.

Ancheta Continuă

Deși dosarul „Mităîn fotbalul național” a ajuns la Tribunalul Argeș, cercetările vor continua, fiind vizatăactivitatea competiționalăfotbalistică argeșeană, din sezoanele 2006-2007 și 2007-2008, pentru că , din urmărirea penalăîncheiată, a rezultat că s-au comis și alte infracțiuni de corupție sau alte infracțiuni ce au legăturăcu infracțiunile de corupție, cu alți indivizi coruptibili, aflați în libertate.