1

CRISTIAN BUICAN: „Marţea neagră a rectificărilor bugetare”

„Rectificarea bugetară de marţi, 30 septembrie 2014, pe care guvernul Ponta a pregătit-o pentru România ne demonstrează, dacă mai era nevoie, lipsa de viziune şi incompetenţa crasă ce domnesc în Palatul Victoria, sub domnia ciumei roşii. Evident, aşa cum ne-a obişnuit deja, propaganda guvernamentală anunţă această rectificare ca fiind una pozitivă, chiar dacă orice persoană cu minime cunoştinţe economice îşi poate da seama singur că este nu numai o rectificare negativă, ci una care afectează perspectivele de dezvoltare a acestei ţări. În condiţiile în care datele INS şi ale Eurostat au confirmat faptul că suntem deja în recesiune tehnică, direcţiile acestei rectificări bugetare ne îndreaptă, cu paşi repezi, către o nouă criză economică.

În fapt, chiar dacă încearcă să ascundă acest lucru, Guvernul Ponta demonstrează prin această a doua rectificare bugetară negativă faptul că nu este interesat de domeniul educaţional şi sanitar din România, că nu este în stare să cheltuiască fondurile europene şi că toate, dar absolut toate deciziile guvernamentale sunt luate doar în sensul creşterii şanselor la prezidenţiale ale candidatului PSD. Ei amanetează dezvoltarea României doar pentru a câştiga alegerile, urmând ca din anul 2015 să introducă noi taxe şi impozite, care ne vor afecta pe toţi.

Chiar dacă nu o să vă vină să credeţi şi chiar dacă nu mai este în Guvern, responsabil pentru toată abrambureala asta a rectificărilor este Dan Şova, incompetentul dat afară din Guvern. El nu a fost în stare, să cheltuiască fondurile alocate, în special cele referitoare la asigurarea cofinanţărilor pentru construcţia de autostrăzi pe bani europeni. Din această cauză, în acest an, nu vom avea nici măcar 1 km de autostradă finalizat şi tot din această cauză am ratat orice şansă de a construi autostrăzi cu bani europeni pe exerciţiul financiar 2007-2013 al Uniunii Europene. Marea rectificare pozitivă a lui Victor Ponta reprezintă de fapt incompetenţa lui Şova de a cheltui alocările bugetare pentru cofinanţarea proiectelor europene în materie de construcţie de autostrăzi.

Chiar dacă, în principiu, sunt de acord cu creşterea alocărilor proiectelor administraţiilor publice locale, prin creşterea fondurilor şi alocărilor bugetare din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, nu pot să nu remarc faptul că în ultimii doi ani de zile acestea au fost mai mici decât cele de acum, când suntem în prag de campanie electorală şi când, migraţia aleşilor locali este permisă. Despre criterii obiective, predictibile şi transparente de alocare a acestor fonduri nici nu mai poate fi vorba, căci domnul Dragnea ne-a obişnuit deja cu modalitatea sa partinică şi strict politică de alocare a fondurilor de la ministerul pe care îl conduce. Îl atenţionez, şi de această dată, cu bună credinţă, de faptul că alocarea de fonduri către administraţiile publice locale şi judeţene ale căror conducători trec în barca puterii poate fi uşor încadrată în codul penal, la mită sau chiar şantaj.”
GIGI MATEI caută soluţii pentru mediul de afaceri din Vâlcea

Chiar dacă, din cauza programului încărcat, nu a putut participa personal la întâlnirea cu oamenii de afaceri din municipiu derulată săptămâna trecută la Centrul Flandra, primarul interimar Gigi Matei a luat cunoştinţă de toate problemele discutate şi a iniţiat o serie de întâlniri cu fiecare dintre participanţi, serie deschisă marţi, 30 septembrie, de primirea la Primărie a administratorului Wipro (fostul Hervil), dl. K.N. Padmanabh. Pe durata a aproape o jumătate de oră, cât a durat întâlnirea, reprezentantul companiei cu sediul în India şi cu filiale în China, Brazilia, Statele Unite, Finlanda, Suedia şi România a prezentat şefului Executivului local o serie de doleanţe şi propuneri – o parte în sarcina administraţiei locale, o altă parte la nivel guvernamental – ce ar avea ca efect îmbunătăţirea activităţii întreprinderii vâlcene: scutirea sau reducerea taxei de intrare în oraş pentru camioanele partenerilor firmei, crearea unei şcoli medii cu predare în limba engleză pentru salariaţii Wipro şi pentru copiii membrilor din conducere, sprijin în dezvoltarea unui lanţ de subcontractori, susţinerea proiectului de construire a autostrăzii Piteşti – Sibiu sau reducerea termenelor de emitere a unor avize. Primarul interimar a analizat pe rând fiecare din aceste aspecte şi a promis că va încerca să găsească modalităţi de rezolvare a lor, subliniind că speră ca această întâlnire să fie începutul unui şir de discuţii pe teme de interes comun, în contextul bunelor intenţii şi a tendinţei clare de dezvoltare pe care această fabrică le are.
ADIO autostradă Sibiu – Piteşti! În plină campanie electorală, PONTA aruncă Argeşul şi Vâlcea la gunoi

Mai ţineţi minte cum, se băteau cu pumnii în piept Şova şi Ponta în campania electorală de la europarlamentare că va curge sânge dacă nu se realizează autostrada Sibiu – Piteşti, care ar fi trebuit să treacă şi prin Vâlcea, acel celebru coridor IV pan-european? Ei bine, dragi vâlceni, ştiţi ce au făcut cei doi politicieni social-democraţi cu măreţul proiect? L-au aruncat în dos… de tot. Autostrada Sibiu – Piteşti a devenit deja istorie şi probabil că, în cel mai scurt timp, cei de la Renault vor pleca din România, aşa cum au ameninţat, dacă nu va fi realizată autostrada. Am avertizat, la fel ca în cazul Oltchim, că aceste sunt doar promisiuni politicianiste, de campanie şi că nu mai trebuie să mai punem botul la asemenea promisiuni deşarte. Iată, că din păcate, am avut dreptate! Economica.net a anunţat recent că guvernul României a propus Comisiei Europene o autostradă Ploieşti-Braşov-Sibiu, pentru a fi inclusă în finanţarea pentru exerciţiul bugetar 2014-2020, şi nu autostrada Piteşti-Sibiu.

Propunerea care apare în Masterplanul General de Transport prezentat de Guvernul României Comisiei Europene este pentru o autostradă care să traverseze Carpaţii pe Valea Prahovei, în detrimentul celei care să lege Bucureştiul de vestul ţării prin Valea Oltului, potrivit unui extras din Masterplan obţinut de un utilizator al forumului de infrastructură ConstruimRomânia, loc unde discută mai mulţi pasionaţi de proiectele de autostrăzi.

Masterplanul propune o autostradă Ploieşti-Braşov-Sibiu, de unde viitoarea şosea de viteză ar urma să se lege cu autostrada A1, aflată acum în construcţie, pe traseul Sibiu-Deva-Lugoj-Timişoara-Arad-Nădlac, până la graniţa cu Ungaria. Actualul proiect al autostrăzii Piteşti-Sibiu, cel care era teoretic, pe coridoeul IV paneuropean pare a fi abandonat, cel puţin pentru exerciţiul financar 2014-2020, fiind înlocuit cu un drum expres.

De ce Ploieşti-Braşov-Sibiu

Potrivit documentului obţinut de cei de la Construim România, autorităţile de la Bucureşti au făcut o analiză comparativă în 10 puncte, iar la opt dintre ele a reieşit că este preferabilă autostrada pe Valea Prahovei în detrimental celei de pe Valea Oltului. Singurele două criterii la care, în viziunea Guvernului este preferat traseul Piteşti-Sibiu s-ar referi la viteză (viteza de deplasare pe actuala infrastructură este sub 70% din cea de pe viitoarea autostradă, iar pe celălat traseu diferenţa ar fi mult prea mică, dat fiind că se circulă cam la 80% din viteza prognozată pentru noua şosea) şi la alinierea la reţeaua europeană de transport: Valea Oltului este în nucleul de bază al TEN-T, pe când traseul de pe Vales Prahovei ar fi doar în reţeaua TEN-T extinsă.

În rest, traseul pe Valea Prahovei ar fi mult mai avatajos, crede Guvernul din mai motive. Raportul cost-beneficiu este de două ori mai bun, valoarea actualizază netă a proiectului este de peste două ori mai mare (6 milarde de euro faţă de 2,79 miliarde), rata internă de rentabilitate este de 18%, faţă de doar 12% pentru Piteşti-Sibiu, costul investiţiei este de 1,94 miliarde de euro comparativ cu 2,27 miliarde, evaluarea costului cu accidentele arată un impact poyitiv de 1,8 miliarde de euro faţă de 580 de milioane, iar impactul asupra mediului este doat moderat în cazul Văii Prahovei faţă de „foarte mare” în caziul Văii Oltului. Tot la acest capitol, beneficiile legate de poluarea aerului ar fi de 860 de milioane de euro, faţă de doar 630de milioane, pentru Sibiu-Piteşti.

Traseul Sibiu-Piteşti apare în Masterplan doar sub forma unui proiect de drum expres, cu un cost 1,977 miliarde de euro pentru cei 115 km de drum. De reţinut că, potrivit estimărilor prezentate de Guvernul României, drumul expres dintre Piteşti şi Sibiu ar avea o rată internă de rentabilitate de 9,3%. Din acest punct de vedere, ar fi pe locul 10 în clasamentul rentabilităţii estimate pentru proiectele de drumuri expres, după Turda-Halmeu (975 de milioane de euro pentru 187 km), sau Suceava-Siret (186 milioane de euro pentru 38 de kilometri).
Bărbaţii care au ARS DE VIE o bătrână la Suteşti, trimişi în judecată pentru OMOR CALIFICAT

Cei trei bărbaţi care au ars de vie o bătrână din comuna Suteşti, pe care mai întâi o tâlhăriseră, au fost trimişi în judecată de către procurorii de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea în data de 29 septembrie a.c. Doi dintre ei, Piticu Ilie Marius şi Georgescu Teodor Marius, se află în stare de arest preventiv şi au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Cel de-al treilea Ion Bedreagă a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la tâlhărie calificată.

Anchetă îngreunată de incendiu

Ce părea a fi doar un incendiu provocat de un fulger s-a dovedit a fi , de fapt, o crimă odioasă. O bătrână de 79 de ani a fost jefuită, tâlhărită, iar apoi arsă de vie în propria-i casă. Fapta crudă a fost săvârşită de doi tineri de 25 şi 26 de ani, infractori cu „ştate” vechi în comuna Suteşti.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 21/22 mai 2014, atunci când în comuna Suteşti a avut loc o rupere de nori, cu tunete şi fulgere puternice. Ei bine, în acea noapte, casa bătrânei Elena Hoară – 79 de ani, a luat în mod suspect foc, arzând în proporţie de 95%, iar în locuinţă se afla şi femeia, care a fost găsită carbonizată în proporţie de 80%. După primele cercetări, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au venit cu două variante privind cauza incendiului: utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor sau flacără produsă în urma unui trăsnet. Niciuna dintre acestea două nu au fost valabile însă, pentru că pe fir au intrat imediat poliţiştii, după ce rudele bătrânei au declarat că au observat că din casă lipseau bani (banii fiind depozitaţi într-o încăpere ce nu a ars în totalitate şi unde au fost găsite urme), dar şi lanţul de aur de la gâtul femeii şi mai multe obiecte din casă. Elena Hoară avea puşi deoparte circa 50 de milioane lei vechi, iar familia sa nu a mai găsit decât 24 de milioane lei din ei.

De aici a început o adevărată anchetă, care a durat mai bine de două luni de zile, fiind extrem de dificil să se caute probe într-o casă incendiată. Numai că, poliţiştii criminalişti au reuşit să afle că de fapt, incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar femeia a fost tâlhărită înainte de a i se da foc de vie.

Acuzaţi şi de tâlhărie calificată

De asemenea, oamenii legii au mai stabilit şi alte două tâlhării comise de cei trei cu câteva luni înainte de incendierea casei bătrânei din Suteşti. Astfel, în noaptea de 30/31.01.2014, inculpaţii Piticu Ilie Marius şi Georgescu Teodor Narcis având feţele acoperite cu cagule, au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate M.M. (în vârstă de 76 de ani), cu scopul de a o deposeda de sumele de bani deţinute în locuinţă şi, întrucât victima a strigat după ajutor, inculpaţii au părăsit locuinţa acesteia, sustrăgând din curtea victimei mai multe bunuri. În timpul săvârşirii faptei, paza locului comiterii infracţiunii a fost asigurată de inc. Bedreagă Ion, care se afla în apropierea locuinţei persoanei vătămate.

Atât în noaptea de 24/25.01.2014 cât şi la sfârşitul lunii ianuarie 2014, inculpatul Piticu Ilie Marius având faţa acoperită cu o cagulă, a pătruns, împreună cu inculpatul Bedreagă Ion, în locuinţa persoanei vătămate L.M. (în vârstă de 73 de ani), împrejurare în care, prin exercitarea de acte de violenţă şi proferarea de ameninţări cu moartea la adresa acesteia, a sustras mai multe bunuri din locuinţa acestuia.
TEATRUL MUNICIPAL ARIEL: “Mica sirenă”

Una dintre cele mai cunoscute poveşti din toate timpurile, pentru copii şi nu numai, „MICA SIRENĂ” de Hans Christian Andersen, va prinde viaţă pe scena Teatrului Ariel (sala Geo Saizescu), miercuri, 1 octombrie şi joi, 2 octombrie. Din distribuţie fac parte: Adrian Grigoraş, Michael Paicu, Julliet Attoh, Tatiana Sîrghi, Gogu Preda, Laurenţiu Vlad, Ana Turos, Alexandru Popescu şi Andrada Samoilă. Regia artistică este asigurată de Dan Mirea.

Dragi copii, dragi părinţi, dragi bunici veniţi să vă întâlniţi cu Ariel, cu Sebastian, cu Fabius şi celelalte personaje, să vă bucuraţi împreună de una dintre cele mai frumoase poveşti scrise vreodată.

Informații și rezervări la numerele de telefon: 0371/026.666 – Agenţia de bilete „Teatrul Municipal Ariel”, (situată lângă Casa de Modă din centrul oraşului) sau la Cinema Geo Saizescu: 0350/427.500.
VEŞTI BUNE PENTRU ROMÂNI: Anul acesta vom vom avea mai mult liber în perioada Sărbătorilor de Iarnă

În acest an, vor fi opt zile libere în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Anul acesta Crăciunul va fi sărbătorit într-o joi, iar potrivit Codului Muncii şi 26 decembrie este zi de sărbătoare legală şi nelucrătoare. În aceste condiţii, românii vor avea o minivacanţă de patru zile pentru a sărbători Naşterea Domnului. Situaţia este similară şi de Revelion. 1 ianuarie va cădea într-o zi de joi şi este liberă conform legislaţiei în vigoare. Conform unei reglementări de anul acesta, va fi liberă şi ziua de vineri, care face legătura cu cele două zile de weekend.
Meciul România-Ungaria se va disputa cu casa închisă

Preşedintele FRF, Răzvan Burelanu, a declarat că s-au vândut deja peste 30.000 de bilete pentru partida România-Ungaria. „Biletele se vând foarte bine, nu sunt surprins, e foarte bine că vom avea un stadion plin. Cred că în jur de 30.000 s-au vândut. De fapt cred că au trecut de 30.000, atâtea erau sâmbătă”, a declarat Burleanu.

Meciul se va disputa pe Arena Naţională în data de 11 octombrie şi va conta pentru preliminariile Campionatului European 2016, România şi Ungaria făcând parte din Grupa F, iar în tribune vor fi de asemenea şi cel puţin 2.852 de suporteri ai echipei Ungariei.
VEZI AICI de la ce FEMEIE a izbucnit conflictul dintre Ponta şi Turcescu

În orice conflict, dispută, război trebuie căutată cu atenţie intervenţia unei femei. „Cherche la femme” este un vechi proverb franţuzesc, care, de cele mai multe ori, se adevereşte. În romanul lui Dumas, apărea un funcţionar de poliţie, copie fidelă a locotenentului Sartine care a trăit la Paris în secolul al XVIII-lea şi care, în toate ocaziile, spunea: Cherchez la femme ! Pentru acest ofiţer de poliţie, cheia oricărui mister, a oricărei crime greu de dezlegat, a oricărei afaceri senzaţionale, era… femeia!

Ei bine, pare-se că tot o femeie se află la originea conflictului extreme de agresiv verbal dintre premierul Victor Ponta şi jurnalistul Robert Turcescu. Cei doi au în comun relaţia cu Daciana Sârbu, jurnalistul recunoscând public prin anii 2003 – 2004 că avea o relaţie cu frumoasa Daciana. Din câte se vede, Victor Ponta nu a reuşit să treacă bărbăteşte peste această poveste, dacă ne gândim doar la ieşirea din scena publică a lui Robert Turcescu, recunoscând că este ofiţer acoperit.

În anul 2003, Victor Ponta şi Daciana Sârbu erau colegi în corpul de control al primului-ministru, pe atunci Adrian Năstase. Un an mai târziu, în vară, Evenimentul Zilei publica un interviu cu Robert Turcescu sub semnătura lui Cosmin Tupa:

Şi despre unul şi despre celălalt, presa de scandal a brodat poveşti şi a făcut aluzii la relaţii pe care le-ar avea cu vedete de televiziune sau cu tineri politicieni. Daciana Sîrbu şi Robert Turcescu au oferit de data aceasta confirmarea relaţiei pe care o au, refuzând însă să dea amănunte.

Deja au început să circule zvonuri legate de felul în care a început relaţia lor, despre faptul că nu ar fi o relaţie ci numai o mişcare de imagine.

Robert Turcescu a dat cîteva amănunte în legătură cu cele apărute în presă:

„- De ce ai confirmat presei această relaţie, după ce s-au făcut atîtea presupuneri legate de alte posibile legături ale tale?

– Pentru că e adevărată. Celelalte poveşti nu aveau nici o legătură cu realitatea. Nu pot să neg evidenţa. Daciana Sîrbu este prietena mea!

– Ai o relaţie cu Daciana Sîrbu, care este implicată în politică. Crezi că relaţia aceasta afectează în vreun fel imaginea ta de realizator tv?

– Nu cred că viaţa personală a unui om şi sentimentele unui om trebuie automat puse în conexiune cu profesia sa. La ce te referi, că Turcescu s-a dat cu PSD-ul, sau la ce? Cred că lucrurile acestea nu pot fi verificate decît prin ceea ce fac eu. Mă întreb ce speculaţii s-ar fi putut face dacă prietena mea era membră a Partidului România Mare sau a Partidului Noua Generaţie…

– Cred că aspectele din viaţa privată a unui om trebuie privite cu mult mai multă seninătate. Cred că oamenii cu minte vor înţelege foarte clar că e vorba de un episod din viaţă privată a unui jurnalist.” „Da, confirm această relaţie, este pentru prima dată cînd am dat o asemenea confirmare”.

Daciana Sârbu:

„Daţi-mi voie să vă spun numai că aşa este şi să nu comentez”, a spus secretarul de stat pentru tineret.

Întrebată dacă a avut vreo importanţă faptul că atunci când a fost invitată în emisiunea lui Robert Turcescu a avut parte de o dezbatere foarte ascuţită (Daciana Sîrbu a primit din partea realizatorului o bilă neagră), aceasta a răspuns: „Asta e profesia mea, asta fac, nu are nici o legătură cu viaţa mea privată.”

Între timp, Victor Ponta se căsătoreşte cu Daciana Sârbu, în secret, în China. Are loc o suspendare a preşedintelui în 2007, în 2009 Turcescu moderează – la propunerea lui Sebastian Lăzăroiu -, confruntarea din turul al doilea al prezidenţialelor dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Intervine flacăra violet, Băsescu câştigă, Geoană pierde şi partidul la Congres în favoarea lui Victor Viorel.

Vechile animozităţi se ascut, Ponta şi Turcescu devin adversari. Iată ce scria ziarul Libertatea în data de 18 iunie 2011: Daciana Sârbu a fost nevoită zilele trecute să asiste la o scenă nu prea plăcută pentru ea. Fostul iubit, Robert Turcescu şi actualul soţ, Victor Ponta, s-au luat la harţă în direct.

Oficial motivul disputei a fost Ion Iliescu, sau mai bine zis modul în care fostul preşedinte al României a luat decizia de a interveni în forţă împotriva demonstranţilor din Piaţa Universităţii în 13-15 iunie 1990.

Cei doi şi-au adus acuzaţii grave în direct la emisiunea realizată de Turcescu pe postul B1 TV, sub privirile uluite ale publicistului Ion Cristoiu, care a încercat să-i tempereze. Poate dacă ar fi fost un pic pus la punct cu mondenităţile de pe plaiurile mioritice, Ion Cristoiu nu ar mai fi fost surprins de vehemenţa disputei dintre politician şi realizatorul de televiziune.

În urmă cu şapte ani, mai exact în 2004, între Turcescu şi Daciana Sârbu, pe atunci o tânăra deputata PSD, fiica a ministrului agriculturii, Ilie Sârbu, se înfiripă o relaţie amoroasă. Totul ar fi plecat chiar de pe un platou de filmare, unde Daciana mai puţin meşteră într-ale politicii a primit de la Turcescu o „bilă neagră” pentru că nu a ştiut ce înseamnă NATO. Cu toate acestea, galantul realizator, a căutat-o pe tânăra social-democrată şi din întâlnire în întâlnire s-a ajuns la amor, recunoscut de Turcescu într-o declaraţie, dată la acea vreme, Libertăţii.

Timpul a trecut, viaţa a mers mai departe, iar Daciana avea să se îndrăgostească de colegul ei de partid, Victor Ponta, căsătorindu-se cu acesta în 2007.
3 ani de închisoare pentru cei care dezvăluie informaţii din dosarele penale

Cei care dezvăluie informaţii din dosare penale, în special jurnaliștii, ar putea fi pedepsiţi cu până la trei ani de închisoare. Senatul a adoptat tacit amendamentul la Codul Penal propus de senatorul PSD Şerban Nicolae. Parlamentarul a explicat că modificarea are rolul de a clarifica prevederile Codului Penal, care sunt imprecise. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie adoptat şi de Camera Deputaţilor, for decizional. Senatul a adoptat tacit un amendament propus de senatorul PSD Şerban Nicolae, care prevede ca orice cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de închisoare. Senatorul PSD a mers însă mai departe şi a propus pedeapsa cu închisoarea pentru toţi cetăţenii care dezvăluie „informaţii care, potrivit legii, nu au caracter public, dintr-o cauză penală aflată in curs de cercetare”. Sancţiunea fiind de la şase luni la trei ani de închisoare, această nouă infracţiune ar urma să fie introdusă în legea penală la aliniatul 3 al articolului 277. Aşadar, uite cum PSD-ul îşi creează aparatul necesar izolării presei neaservite. Uite cum presei i se bagă pumnul în gură! Urmează legea prin care ne va obliga să mergem la vot şi să votăm doar PSD-ul. Dar Senatul nu a luat în calcul şi pedepsirea scrisorilor anonime. Dacă apar pe stradă 1000 de scrisori cu secrete din dosare? Pe cine mai condamnă legea?
Iohannis nu a scapat de procesul de incompatibilitate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să accepte recursul ANI în dosarul în care prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, este acuzat de incompatibilitate. Cazul datează din 2013, când ANI a anunțat că primarul Sibiului are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor a două societăţi, ceea ce contravine prevederilor legale. În această situaţie, Klaus Iohannis nu a scăpat de emoţii, iar instanţa se va pronunţa în privinţa acestui recurs înaintat de ANI. Urmează ca instanţa să stabilească un termen de judecată în acest proces. Klaus Iohannis şi ANI au la dispoziţie zece zile să facă menţiuni privind raportul de incompatibilitate. O sentinţă finală până la organizarea alegerilor prezidenţiale este puţin probabilă. Un motiv în plus pentru Klaus Iohannis să anunţe că, indiferent care va fi hotărârea instaţei supreme, el tot va candida la funcţia supremă în stat. „Sunt și rămân candidatul Alianței Creștin Liberale, candidatura mea este definitivă și, indiferent de ce se întâmplă, ea rămâne definitivă. Voi candida și voi câștiga!”, a declarat Klaus Iohannis.