1

1 Martie – ziua Evdochiei

” Luna martie este luna în care nu trebuie săîți disparăzâmbetul de pe Față , în care săradiezi frumusețe și săîmparți acest sentiment de bine cu toată lumea din viața ta!

Noi, românii, sărbătorim venirea Primăverii într-un mod unic, la începutul lunii martie. Sărbătoarea își are originea în credințele și practicile agrare. 1 Martie este în calendarul ortodox ziua Evdochiei, o femeie martir, numităși Dochia. La originile mărțișorului a stat o monedăde aur la care se atașa o sfoarăfăcutădin două părți răsucite, una roșie și alta albă, pe care copiii obișnuiau săo poarte la gât. Exista credința, conform că reia, acestăamuletăaducea noroc și fericire. Fetele purtau mărțișorul până când înfloreau copacii, moment în care, legau mărțișorul de trunchiul unui copac, iar cu moneda își cumpărau brânză, pentru a avea o Față albăși frumoasătot anul.

 
ELIBERAÎI-L PE PRIMAR

 Rubrică de scrisori primite de la cititori

Stimate Domnule Primar Mircea Gutău

Nu măpot stăpâni ca în arsenalul de hărțuiri și interese meschine care patroneazăastăzi societatea românească sănu răbufnesc și sănu văfiu moral alături în situația nefastăși nedreaptăîn care ați ajuns și asta nu datoritădumneavoastră, ci a unor așa-zise unelte mizerabile pe care le utilizeazăinteresul politic. E josnic și fără de măsurăca astăzi săfie lipsit de libertate cel mai bun primar pe care l-a avut Râmnicul, nu o spun numai eu, o spune cetățeanul care gândește și este cinstit cu propria conștiință. Sunt consternat de ce se întâmplăastăzi în societatea românească , sunt dezamăgit de felul în care organele în drept își fac datoria. Nu sunt probe concrete asupra persoanei, dar se priveazăde libertate. Ființa umanănu este animal, are și ea mândrie și demnitate și care trebuie respectată. Nu este de admis s-o terfelești prin penitenciare, să-l ții 60 de zile fără probe, După care să-l pui în libertate, apoi să-l condamni la detenție, iar fără probe. Cine plătește urmele psihice lăsate în sufletul acestui om, traumatizarea întregii familii. Trebuie săfie mai multăprudențăși responsabilitate în actul de justiție, în orice decizie luată, cu atât mai mult în cazul de Față săfie dreaptă. Doresc ca ziua de 17 martie 2010, ziua judecă ții, săînsemne redarea primarului Mircea Gutău cetățenilor Râmnicului și suntem convinși că își va continua și cu mai multăambiție modernizarea orașului. Noi văașteptăm cu nerăbdare și credem în bunul Dumnezeu că așa va fi.

Cu considerație, cetățean al Râmnicului – Nicolae Bârsan

***

MESAJ DE RECUNOȘTINÎĂ

Un iz de dreptate în adevăr

Stau și măîntreb mereu, cu inima împietrită

De ce oare Justiția e-atât de rea și de pripită.

Cum poate condamna un om nevinovat

fără săaibăprobe concrete de arătat?

Când ai îmbrăcat haina neagrăde judecă tor

Prin jurământul ai spus că vei fi nepărtinitor!

În spețăe cazul primarului Gutău

Când din 3 judecă tori, doi au avut un suflet rău.

Dacă până atunci, cinci judecă tori l-au considerat nevinovat

Cei doi, cu ce măsurăau judecat?

Și cu ce motive au argumentat?

Sunt întrebări la care vâlcenii așteaptăun răspuns

Ce-o săse dea în ședința de recurs.

Dacă nu existăprobe concrete de acuzare

Vrem ca primarul Gutău săse bucure de eliberare.

Pentru că locul lui e la Primărie.

Asta, pentru vâlceni, va fi o mare bucurie

Toți așteptăm cu nerăbdare

Săvinăziua cea mare

Chiar dacă mai au unele sechele politicianiste

Trebuie săse înțeleagăcă Gutău ne-a făcut cinste.

A transformat municipiul într-un oraș minunat

Toți care ne-au vizitat ne-au invidiat.

Gândiți-văjudecă tori la dreptate

Nu la fapte inventate.

Judecați, cu măsura dreptății

Redați-l pe Gutău cetății.

Este o persoanăfără rivalitate

Pentru că știe pe toate săle facă

Premiile pe care în doi ani le-a obținut

A fost întotdeauna pentru rivali de temut.

Gutău e un mare „toreador”

Asta văspun toți vâlcenii în cor.

Vrem ca în 17 martie săfie învingător

Săne fie redat nouătuturor.

Îl așteptăm acasă, cu multănerăbdare,

Vrem ca Vâlcea săfie iar în sărbătoare,

În familie sătriumfe bucuria,

că Justiția și-a făcut datoria.

” cetățean al Râmnicului – Nicolae Bârsan

 
Livia Doina Stanciu, judecă toarea care l-a condamnat pe Mircia Gutău

 Pentru șefia instanței supreme a fost propusă

După cum ne-am informat cititorii, în spatele arestării edililor vâlceni – Gutău și Dicu, într-un dosar penal în care nu existănicio probăa vinovăției lor, stălupta dintre Consiliul Suprem al Magistraturii și Președinția sau o decizie politică ce are girul președintelui Traian Băsescu. În primul caz, se știe, Traian Băsescu a criticat pensiile de lux ale înalților magistrați judecă tori, dispunând alinierea pensiilor acestora conform realității meritelor rezultate din activitatea anterior depusă, dar și trimiterea multora la plimbare prin parcuri, cu nepoții care au nevoie de ei. Tot pe acest fond, președintele țării a refuzat retitularizarea fostei președinte a CSM – Lidia Bărbulescu, lupta dintre aceasta și fostul ministru PD-L-ist Monica Macovei, pentru reformarea Justiției, având accente de sfâșiere profesională. Aparent, a învins CSM-ul și, ca urmare, Justiția nu este reformată, fiind dominatăde rinocerii regimului trecut și de supușii lor post-decembriști. Având ocazia, acum, săle arate pedeliștilor și liderului lor de la Cotroceni cine este mai tare și mai mare în țară , completul Înaltei Curți de Casație și Justiție a pronunțat condamnarea – cu scorul de 2-1 în favoarea detenției – pentru cei doi pedeliști, primarul și vice-primarul Râmnicului. Spuneam, nu cu mult timp în urmă, că unul dintre candidații pentru fotoliul Lidiei Bărbulescu este judecă toarea Livia Doina Stanciu, aceea care i-a văzut vinovați pe edilii râmniceni și că , pentru condamnarea pronunțată, va fi nominalizatăîn fruntea CSM. Ceea ce s-a și întâmplat. Potrivit legii, președintele, vicepreședintele și președinții de secții ai ICCJ sunt numiți de președintele României, la propunerea CSM, dintre judecă torii Înaltei Curți care au funcționat la această instanțăcel puțin doi ani. În acest stadiu, dacă președintele Traian Băsescu nu o va accepta în funcția propusăpe Lidia Stanciu, rinocerii din justiție și întreaga opoziție politică se vor scandaliza, acuzându-l pe Băsescu că -și favorizeazătovarășii de partid, favorizând, totodată, corupția. În subsidiar, această propunere de numire înseamnă forțarea mâinii președintelui țării și victoria nereformaților din Justiție. În cel de-al doilea caz, dacă nu se va face corecția erorii judiciare de instanța supremăromânească , CEDO va face dreptate, obligând (a câta oară?) statul român să-i reabiliteze pe Gutău și Dicu și săle plătească despăgubiri pentru detenția nemeritată. Numai că suspiciunea comenzii politice de condamnare venitădinspre Cotroceni va prinde contur și credibilitatea PD-L, în lumina viitoarelor alegeri, cel puțin în județul Vâlcea, va fi compromisă.

Comentariile cititorilor:

” Nu știu cum s-a făcut dar După 2 sentințe pozitive date lui Gutău, această doamnăl-a trimis la închisoare, deși nu erau probe. Nu am încredere în Justiție, care este plină de nomenclaturiști, securiști și oportuniști. Cred că șpaga e tot ce știu și faptul că nu răspund pentru sentințele pe care le dau îi fac de neatins. Îara asta o s-o ducă bine când toți magistrații vor răspunde pentru sentințele pe care le dau și când politicul nu va mai interfera în justiție.

” De ce toate tantile astea judecă toare au așa o că utăturăcriminală? Parcă sunt posedate toate! N-au și ele vreun consilier de imagine săle spunăcând săzâmbească , cum săse machieze, coafeze etc? Sunt judecă toare, nu inchizitoare, ce naiba? Ce încredere, în actul de justiție, îți inspirăo brutăcu ochii injectați, cu freza de muma pădurii și cu limba otrăvită(aici mărefer în special la alde Bărbulescu sau Pivniceru)?

 
Boc cade în direct

 

 

  Titlul filmulețului în care premierul Emil Boc a că zut, în direct, de pe scena unde năvalnicul Andrei Gheorghe intenționa să-i ia un interviu, se poate extrapola și asupra măsurilor aspre dictate de acesta împotriva presei românești. Este bine cunoscut că presa mogulilor i-a tocat mărunt pe pedeliștii lui Boc, dar și pe emanatul PD-L la Cotroceni, Traian Băsescu, făcând jocul celor 7 partide ostile președintelui, trei televiziuni și vreo 6 cotidiene. Asta s-a întâmplat în campania prezidențialăși a devenit previzibil că După victoria lui Traian Băsescu se va trece la represalii împotriva tuturor celor care s-au dovedit incorecți profesional. Numai că , în țară , au existat mii de publicații sau posturi de televiziune care i-au susținut pe portocalii și pe candidatul Băsescu, represaliile transferându-se și asupra acestora. Pe acest fond, nimeni nu s-a dus cu gândul la mijloacele de subcombarea presei, excluzând ideea că guvernul Boc va tăia publicitatea angajată de ministere și instituțiile din subordine, pentru simplu motiv că presa trăiește în simbiozăcu democrația și că democrația presupune transparență, transmisăprin intermediul presei. Numai că ministrul Finanțelor Publice Sebastian Vlădescu a emis un memorandum pentru suspendarea încheierii contractelor de publicitate, obținând viza pentru legalitate de la ministrul Justiției – că tălin Predoiu și aprobarea primului ministru Emil Boc. Au urmat o serie de proteste ale forurilor media naționale, dar și critici venite din interiorul PD-L, astfel că , imediat, au fost emise niște precizări, care menționeazăcă Memorandumul Guvernului privind suspendarea încheierii contractelor de publicitate și promovare vizeazădoar ministerele și structurile subordonate Guvernului și ministerelor. Așadar, uite memorandumul, nu e memorandumul.

Și dacă un proverb spune că iada sare casa, După ce a văzut-o pe mă-sa că sare masa, Autoritatea Naționalăpentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (asta că tot ziceau pedeliștii că liberalii au înființat prea multe agenții), prin semnătura președintei Cristina Trăilăa prelungit termenul Memorandumului, de la 6 luni cât a fost stabilit de Guvern, la întregul an 2010, ca săfie treaba-treabăși revolta împotriva PD-L și a președintelui Traian Băsescu mai mare. Siguri pe ei, pedeliștii șefi au început să-i persecute pe acei ziariști neînregimentați, dar și publicațiile de unde-și iau ei salariul, pentru inactivitatea profesionalădovedităîn campanie, la prezidențiale, împotriva celorlalte partide de pe eșichierul românesc, sancționându-i ilogic și nepermis, prin prisma viitorului. Dacă îndrăznește cineva săafirme că România se poate redresa din criza economică gravăîn care se aflăcu ajutorul banilor ce se plăteau pentru publicitate și promovarea ministerelor și structurilor acestora din teritoriu, ne vedem siliți săle amintim că pensiile și salariile politicienilor – de toate culorile – reduse în limitele normalului, ar reprezenta de 10 ori mai mult banii economisiți cu ajutorul Memorandumului, document politic emis pentru a omorî presa din România. Astfel, premierul Boc a mai că zut odată, dar de data asta în dizgrația ziariștilor și a patronilor de presă din România. Urmările se vor vedea, în curând.

 
Ludovic vrea șefia PNL

 

În premieră, prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat duminică , la Rm. Vâlcea, în timpul Delegației Permanente PNL, candidatura la șefia partidului. „Lista mea este cea a celor 200.000 de membri PNL, echipa mea este cea a PNL. Voi face echipăcu orice lider liberal, fie că se numește Crin Antonescu, că lin Popescu-Tăriceanu sau cu orice alt coleg liberal” – ne-a declarat Ludovic Orban. Prin înscrierea sa în cursa electorală, se simuleazăo competiție într-un partid dependent de Patriciu. Nimeni nu are curajul să-l înfrunte pe petrolistul șef. Scenariul impune ca Ludovic săparăcombatant și, apoi, în numele liberalismului și bunului simț o săse pupe cu Antonescu. În PNL, scenariul îl face Patriciu, având în vedere că alesul tătucului Iliescu, pentru candidatura la Cotroceni, peste 5 ani, este Crin Antonescu. Rămâne de văzut dacă organizația județeană vâlceană îl va susține pe Orban sau pe Antonescu.

 
„Jiji” Matei este hoț de documente

Pentru cine își alocă un buget mai mare de timp spre a-l cunoaște pe Ion zis Gigi Matei, liderul organizației municipale a PSD – Rm. Vâlcea, surpriza va fi mare, pentru că , în final, se va convinge că a avut în studiu un om mărunt (în distonanțăcu înălțimea nativă), plin de el, lăudăros și viciat ca un produs refuzat de CTC-ul unei fabrici de împachetat fum. Arivist din fire, el vrea sădevinăprimarul municipiului Rm. Vâlcea, pregătindu-se săarate electoratului local ce bun manager este el și cât de bine cunoaște activitatea de administrație publică . În urmăcu câțiva ani, imediat După ce primarul Gutău a fost arestat și se prefigurau alegeri, Ion Matei – aflat în funcția de consilier municipal, a organizat o conferințăde presă , făcând zgomot mare în toată presa – ca săatragăatenția asupra sa, oferind ziariștilor prezenți documente „escamotate” de pe la serviciile primăriei, prin acestea acuzându-l pe nefericitul primar aflat în penitenciar. Dar câte vorbe grele nu a spus Matei împotriva lui Gutău și cât s-a mai bucurat el de necazul omului! Se voia primar, nu? Numai că nu i-a ieșit pasența și, După venirea acasăa primarului și reocuparea funcției în prima instituție administrativălocală, a început să-l tămâieze, nerecunoscând ofensiva lui de „bărbat” politic dusă, ca un laș, împotriva unui om că zut la pământ. Cu bonomia lui, Mircia Gutău l-a iertat, crezându-i minciunile și, ca dovadăa faptului că -i este străinărăzbunarea, toate betoanele folosite la investiția de la Stația de Epurare, din Râureni, au fost de la firma lui, Edion. Afacerea este de miliarde de lei, iar Ion zis Gigi Matei a fost și este consilier municipal, bucurându-se de imoralitatea la care s-a supus și l-a supus pe primarul amintit. Oare, este moral săvândăel, consilierul local, betoane la o investiție a primăriei? Rămâne ca liderul PSD – Ion Cîlea și Biroul Politic al acestui partid săanalizeze și săse pronunțe public, pentru că dacă îl vor „arunca” în focul luptei electorale pe Matei, acesta va porni cu un handicap. Dar nu numai acesta. Vămai aduceți aminte că la numirea lui „Jiji” Matei în funcția de director la Direcția Apelor Olt (DAO) noi am semnalat că se va produce o incompatibilitate morală, acesta având o stație de sortare nisip, recoltat din albia râului Olt, pendinte de Direcția Apelor Olt și că mai produce și betoane, cu acel nisip, posibil ca betoanele săfie vândute constructorilor ce executăinvestițiile de-a lungul apelor Oltului? Ei bine, uite că așa a și fost. Ne credeți numai când murim, ar suna sloganul nostru în acest caz. Dar nu-i nimic, timpul nu a intrat în sac. Cu puțin timp în urmă, consilierul Matei a organizat o conferințăde presă , prin care a vrut sădovedească că nu este precum se spune că ar fi un manager slab și că a condus defectuos Direcția Apelor Olt, să-și lămurească trecutul pătat de aici, dar mai urmărea un scop. Voia ca electorii săafle despre cât de bun și tare manager este el, pentru că , se știe, la Primăria Râmnicului se vor organiza alegeri electorale. Iar el se vrea candidat din partea PSD. Conform felului său de a fi și de a se comporta, Matei iar a furat documente (de la unele compartimente ale SEGA – unitate aflatăîn subordinea DAO) și le-a oferit, ca o continuare a practicii de „justițiar”, ziariștilor prezenți la conferința sa. Legat de documentele furate, care reprezintăsecrete de serviciu, ne vom adresa conducerii Agenției Naționale a Apelor Române, personal directorului general David Cszaba, pentru a se pronunța, oficial, privind furtul de documente interne, comis de Matei. Despre obiectul conferinței de presă la care ne-am referit, existăun articol prezent în acest număr de ziar și nu ne vom mai referi la el, acum. Și asta pentru că am descoperit un alt caz de imoralitate profesionalăa fostului director Ion zis Gigi Matei, „justițiarul” care încearcă să-i culpabilizeze pe alții și nu-și vede bârna din ochii lui. Iatădespre ce este vorba. Firma EUROPANPROD SA are în derulare lucrări de investiții cu Direcția Apelor Olt, o lucrare contractată- în direct, în județul Brașov și una în subantrepriză(de la Hidrocon SA – București) pe pârâul Băiașu, din comuna Perișani. În luna decembrie 2009, EUROPANPROD a solicitat DAO ca o parte din contravaloarea lucrărilor efectuate în județul Brașov săfie livratădirect în contul SC EDION SRL, firma celui ce are director la acea Direcție. Adică , Gigi Matei – directorul DAO și-a virat în firma sa privată2,5 miliarde lei vechi, reprezentând betoanele pe care EDION le-a livrat la EUROPANPROD. Operațiunea aceasta este cel puțin imorală, dacă nu ilegală. În intervențiile sale publice, Matei a susținut că lucrarea a fost licitatăîn anul 2008, dar se pune, firesc, întrebarea cum s-a făcut că relația dintre „Edion” și „Europanprod”, de livrare de betoane, a intervenit După ce Matei a preluat conducerea DAO? S-au făcut presiuni asupra constructorului sau s-a arătat acesta generos? până atunci, „Europanprod” nu luase betoane de la stația lui Gigi Matei! Pe această temă, așteptăm un punct de vedere – public – exprimat de conducerea DAO, dar și asupra furtului de documente din instituție. Iar opinia publică mai trebuie săcunoască ceva: care este valoarea betoanelor plătite firmei „EDION” de constructorii contractanți, existând informația că este vorba de zeci de miliarde lei. Ne pare bine de cele întâmplate la Direcția Apelor Olt, sub fosta conducere a lui Ion zis Gigi Matei, satisfacția ce o încercă m având la bazăfaptul că noi l-am sesizat pe președintele PSD Ion Cîlea că greșește numindu-l pe Matei în prima funcție la această direcție, dar nu ne-a dat crezare, cum, la fel, îi transmitem că nu va câștiga primăria Râmnicului cu candidatura acestui individ. Are prea multe „belele” pe cap ce vor exploda în campania care va începe.

 
Facilități pentru firmele care angajeazășomeri

 

Dintr-un comunicat de presă al deputatului PD-L, Samoil Vîlcu, aflăm că , recent, Guvernul a adoptat o Ordonanțăde Urgențăconform că reia angajatorii care, în cursul anului 2010, încadreazăîn muncă șomeri, pentru o perioadă de cel puțin un an, beneficiazăde scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale aferente șomerilor încadrați pentru o perioadă de șase luni. „Preocuparea de bazăa Guvernului este și rămâne locul de muncă al cetățenilor. În acest sens, săptămâna trecută, a fost adoptat un act normativ prin care firmele care angajeazășomeri vor beneficia, pentru o perioadă de șase luni de zile, de scutire la plata contribuțiilor de asigurări sociale. Printr-o asemenea măsurăse vor crea noi locuri de muncă și se va putea menține șomajul în limite controlabile. Măsura adoptată de Guvern ajutăeconomia românească , firmele și oamenii săîși găsească mai ușor un loc de muncă . această măsurănu este una izolată. Ea este parte a unui pachet care vizeazăsusținerea mediului de afaceri, susținerea economiei naționale, pentru a putea depăși mai ușor această perioadă pe care o avem și pentru a pregăti relansarea economică „, a afirmat deputatul Vîlcu. El susține că Ordonanța prevede acordarea unor facilități firmelor care angajeazășomeri înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă de minimum 3 luni. „Persoanele în cauzănu trebuie săfi avut în ultimele șase luni contract de muncă cu firma care angajeazăpentru a preveni concedierea abuzivăde pe o zi pe alta și reîncadrarea lor în condițiile acestei ordonanțe”, a concluzionat parlamentarul.

 
Partidului Conservator și-a ales șeful

 

Duminică , la Palatul Parlamentului a avut loc Congresul Partidului Conservator (PC), ocazie cu care, anonimul Daniel Constantin a fost ales președinte. Nu se știe de ce, dar conservatorii lui Voiculescu au mers pe burtăcu evenimentul și surprinde că tocmai ei au făcut asta care au la dispoziție ditamai aparatul de propagandămedia. Realitatea aratăcă PC a făcut o mică furtunăîntr-un pahar cu apă, furtunăcare poartănumele de congres. Din furtună, a ieșit, ca Venus din scoică , un președinte de care n-a auzit nimeni și nu credem că suntem răutăcioși dacă prevestim că nici nu va auzi nimeni de el, de acum încolo. După cum nimeni nu va auzi, în curând, nici de acest PC, pe care electoratul l-a ascuns în anonimat, PSD l-a scos la supraFață , iar acum s-a băgat singur înapoi. Într-adevăr, viitoarea luptăîntre cei trei giganți, PSD, PNL și PD-L, nu se poate solda cu victoria puricelui PC, oricâte Antene ar avea în dotare Voiculescu. În curând, victoria lui Felix va deveni o amintire.

 
Crinu Popescu a fost ajuns de blesteme

 

Falimentul ce bântuie pe la ușa firmei SC ROVIMET SA, anunțat în numărul trecut, nu-i lasăsomnul liniștit lui Crinu Popescu. L-au ajuns blestemele lui Gutău și ale lui Dicu, victimele sale din denunțul făcut la DNA. În Dosarul „Mităla Primărie”, cazul a devenit notoriu și se așteaptănumai deznodământul final. Dar până atunci, rândurile acestea le adresăm bordului Băncii Transilvania, din Cluj, dar și directorului sucursalei vâlcene, Hary Drăghici. Ca urmare sentinței pronunțate de Tribunalul Giurgiu, în dosarul nr. 3765/90/2008 (dosar comercial), privind nulitatea vânzării-cumpărării imobilului aflat în strada Gabriel Stoianovici, din municipiul Rm. Vâlcea, proprietatea SC ROVIMET SA, pentru încă lcarea dreptului de preemțiune al Primăriei Rm. Vâlcea, vânzătorul trebuie să-i restituie Băncii Transilvania suma de 1,150 milioane euro, sumăplătităîn cazul în care ar fi fost o tranzacție corectă. Numai că părțile implicate în încheierea actului notarial de schimbare a proprietarului imobilului, deși știau că încalcă legea, au procedat la o vânzare-cumpărare în afara prevederilor prestabilite pentru astfel de operațiuni. Informații din anturajul unui important acționar al SC ROVIMET SA atestăcă actul încheiat între aceasta societate și Banca Transilvania are o clauzăsecretă, de penalitate, care dubleazăsuma ce va trebui săfie plătităcumpărătorului, în caz că vânzătorul nu-și respectăobligațiile asumate sub semnăturăoficială. Peste câteva zile, vom da publicității actul care prefigureazăclauza de penalitate, ce spune expres că în cazul în care se va anula contractul de vânzare-cumpărare, din vina vânzătorului, acesta este obligat săplătească dublul valorii convenite. Clauza se declanșeazăîn momentul în care se notifică , de oricare dintre terți, anularea contractului de vânzare-cumpărare, la Cartea Funciară. Din demersurile care s-au făcut, se va lua un certificat de grefăcu soluția pronunțatăîn dosarul amintit, de la Tribunalul Giurgiu, ce va fi notificat că rții Funciare de administrația publică localăRm. Vâlcea. Astfel, din momentul notifică rii, Crinu Popescu va trebui săplătească Băncii Transilvania 2,3 milioane de euro. Pe acest fond și cunoscând dificultățile financiare ale firmei amintite, ne întrebăm și noi, ca și denunță torul – devenit brand-ul local în domeniul turnătoriei la DNA – Crinu Popescu, de unde ia banii ăștia? că ROVIMET-ul are numai datorii. Pentru a dezamorsa ulterioarele comentarii aduse afirmațiilor noastre, menționăm că soluția pronunțatăla Giurgiu este susceptibilăde punere imediatăîn executare, având în vedere faptul că ea a fost pronunțatăîntr-un dosar comercial și conform procedurii civile, orice situație pronunțatăîntr-un litigiu comercial este definitivă, fiind susceptibilăoricând de punere în executare. Spre surprinderea celor din anturajul lui Crinu Popescu, acesta crede că în urma hotărârii care-l va duce la faliment, Primăria Râmnicului îi va plăti ea suma de 1,15 milioane euro, în compensare. Acest lucru este total eronat, pentru că în cazul în care decizia privind anularea contractului va rămâne irevocabilă, vânzătorul ROVIMET va trebui săreia notificarea privind exercitarea dreptului de preemțiune. Iar exercitarea acestui drept nu obligă, neapărat, cumpărarea imobilului. Desigur, se va putea crede că tot Banca Transilvania va cumpăra imobilul. Alți bani, altădistracție. Numai că Banca Transilvania, cu cei 2,3 milioane euro, își va putea ridica, de la cota zero, un sediu impozant și funcțional, După cum ergonomia și siguranța băncilor o cere. Iar ca săse poatăasigura că se vor recupera banii, banca va trebui săcearăROVIMET-ului garanții suplimentare, constând în ipoteci pe terenuri, clădiri sau alte active, din proprietatea societății. Surse demne de toată încrederea ne-au mai transmis că , din lipsa banilor, „afaceristul” Crinu Popescu a renunțat și la bodyguarzii firmei „G4 Security Service” care-l păzeau zi și noapte și că , de frica unei devalizări a sediului societații, a transferat întreaga arhivăa ROVIMET-ului acasăla el. Tot cu această ocazie, am aflat că denunță torul lui Mircea Gutău nu mai are dialog cu vărul său Traian Popescu – fost procuror la DNA, acesta fiind supărat că a amintit de el într-un interviu dat presei locale și că , bântuit de fantasme, nu mai are curaj să mănânce prin restaurante, fiind obsedat, totodatăși de teama otrăvirii. De asemenea, în familie sa, el se simte izolat, iar pierderea calității de acționar la firma ce a înființat-o (în favoarea soției și cumnatului), îl disperă. În această stare, Crinu a contactat o renumităcasăde avocatură, cerând săfie asistat juridic în cadrul unor procese pe care intenționeazăsăle deschidă, dar i s-a cerut o sumăașa de mare, încât persoana de contact din Baroul de avocați s-a ales cu o roabăde înjurături. Pe acest fond și având în vedere cele ce i se vor mai întâmpla, liniștea existențială, dar și cea familialăa afaceristului, s-a năruit.

 
Focuri de armă la Băile Govora

 Nu a oprit până nu i-au fost sparte roțile

UZ DE ARMĂ. În urmăcu câteva zile, pe fondul efectuării unei acțiuni complexe, polițiștii și jandarmii din Băile Govora au fost nevoiți săfacă uz de arma din dotare pentru a opri un șofer care a refuzat săoprească la semnalul lor. După o urmărire ca în filme, oamenii legii au tras în cauciucurile autovehiculului, iar conducă torul auto, aflat într-o stare avansatăde ebrietate, a fost oprit înainte de a produce vreun incident cu consecințe tragice.

În nopțile de 26-27 februarie a.c. și 27-28 februarie a.c., în conformitate cu Planul de acțiune ,,Siguranța” al Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a coordonat o acțiune complexăla care au participat efective mărite ale Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, Biroului Străini și Imigrări, Biroului Poliției Transporturi, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, Gărzii Financiare Vâlcea și ai Poliției Comunitare Râmnicu Vâlcea. Obiectivul a fost prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale, de orice fel, identificarea persoanelor ce se sustrag cercetărilor penale și a mandatelor de executare a pedepselor, întărirea prezenței echipelor de patrulare în zonele de interes operativ și creșterea autorității structurilor de aplicare a legii.

Una dintre zonele în care s-a acționat a fost și localitatea Băile Govora. Astfel, în seara zilei de 26 februarie, a.c., în jurul orei 23.15, în timp ce se executau supravegherea și controlul traficului rutier pe strada Tudor Vladimirescu, din Băile Govora, polițiștii au executat semnale de oprire că tre un autoturism marca Volkswagen Transporter, ce era înmatriculat în Lituania, pentru un control de rutină. La vederea semnalelor oamenilor legii, conducă torul auto a decis săle ignore și a refuzat săoprească , continuându-și drumul. Văzând că șoferul nu are de gând săoprească și bănuind că acesta are ceva de ascuns, agenții de poliție au pornit în urmărirea autovehiculului, având semnalele luminoase și acustice. Nici acest lucru nu l-a impresionat pe șoferul fugar care nici de această datănu a oprit, ba chiar a efectuat mai multe manevre, încercând sălovească echipajul poliției. După aproximativ un kilometru și jumătate de urmărire, oamenii legii au tras câteva focuri de avertisment în plan vertical, însă nici acest lucru nu l-a determinat pe conducă torul auto săoprească . Văzând că acesta nu vrea săoprească cu niciun chip, polițiștii au hotărât sătragăcâteva focuri de armăîn direcția roților mașinii urmărite, reușind le săspargăpe cele două de pe partea stângăa autovehiculului. Cu toate acestea, șoferul și-a continuat drumul până în comuna Bunești, satul Teiușul, unde a oprit în curtea propriei locuințe. Astfel, la volanul Volkswagenului, polițiștii l-au identificat pe Avrinte Alexandru, iar pe locul din dreapta-Față , pe fratele acestuia, Constantin Alexandru. Ambii se aflau într-o stare avansatăde ebrietate, erau foarte recalcitranți și au refuzat săse legitimeze, oamenii legii fiind nevoiți să-i încă tușeze și să-i conducă la sediul poliției din Băile Govora. Șoferul, Avrinte Alexandru, a refuzat săfie testat cu aparatul etilotest, fapt pentru care a fost dus la Spitalul Județean de UrgențăVâlcea, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia s-a deschis un dosar penal, în care se efectueazăcercetări pentru „conducere în stare de ebrietate a unui autovehicul pe drumurile publice”. Avrinte Alexandru mai este cercetat în mai multe dosare penale la Postul de Poliție Bunești. El nu se aflăla prima abatere de la regulile circulației rutiere.