Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 21 martie 2016

• Nu mai ştiam nimic despre fostul bancher Dorin Dobrişan, în afară de faptul că îşi ispăşeşte prima pedeapsă pronunţată într-un proces penal la Penitenciarul Colibaşi • Şi pentru că suntem în Penitenciarul Colibaşi, tot acolo îşi ispăşeşte pedeapsa de 5 ani şi 8 luni, doctorul inginer Ovidiu Ciogescu • A venit vremea negocierilor politice. Cum se aşteaptă patru ani de guvernare liberală, mai toţi „jupânii” României negociază cu liberalii • Tot mai multe semnale ne-au fost transmise de cititorii ziarului nostru • Ciudat sau nu, comisarul Cătălin Oprescu, şeful de la Biroul Drumuri Naţionale, din cadrul SPR Vâlcea, este prieten la cataramă cu individ care le face plângeri penale pe bandă rulantă colegilor săi poliţişti.

• Nu mai ştiam nimic despre fostul bancher Dorin Dobrişan, în afară de faptul că îşi ispăşeşte prima pedeapsă pronunţată într-un proces penal la Penitenciarul Colibaşi. El a „încasat” de la Curtea de Apel Bucureşti o pedeapsă cu închisoarea de 8 ani şi 8 luni pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals şi altele. Cazat în penitenciar într-o cameră cu încă 7 deţinuţi, pe Dobrişan l-a apucat plictiseala şi şi-a rugat prietenii să intervină să fie şi el trecut la „servicii”, adică să poată ieşi din cameră, să muncească, reducându-şi pedeapsa care i se pare că nu se va mai termina. Şi, altfel, a ajuns la bucătărie. Să ajute şi el pe acolo, că bucătar nu mai fusese şi nu se pricepe nici măcar o omletă să facă. La bucătărie s-a apucat să-i spioneze pe toţi colegii săi şi, apoi, să facă tot ceea ce ştie el mai bine: să „toarne”. Văzând el că la bucătărie se fură mâncare, alimente sau te mai miri ce, s-a pus temeinic pe pârât. Dar nu la lumina zilei, pe faţă, ci pe ascuns. Numai că gardienii turnaţi de el au aflat, nimic nu s-a putut dovedi şi Dobrişan a luat problema în mână ca pe un stigmat. Nu ştim ce pedepse îi vor aplica deţinuţii turnaţi, dar ştim foarte bine că vâlcenii care au intervenit pentru a fi scos din cameră, au primit reproşuri pentru recomandare şi, de acum înainte, vor avea uşa închisă pentru astfel de recomandări. Iată cât de periculos poate fi fostul cetăţean onorabil al Râmnicului, cel pe care l-a dominat lăcomia şi negreala din suflet. Dă-i, Doamne, bani şi putere unui individ, ca să se vadă cine este!

• Şi pentru că suntem în Penitenciarul Colibaşi, tot acolo îşi ispăşeşte pedeapsa de 5 ani şi 8 luni, doctorul inginer Ovidiu Ciogescu, om de afaceri cunoscut şi apreciat de vâlceni, tras de Dobrişan după el în infracţiuni. Condamnatul Ciogescu a dovedit, prin caracter, comportare şi profesional că merită apreciat şi a ajuns electricianul penitenciarului, astfel că el se poate mişca liber prin întregul stabiliment de penitenţă. După puţin timp de când a ajuns la Colibaşi, dr. ing. Ciogescu a fost remarcat şi acum este iubit şi respectat, în egală măsură şi de cadrele penitenciarului, dar şi de colegii de închisoare. Ca dracu’: doi vâlceni la Colibaşi, unul negru, altul alb. Nu vă gândiţi la culoare, ci la caracter!

• A venit vremea negocierilor politice. Cum se aşteaptă patru ani de guvernare liberală, mai toţi „jupânii” României negociază cu liberalii. Trecerea în barca lor care, încet, încet, ia apă. Nu ştim dacă li se va scufunda barca, dar nici „mateloţi” de valoare nu se urcă în ea. Cei care îşi negociază fuga sunt de la PSD, UNPR şi… ALDE. Mulţi membri din subordinea politică a lui Tăriceanu – plecaţi, cândva, de la PNL – se uită peste gardul vopsit în galben. Ei vor să înnobileze structura organizaţiilor liberale (ajunse, acum, policolore, cu membri fugiţi de la mai toate partidele) pentru că au observat că noii veniţi sunt preferaţii liberalilor get-beget, pentru a fi dirijaţi cum vor conducătorii lor. La Vâlcea, şi-au anunţat dorinţa de „emigrare” tovarăşi politici din PSD şi UNPR, dar nu neo-comunişti aflaţi la vârf, ci doar ciolănari. Ei vor funcţii politice, posturi bune plătite şi alte avantaje conexe. Oricum, la partidele locale nu se va primeni nimic în structura organizatorică, deviza partidelor fiind eterna „încurajare”: La vremuri noi, tot noi!

• Tot mai multe semnale ne-au fost transmise de cititorii ziarului nostru, atrăgându-se atenţia că la Pizza „OK” din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, în fiecare dimineaţă, o ziaristă de la un ziar de pripas, dă audienţe publice, cu laptop-ul în faţă şi grandomania pe faţă. Individa le promite companionilor ei intervenţii la mai marii zilei pentru rezolvarea doleanţelor acestora, funcţii şi rezolvarea problemelor lor în Justiţie. Discret, am verificat şi noi asta, am văzut-o pe „madamă” cu cafeaua şi laptop-ul deschis pe masă însă nu i-au apărut „clienţii”. Refuzăm să credem că ziarista face trafic de influenţă şi dăm, mai mult, crezare zvonului că ea negociază primirea de noi membri de partid în organizaţia condusă de „sponsorul” ei privat. O fi aşa, nu o fi aşa, noi ne-am făcut datoria de colegi şi am avertizat-o. Organele sunt cu ochii pe ea!

• Ciudat sau nu, comisarul Cătălin Oprescu, şeful de la Biroul Drumuri Naţionale, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea, este prieten la cataramă cu individ care le face plângeri penale pe bandă rulantă colegilor săi poliţişti. De curând, individul respectiv, patron al unei firme argeşene de transport persoane, a făcut plângeri penale pe numele a doi dintre poliţiştii rutieri care au atribuţii pe linia de transport persoane, deranjat fiind că oamenii legii „îndrăznesc” să îi dea amenzi peste amenzi pentru încălcarea prevederilor legale în trafic. Cu toate acestea, Cătălin Oprescu nu este solidar cu colegii săi, ci „cârcoteşte” pe la diferite evenimente private cu patronul firmei respective de transport. Ruşinică!