Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 6 februarie 2018

• Unificarea celor două teatre din Vâlcea prinde contur şi în curând ideea se va transforma în realitate • Pe Florin Cîrstescu nu l-a apucat anul în fruntea Poliţie Locale din subordinea Primăriei Râmnicu Vâlcea • Anul acesta, 1 Martie vine cu încercări pentru doi dintre conducătorii unor instituţii deconcentrate din Vâlcea • Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că a declinat invitația de a merge în SUA la un eveniment la care urmează să participe şi preşedintele SUA, Donald Trump, din cauza discuțiilor despre buget • Luptătorul care i-a „stins lumina” lui Mircea Badea scoate la iveală detalii neașteptate

• Unificarea celor două teatre din Vâlcea prinde contur şi în curând ideea se va transforma în realitate. Teatrul municipal Ariel şi cel judeţean Anton Pann se vor uni, iar noua construcţie teatrală s-ar putea va numi teatrul Dem Rădulescu. Primarul Mircia Gutău este mai decis decât oricând să facă acest pas, mai ales că a ajuns la capătul răbdării, după ce o blondă voluptoasă, a încercat să-i bage limba în ureche (la figurat) denigrându-l pe actualul manager de la Ariel, Gabriel Popescu. “Cherchez la femme!” este un citat celebru franţuzesc, care, tradusă literal, (mot a mot) înseamnă “Căutaţi femeia!”, iar în traducere liberă “Aici trebuie să fie o femeie la mijloc!”.
Uite că am găsit şi femeia datorită căreia cele două teatre se vor uni, deşi despre acest lucru s-a mai vorbit public de nenumărate ori. Sătul de clevetirile blondei, primarul Mircia Gutău demarează proiectul de unificare, mai ales că a găsit înţelegere şi la preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Constantin Rădulescu. De asemenea, tot pe surse am mai aflat că proaspătul cetăţean de onoare al Râmnicului, Constantin Chiriac, ar dori să-l arunce la Vâlcea pe Cristi Stanca într-unul dintre fotoliile de conducere. În fine, timpul este înainte şi poate că deşi trăim vremuri caragieleşti, se va găsi o minte limpede care să facă ordine în haosul cultural din Vâlcea. Cine ştie?
• Pe Florin Cîrstescu nu l-a apucat anul în fruntea Poliţie Locale din subordinea Primăriei Râmnicu Vâlcea. Deşi era considerat o mare speranţă, mai ales că provenea de la SRI, se pare că acesta a ales să plece după un an în fruntea Poliţiei Locale. În locul său, primarul Gutău a numit-o interimar pe Monica Malvina Nicu, o doamnă foarte apreciată în Primăria Râmnicu Vâlcea.
În competiţia de anul trecut pentru postul de director al Poliţiei Locale, s-au înscris 4 candidaţi, însă în final au rămas doar Bulgaru Marian şi Vasile Florin Cîrstescu. Acesta din urmă a obţinut cel mai mare punctaj şi astfel a ajuns să conducă destinele Poliţiei Locale. După cum am văzut, nu pentru mult timp.
• Anul acesta, 1 Martie vine cu încercări pentru doi dintre conducătorii unor instituţii deconcentrate din Vâlcea. Este vorba despre Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea şi despre Inspectoratul Şcolar Vâlcea. În ceea ce-l priveşte pe comisarul Cosmin Iana, şansele acestuia sunt reduse, însă niciodată să nu spui niciodată), mai ales că a avut deja două prelungiri de mandat. O cea de-a treia împuternicire nu este posibilă şi, din câte se pare, nici participarea lui Iana la concurs pentru că nu îndeplinește una dintre condițiile pentru ocuparea postului și anume aceea cu vechimea de 3 ani într-o funcție de conducere în cadrul IPJ. Dacă pentru Cosmin Iana veştile nu sunt prea îmbucurătoare, în ceea ce o priveşte pe Andra Bică, lucrurile stau cu totul altfel. Flori, mărtişoare şi un nou mandat în fruntea Inspectoratului, este scenariul plauzibil pentru Andra Bică, cea care ocupă postul de inspector şef al IŞJ Vâlcea din martie 2015, după ce a promovat examenul, în detrimentul şefului de atunci, Ion Gherghinaru.
• Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că a declinat invitația de a merge în SUA la un eveniment la care urmează să participe şi preşedintele SUA, Donald Trump, din cauza discuțiilor despre buget. „Nu plec în Statele Unite. Am primit invitația, le mulțumesc pentru ea, am declinat-o pentru că chiar trebuie să particip la discuțiile astea pentru buget”, a spus Dragnea.
Întrebat dacă totul este în regulă cu pașaportul său ținând cont că au apărut suspiciuni privind viza acestuia pentru SUA, Dragnea a spus că informațiile sunt „prostii”. „Deja cred că or să mă și omoare. Astea sunt prostii”, a zis liderul PSD.
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a lansat miercuri pe Facebook o teorie legată de absența lui Dragnea de la evenimentul din SUA. „Să fie oare pașaportul diplomatic răspunsul la toate aceste întrebări? Nu este exclus ca domnul Liviu DRAGNEA să fi descoperit, pe ultima sută de metri, că pașaportul diplomatic nu-ți oferă protecție chiar pentru orice”, a spus Pricopie.
Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a fost invitat la cea de-a 67-a ediţie a Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, care va avea loc pe 7 februarie, la Washington. La eveniment urmează să participe şi preşedintele SUA, Donald Trump.
• Luptătorul care i-a „stins lumina” lui Mircea Badea scoate la iveală detalii neașteptate. După ce promotorul Eduard Irimia i-a luat apărarea lui Mircea Badea, „Tedi” i-a dat replica. Acesta susține că Irimia l-a amânat doi ani cu suma de 300 de euro, pe care promotorul i-ar fi datorat-o după o luptă.
„Sunt uimit că MB mai are încă un fan real, în afară de postacii care au tot felul de poze false la profil. El este Eduard Irimia, apărătorul fidel al lui încă de acum 15 ani de când a început conflictul între MB și luptătorii K1, oameni care i-au băgat lui Irimia prin munca lor o sumă însemnată în buzunar, dar până la urmă karma l-a ajuns pe acest om, la fel ca pe idolul lui, acum gala pe care el o deținea este pe linie moartă de ceva timp…
S-a găsit tocmai acest individ să-mi țină lecții de etică și morală, dar a uitat că el este printre primii organizatori al unui meci show, Nikita vs Savarina (luptătoare de pe stradă având cunoștințe infinit mai mici de arte marțiale decât MB, contra unei practicante de box cu multe medalii). A mai uitat și de faptul că nu știa cum să-mi mai mulțumească pentru faptul că în 2010 i-am salvat gala atunci când am acceptat (având doar 8 meciuri în acel moment) să lupt cu Darrent Till (da, ați auzit bine e Darrent Till cel care în 2017 era neînvins în Ufc până a pierdut în meci de centură)
Bineînțeles că a uitat când m-a amânat doi ani de zile pentru ,,fabuloasa” bursă de 300 euro care trebuia să mi-o plătească pentru acel meci și mi-a dat banii doar după ce am povestit la toți colegii din branșă despre atitudinea lui, dar se pare că nu am uimit pe nimeni, era o tactică folosită des de acest individ.
Pentru Irimia sunt un sportiv incomod de când am luat banii și nu am mai colaborat cu el, orientându-mă după promotori mult mai serioși”, a scris Teodor sportivul care l-a făcut KO pe Mircea Badea.
• Pataliputra