Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 9 august 2018

• Vom avea o rectificare pozitivă, ceea ce indică o evoluţie bună a economiei, după cum susțin miniștri din guvernul Dăncilă • Liber la NUDURI pe Facebook! Cu o condiție: să fie ARTISTICE • Consiliul de Administraţie ale Federaţiei Române de Handbal a aprobat preluarea de către SCM Râmnicu Vâlcea a echipei de handbal HCM Râmnicu Vâlcea • Coagulatorul autoproclamat al acestora este un politician, mai exact un fost membru al PSD, care era vicepreședintele PSD Diaspora, originar din Teleorman

• Vom avea o rectificare pozitivă, ceea ce indică o evoluţie bună a economiei, după cum susțin miniștri din guvernul Dăncilă. După primele şapte luni, estimarea veniturilor la bugetul general consolidat pentru acest an a crescut cu aproape 6 miliarde de lei faţă de programarea iniţială. Dacă e să facem o comparaţie cu anul trecut, observăm că la prima rectificare bugetară în acest an avem o sumă mult mai consistentă, de peste cinci ori mai mare faţă de 2017.
În ceea ce priveşte evoluţia produsului intern brut, comparativ cu estimarea iniţială, după primele şapte luni din acest an specialiştii apreciază că vom avea o creştere a produsului intern brut în acest an până la 945 miliarde lei, mai mare cu peste 37 miliarde lei faţă de cât estimam la început. Cu privire la deficitul bugetar, ne menţinem ţinta de 2,97% din produsul intern brut, deci sub pragul de 3% asumat faţă de UE.

• Liber la NUDURI pe Facebook! Cu o condiție: să fie ARTISTICE. Compania Facebook va reformula regulamentul privind imaginile cu nuduri artistice publicate pe rețeaua de socializare online, potrivit portalului canadian Global News, care citează declarația unui oficial al unui muzeu din Montreal cenzurat la începutul lunii august.
Compania Facebook a fost criticată recent după ce a eliminat o reclamă a Muzeului de Arte Frumoase din Montreal, care includea un nud realizat de Pablo Picasso
Un purtător de cuvânt al muzeului, Pascale Chasse, a spus că reclama a fost blocată pentru că includea imaginea unui tablou de Picasso intitulat „Femmes a la toilette”. Reprezentanta muzeului a precizat că, între timp, reclama originală a fost republicată online și că Facebook a promis că își va reformula regulile privind nudurile artistice.
Facebook este criticată regulat pentru conținuturile pe care le autorizează sau nu pentru difuzare.
În trecut, printre imaginile artistice pe care le-a cenzurat s-au numărat una cu tabloul „La Liberté guidant le peuple” (1830), de Eugène Delacroix, reprezentând o femeie cu sânii goi fluturând un steag francez, și una cu celebrul tablou de Gustave Courbet „L’origine du Monde”, ce ilustrează părţile intime ale unei femei.

• Consiliul de Administraţie ale Federaţiei Române de Handbal a aprobat preluarea de către SCM Râmnicu Vâlcea a echipei de handbal HCM Râmnicu Vâlcea. Începând cu data de 27 iulie 2018, handbalul vâlcean va fi reprezentat în Campionatul Naţional ”Liga Florilor” şi în Cupa EHF de către SCM Râmnicu Vâlcea, club ce a preluat toate jucătoarele şi staff-ul tehnic de la HCM Râmnicu Vâlcea.
Secţia de handbal din cadrul Clubului va fi condusă de către dl. Florin Verigeanu, alături de care vor mai activa dl. Joiţa Marian, având atribuţii de director sportiv, dl. Cristian Pestrea (având atribuţii de Secretar General al Clubului), Dumitru Marian (cu atribuţii de organizare competiţii) şi Adrian Muja (atribuţii de comunicare cu presa şi imagine). În cursul lunii august se va alătura şi dl. Berbecaru Petre (cu atribuţii de consilier tehnic), care momentan a rămas Preşedinte la HCM pentru definitivarea documentelor de predare a HCM Râmnicu Vâlcea. Tot în cursul lunii august, organigrama Clubului se va completa cu câteva posturi necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii sportive.

• Pe vremea lui Băsescu și Udrea, democrat-liberalul Gheorghe Flutur scria cu oi pe dealuri ode partidului și conducătorilor. Acum, după ce un român care nu trăiește în țară a brevetat o metodă infantilă de protest, devenind eroul diasporei și al protestatarilor de pe rețelele sociale, expresia pe care și-a afișat-o el ca număr de înmatriculare, se regăsește pe dealuri și prin lanuri. Real sau doar din tastatură. Pe acest fond de euforie virtuală, se anunță un mare miting, de un milion de oameni din diaspora, în București.
Ideea mitingului de un milion nu a pornit de la o reuniune a Diasporei, ai cărei cetățeni sunt, pe bună dreptate, nemulțumiți de multe dintre lucrurile care se petrec în țara pe care au părăsit-o de bună voie sau de nevoie.
Coagulatorul autoproclamat al acestora este un politician, mai exact un fost membru al PSD care, până nu demult, în 2015 mai exact, lupta pentru „schimbarea mentalității și percepției românilor din străinătate față de PSD”, precum și „căștigarea alegerilor din 2016 de către PSD”. Emanuel Sorin Cioacă era vicepreședintele PSD Diaspora, originar din Teleorman.