• Se pare că la ALDE Vâlcea, apele încep să se liniştească, măcar aparent. Buşu şi Grigorescu au fost traşi pe tuşă, deputatul Lovin a revenit pe cai mari, iar interimar este tot deputatul Ion Cupă • Scandalul continuă în Camera Deputaților, după ce Opoziția a forțat schimbarea lui Liviu Dragnea din fruntea instituției • Apropo de Centenar: trustul german de presă care a spus că România sărbătorește 100 ani de la „anexarea unei provincii maghiare”, este DPA (Deutsche Presse-Agentur), nu este un ziar obscur, este agenția națională de presă din Germania
• Se pare că la ALDE Vâlcea, apele încep să se liniştească, măcar aparent. Buşu şi Grigorescu au fost traşi pe tuşă, deputatul Lovin a revenit pe cai mari, iar interimar este tot deputatul Ion Cupă. Cel puţin, până la organizarea de noi alegeri.
Astfel, în data de 27 noiembrie, Biroul Politic Naţional al ALDE a aprobat componenţa Biroului Politic Teritorial Interimar al organizaţiei de la Vâlcea. Din această structură, fac parte: deputatul Ion Cupă – preşedinte; Dumitru Lovin, Guţui Gheorghe, Moise Iuliana, Mihai Niţescu, Dumitru Gery Buşe, Ion Croitoru, Elena Caplea şi Marin Adrănel Cotescu – vicepreşedinţi; Stoica Vasile, Adrian Mitrache, David Ciobanu, Constantin Boriceanu, Florin Moise, Luminiţa Anton, Constantin Drăgulescu, Constantin Stoiculeasa, Remus Gabriel Sasu, Cornel Bercu, Constantin Gherghe, Augustin Frunzescu, Mihai Bănăţeanu, Ovidiu Petrescu şi Daniel Condescu – membri; Claudiu Nedelcu, Dragoş Gogoaşe, Traian Mihăilescu şi Maria Cornea – membri supleanţi. Biroului Politic Teritorial interimar al ALDE Vâlcea va asigura buna funţionare a organizaţiei până la alegerile interne. De asemenea, va face pe plan judeţean toate pregătirile necesare pentru competiţiile electorale din anul 2019.
• Scandalul continuă în Camera Deputaților, după ce Opoziția a forțat schimbarea lui Liviu Dragnea din fruntea instituției. Se aude că planul Opoziției este ceva mai amplu și că săptămana viitoare se va depune o motiune de cenzura impotriva actualului guvern. Este un gest perfect democratic, însă cu toate efectele și recuzita liderilor din Opoziție, aceasta are șanse să treacă doar dacă alianța PSD – ALDE a pierdut majoritatea în parlament, ceea ce este greu de crezut. Dacă, într-adevăr acest lucru s-a întâmplat, acest fapt i se datorează în totalitate lui Liviu Dragnea. Acesta a manageriat foarte prost PSD după câştigarea alegerilor din 2016, efectiv i-a eliminat din PSD pe toţi cei care au avut un alt punct de vedere decât punctul de vedere al domniei sale, slăbind astfel puterea politica a partidului. Nu se poate într-un partid politic democratic să nu se accepte decât opinia liderului.
De partea cealaltă, în Opoziție, alternativa este formată din slugi docile ale PPE şi ale masonilor domnilor Soroş. Chiar nu este de dorit în anul de gratie 2018, la numai câteva zile de la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, ţara să ajungă pe mâna unor slugi ale celor cu care ne-am luptat în 1918 pe frontul de la Mărăsti – Mărăşeşti – Oituz.
• Apropo de Centenar: trustul german de presă care a spus că România sărbătorește 100 ani de la „anexarea unei provincii maghiare”, este DPA (Deutsche Presse-Agentur), nu este un ziar obscur, este agenția națională de presă din Germania, ceea ce înseamnă că această poziție poate fi considerată una extrem de oficială. De altfel știrea respectivă a fost transmisă și de ZDF („Zweites Deutsches Fernsehen”), televiziunea națională a Germaniei. Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, a luat imediat poziție, însă răul a fost deja făcut.
Ambasada Germaniei în România a comentat, marți, faptul că presa germană a scris că la 1 Decembrie România a sărbătorit 100 de ani de la anexarea provinciei maghiare Transilvania.
Într-o postare pe pagina de Facebook, reprezentanții ambasadei au transmis că este vorba despre o interpretare greșită, care nu reprezintă punctul de vedere al țării și au solicitat DPA și ZDF să corecteze.
„Statul român modern a luat naștere acum 100 de ani prin unificarea mai multor regiuni, printre acestea și Transilvania. Am sărbătorit, împreună, aniversarea acestui stat român modern la 1 decembrie. Sașii transilvăneni s-au pronunțat și ei, din proprie inițiativă, pentru noul stat, la Adunarea Sașilor din ianuarie 1919, de la Mediaș.
Lasă un comentariu