Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: CSM tremură serios!

CSM Râmniu Vâlcea a avut şansa să îşi asigure prezenţa în play-off cu etape bune înainte de finalul sezonului dar a câşigat un singur punct în ultimele patru etape şi tremură serios. Sâmbătă, la Satu Mare, elevii lui Alex Pelici au început cele 90 de minute în faţa Olimpiei ca favoriţi, în condiţiile în care gazdele joacă finalul de sezon fără un obiectiv precis, fără şanse la play-off şi fără emoţii cu retrogradarea. Chiar şi aşa, Viperele Albastre au făcut unul din cele mai slabe meciuri ale campionatului.

„Oli” a dechis scorul încă din minutul 25, atunci când Denis Dumitraşcu a greşit la un duel cu Muntean şi Brata l-a depăşit pe Samson şi a marcat din interiorul careului. Echipa noastră nu s-a trezit şi a mai încasat un gol în finalul primei reprize, după gafa lui Fildan care a scăpat printre mâini un balon trimis de Mărkuş. În partea a doua Pelici a mutat ofensiv, i-a trimis în teren pe Bogdan Geantă, Vasile şi Voinea dar a pus rar în pericol poarta adversă. În minutul 83 putea să fie, totuşi, 1-2 dar centralul a închis ochii la un henţ evident în careul oaspeţilor. A acordat, totuşi, penalty, în ultimul minut al timpului regulamentar, la un fault asupra lui Vasile. A transformat impecabil Costin Stoica dar a fost mult prea târziu pentru o revenire.

Calculele rămân simple

CSM Râmnicu Vâlcea a rămas pe locul 5 al clasamentului, unul care duce în play-off dar are nevoie de un parcurs aproape perfect în următoarele trei etape. Viperele Albastre joacă următoarele două meciuri pe propriul teren, miercuri cu Şoimii Pâncota şi sâmbătă cu FCM Braşov. Cu şase puncte din şase posibile problema este rezolvată. Teoretic, se poate şi cu doar cinci puncte dar în acest caz este obligatorie victoria cu braşovenii şi un punct în deplasarea de la Baia Mare, teren pe unde se câştigă foarte greu.