Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Rareș Toader, „The Rock” din sportul românesc: „Par fioros, dar sunt sensibil!”

Cel mai bun aruncător de greutate din România, aflat la un pas de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, vrea să joace în filme! Vâlceanul Rareș Toader iubește poveștile polițiste și de spionaj, iar visul lui este să împartă platourile de filmare cu celebrul Dwayne „The Rock” Johnson. Atletul a dezvăluit că a început sportul practicând bob!

Rareș Toader, cel mai bun sportiv din România la aruncarea greutații, este la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru sportivul de 26 de ani ar fi a doua participare la cea mai mare competiție sportivă din lume. „Este un vis pe care orice atlet și-l dorește și este motivul principal care îi dă încredere și îl motivează zilnic să meargă la antrenamente” a spus Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății.

Sportivul de 1,84 și 105 kilograme este pasionat de serialele și filmele de spionaj! Și-ar dori să devină actor!

“Dacă aș avea o ofertă să joc într-un film, cu siguranță nu aș refuza-o. Sunt foarte pasionat de spionaj și tot ce ține de James Bond” a mai transmis Rareș Toader. „Bineînțeles The Rock care este cel mai reprezentativ pentru fizicul și caracterul meu”.

Rareș Toader face sport de mic, iar în paralel cu atletismul a practicat o disciplină de iarnă: „Am cochetat o bună perioadă a copilăriei cu bobul. Am și participat la Campionatul național de starturi”.

Ca să fie cel mai bun în sportul pe care îl practică Rareș a sacrificat tot! Nici la capitolul timp liber nu stă prea bine!

„Timp liber am duminica, dar în mare parte mă odihnesc. Mai am o zi sau două de Crăciun sau de Revelion, dar merg la antrenament dimineața și apoi din nou a doua zi la antrenament” – Rareș Toader.

Cu o săptămână înaintea fiecărui concurs, atletul intră deja în febra competiției. El are același ritual de la care nu se abate.

„Nu mănânc foarte mult în ziua competiție, îmi place să fiu mai alert, ca un leu la vânătoare, îmi place să fiu cât mai înfometat să pot să performez. Stau singur, meditez, vreau să vizualizez competiția respectivă ” a mai spus atletul.

Rareș a avut un an 2023 greu, cu o accidentare la șold care i-a dat mari bătăi de cap: „Din punct de vedere sportiv a fost un an destul de dificil, am întâmpinat și niște accidentări, mai exact la începutul anului, în februarie. Am participat la un concurs internațional în Praga și acolo am simțit o durere profundă de șold. Eram în curs de pregătire pentru Campionatele Europene de la Istanbul unde am și obținut locul 9 sub accidentare. A fost un an cu multe provocări și personale și sportive, dar am reușit să trec cu bine peste toate”.

Baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris este de 21,40 metri, iar recordul personal al sportivului este de 21,29 metri: „În 2023 am reușit 20,84 metri, în luna mai, după care m-am chinuit cu accidentarea de la șold. Sunt convins că puteam și mai mult. La antrenamente am avut niște rezultate care îmi dau speranță pentru anul acesta”.