Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

OLTCHIM A RATAT FINALA

Handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea au jucat sâmbătă, 7 aprilie a.c., meciul vieții lor, ele pierzând însă lamentabil. Oltchim a pierdut, cu 31-23, partida retur cu Gyor, din semifinalele Ligii Campionilor, și a ratat calificarea în finala competiției. Reamintim că, în partida tur, fetele lui Voinea câștigaseră cu 35-31 și plecau cu prima șiansă. 

Zeci de vâlceni au stat sâmbătă cu speranța în suflet că Oltchim Rm. Vâlcea va juca în sfârșit o finală de Liga Campionilor. Din păcate, totul a fost un vis, care s-a năruit ușor-ușor. Minunea dela Vâlceanu s-a mai repetat șila Veszprem, fetele lui Radu Voina au găsit o echipă mult mai motivată, care nu și-a mai privit de sus adversarul și care a alergat tot meciul. Oltchim a început totu și partida tare, conducând în primele cinci minute, dar Gyor a jucat letal în atac, aproape fiecare acțiune pe poartă încheindu-se cu gol. Astfel că unguroaicele au preluat inițiativa încă din prima parte și nu a slăbit ritmul nicio secundă, iar diferența a crescut și mai mult până la pauză: 19-12.

În tabăra Oltchimului, problemele au apărut devreme, punctul nevralgic fiind poarta, jucătoarele având o evoluție slabă. Talida Tolnai nu s-a putut opune iureșului maghiar, iar după 20 de minute situația la general a devenit egală (13-9).

Atacul a lăsat de dorit

 După pauză Oltchim a ie șit cu o altă echipă în teren, iar cu Luminița Huțupan au început să funcționeze mult mai bine în apărare. Vâlcencele au strâns rândurile, astfel că Gorbicz, Amorim și celelalte stele din tabăra gazdelor n-au mai avut permis de voie în atac. Dacă în apărare ordinea a fost restabilită, în schimb, deficiențele au rămas majore în atac. Lipsa de luciditate, de idei și de tupeu n-au permis campioanei României să se apropie la mai mult de cinci goluri de formația maghiară. Gyor a avut tot timpul controlul partidei, iar în final a ajuns la o diferență maximă de nouă goluri. Așadar, handbalistele dela Vâlceatrebuie să mai aștepte încă un an să joace finala Ligii Campionilor și să aducă trofeul acasă.

Cât despre unguroaice, Gyor merge în a șiaptea finală europeană și vizează primul trofeu în condițiile în care a ratat de fiecare dată în ultimul act.

Regrete tardive

Handbalistele dela Oltchimau recunoscut la finalul partidei că punctul slab al echipei a fost atacul, Valentina Elisei recunoscând superioritatea unguroaicelor. „Apărarea nu a mai mers ca în meciul tur. În meciul tur s-au dat multe goluri pe contraatac. Gyor-ul a avut un joc complet. Suntem foarte supărate, dar această înfrângere ne-a ambiționat. Visul nostru era să ajungem în finală, nu șitiu dacă și ele visau la finală, și ne pare rău că nu ne-am calificat” – a declarat Elisei.

Oana Manea nu- și explică nici acum cum s-a putut ajunge la acest rezultat, dar nu dă vina pe arbitraj pentru această înfrângere și spune că ea și coechipierele sale au gre șit mult în acest joc. „Ne-am dorit foarte mult și poate că din această cauză am făcut și multe greșeli. Nu trebuie să dăm vina pe arbitri, nu ei au făcut diferența. Noi am gre șit foarte mult și nu vreau să dau vina pe arbitri. Gyor nu ne-a surprins cu nimic. Cu toate că am șitiut exact cum joacă ele, am gre șit foarte mult, așa suntem noi. Este o performanță că am ajuns până aici. Sigur vor fi și oameni care ne vor critica. Așa se întâmplă, se uită ce ai făcut în trecut, se șiterge tot ce ai făcut” – a declarat Oana Manea.

 Voina dă vina pe arbitraj 

 Galacticele dela OltchimRm.Vâlcea au pierdut la diferență de opt goluri returul dela Veszprem, chiar dacă speranțele după tur erau chiar foarte mari. După meci, antrenorul Radu Voina a acuzat arbitrajul, declarând că șieful arbitrilor a fost „părtinitor”. „Cred că s-a gre șit în atac, iar în apărare nu am dat dovadă de solidaritate. Sala a fost incendiară, jucătoarele mai tinere au clacat. Astăzi a bătut în sală un vânt prielnic Gyor-ului. Se pare că șieful arbitrilor este părtinitor. Scorul înregistrat nu reflectă realitatea din teren. De obicei nu-mi stă în caracter să critic arbitrajul. Și noi i-am ajutat prin jocul nostru. Sunt intrigat, cum se poate un asemenea arbitraj la o semifinală de Ligă? Acești doi arbitri au arătat clasă prin felul cum trebuie să ajuți o echipă, au făcut tot ceea ce au putut pentru a duce scorul la o diferență liniștitoare pentru Gyor. Și apoi ne-au dat și nouă câteva mingi. Nu vreau să arunc vina în totalitate pe arbitraj și noi am gre șit foarte mult. Echipa Gyor-ului este mai puternică decât a noastră, noi practic avem doar jumătate de echipă. Eu le-am felicitat de fete” a declarat Radu Voina.

Marcatoare:

Gyor: Gorbicz 12 goluri, Loke 6, Amorim 5, Lekici 5, Radicevici 2, Kovacsics 1

Oltchim: Manea 3 goluri, Nechita 3, Băbeanu 3, Meiroșu 3, Managarova 3, Ozel 2, Vetkova 2, Vititiu 2, Ardean Elisei 1, Brădeanu 1.

VLAD SOARE