Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INTERVIU: „Nu sunt mulţumit de jocul cu CS Mioveni”

Claudiu Niculescu spune că elevii săi nu meritau victoria şi că echitabil era un rezultat de egalitate

Claudiu Niculescu a suferit mult la meciul pe care CS Municipal l-a jucat pe propriul teren cu CS Mioveni. „Lunetistul” a strigat în permanenţă la elevii săi şi a protestat la decizia centralului de a anula un gol al vâlcenilor. Fostul atacant al lui Dinamo a mutat inspirat la pauză, aruncându-l în luptă pe Christian NKongue şi s-a bucurat la reuşita lui Bogdan Geantă din ultimul minut. La final, „Clau-Gol” a recunoscut că victoria elevilor săi nu este meritată.

– Claudiu, CS Mioveni ne-a chinuit azi…

– Trebuie să spun din start că azi nu meritam să câştigăm, sincer. Echitabil era un rezultat de egalitate dar uite că cei puternici au şi noroc. I-am felicitat pe băieţi la final, pentru că au crezut în permanenţă în victorie, pentru că s-au luptat pentru fiecare minge. În perioada imediat următoare vom analiza acest joc şi vom vedea ce s-a greşit. Oricum, CS Mioveni are o echipă solidă şi are un antrenor bun pe care-l cunosc de mult timp (n.r. Ion Moldovan). M-a şi antrenat la Dinamo Bucureşti.

– Ne-a surprins unsprezecele de start…

– Ciprian Tănasă nu a putut juca şi lipsa lui s-a simţit. NKongue şi Da Silva sunt în urmă cu pregătirea. Christian nu a mai jucat din octombrie, brazilianul mai are nevoie de timp pentru acomodare. Pe NKongue l-am băgat după pauză şi cred că mutarea s-a simţit în atacul nostru. Sunt trei puncte importante dar mai avem mult de muncă.

– Oficialii de la CS Mioveni spun că Tănasă nu are drept de joc la Vâlcea. Care este situaţia de fapt?

– Eu cred că nu eram nebuni să transferăm un fotbalist care nu are drept de joc. Problemele legate de legitimare vă rog să le discutaţi cu cei din conducere dar eu sunt convins că putem conta pe serviciile lui Tase. Sper ca el să se poată antrena alături de echipă începând cu ziua de luni.

– Sâmbătă jucăm prima finală a campionatului. Cât de multe vei schimba pentru disputa de la Bistriţa?

– E adevărat, e prima finală. Avem, nevoie de puncte în bătălia pentru play-off. Nu ştiu dacă voi putea schimba multe în echipa de start. Depinde şi de cum se vor pregăti băieţii în această săptămână, despre forma sportivă a fiecăruia. Oricum, la Bistriţa trebuie să avem un cu totul alt meci faţă de cel de azi.

– Am avut un gol anulat, crezi să a fost valabil?

– Am văzut faza de pe marginea terenului. Am crezut că s-a fluierat offside. Arbitrul mi-a spus că a fost fault la portarul lor. Nu ştiu ce să zic, clar mingea nu a fost deviată de nimeni, nu mă pot pronunţa oricum.

– Cum caracterizezi atitudinea publicului, în special în ultima jumătate de oră?

– Vâlcenii din tribune au fost fenomenali, nu numai în ultima jumătate, pe tot parcursul meciului. Ne-au încurajat, ne-au dat aripi, sincer am simţit şi de pe banca tehnică, ce să mai zic de fotbalişti, din teren. Am mai spus-o, trebuie să facem front comun pentru a putea să ne ducem la bună îndeplinire obiectivul. Ştiu că vâlcenii visează de mulţi ani la o promovare în Liga I şi sper să le facem o mare bucurie în acest an.

– Ne-ai surprins când l-ai trimis la 11 metri pe Geantă. El era desemnat dinainte sau a fost o decizie de moment?

– Am desemnat trei fotbalişti, înainte de meci, primul era Geantă, al doilea Todea, al treilea nici nu îmi amintesc. Am avut încredere în el, mă bucur că a axat bine şi a marcat.