Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gata cu experimentele, mergi la sigur: Sportul vâlcean cu Gutău primar!

• fostul edil va moderniza Arenele Traian şi va construi un nou stadion modern

Rezultatul alegerilor locale de luna viitoare vor avea un impact important şi asupra activităţii sportive din Râmnicu Vâlcea. În acest moment echipele fanion ale municipiului sunt HCM Râmnicu Vâlcea, care activează în Liga Naţională de handbal feminin şi CSM Râmnicu Vâlcea, grupare în eşalonul secund de fotbal. Din păcate, însă, la sporturile individuale nu stăm tocmai bine şi nici la infrastructură nu ne putem mândri cu multe lucruri pozitive. În rândurile următoare vă prezentăm ceea ce propune şi suntem siguri că poate face Mircia Gutău, fost edil al Râmnicului.

Arenele Traian se modernizează

Mai mult ca sigur nimeni nu este bucuros de ceea ce vede când se plimbă în jurul Sălii Traian şi vede în ce stare au ajuns Arenele Traian. Locul unde Cenaclul Flacăra strângea mii de oameni, locul unde râmnicenii îşi petreceau ore în şir făcând sport, locul unde au avut loc sute de activităţi sportive sau culturale, a ajuns în paragină. S-a furat tot ce se putea fura, de la porţi şi până la becurile instalaţiei de nocturnă. Ei bine, Mircia Gutău are de gând să le redea Arenelor Traian utilitatea de pe vremuri şi acolo să se facă o baza multifuncţională. „Arenele Traian arată într-un mod groaznic. Dacă vă uitaţi în spatele Sălii Polivalente există şi acum plăcuţe pe care scrie “Trăiască Republica Socialistă România”. E posibil aşa ceva după 26 de ani… Eu am modernizat parcarea şi parcul din faţa Casei Sindicatelor în ideea că vom moderniza şi Arenele Traian şi că parcarea de la sindicate o să fie folosită şi de cei care vin la arene. Acolo trebuie făcut un proiect şi locaţia să fie destinată doar pentru sport şi recreere. Vâlcenii îşi amintesc, cu siguranţă, că acolo se desfăşurau concerte, manifestări culturale şi sportive. Râmnicul are mare nevoie de o astfel de locaţie şi acolo vom face o bază multifuncţională”.

Stadion nou la baza Oltchim

O tabelă electronică, o instalaţie de nocturnă, un teren de joc ca la „biliard” îşi doresc iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea. Pe scurt, o bază sportivă modernă şi apoi o echipă care să promoveze în primul eşalon. Au fost trecute la capitolul „promisiuni” în multe campanii electorale. Mircia Gutău a venit cu o idee nouă, una realizabilă, construirea unei nou baze sportive, în zona bazei „Oltchim”. „Este o idee pe care am preluat-o de la vâlceni, sincer. Mulţi dintre ei mi-au spus că îşi doresc un stadion de fotbal modern. Eu vin cu soluţia. Să-l modernizm pe cel actual implică costuri foarte mari, lucrări de o complexitate mare. Eu am găsit soluia de a face unul nou, modern, pe care s-l construim pe fonduri europene, de la zero. Prin demolarea celui vechi, Parcul Zăvoi se va extinde astfel cu 50%, vâlcenii beneficiind de o zonă verde mult mai mare decât în prezent. Stadionul vechi a fost conceput pe o structură de rezistenţă specifică acestui complex sportiv, depăşită în cazul în care ne dorim alt stadion, cu o altă capacitate. Se poate face şi vom face!”

Spiritul Oltchimului

Când vine vorba de echipa de handbal feminin a oraşului, Mircia Gutău vorbeşte simplu şi clar: „A fost o vreme, nu foarte îndepărtată, când sala Traian se umplea până la refuz la meciurile de Liga Campionilor ale Oltchimului. Nu vă mai reamintesc ce atmosferă era, ce mare bucurie le aducea vâlcenilor această echipă. Eu sunt de principiul că ceea ce au făcut bine primarii care au venit după mine trebuie continuat. Aşa că voi continua reconstruirea echipei de handbal care va avea un buget mai mare şi obiective mai mari. Râmnicu Vâlcea s-a făcut cunoscut şi prin echipa de handbal Oltchim şi, veţi vedea, vom ajunge, din nou, în cupele europene”.

Sporturile individuale

Toată lumea ştie că Mircia Gutău a făcut sport de performanţă. A fost campion la judo şi spune că activitatea sportivă l-a ajutat mult în viaţă. „Am mai spus-o şi o repet, sportul m-a format ca om. Am avut şansa să văd România, să câştig primii bani, am învăţat cum trebuie să fiu în viaţă, să nu fiu niciodată îngâmfat pentru că întotdeauna se va găsi unul mai bun ca mine. Normal că voi avea o atenţie deosebită pentru sporturile individuale, ştiu cât este de greu să practici un astfel de sport. La Râmnicu Vâlcea sportivii vor avea cele mai bune condiţii posibile şi motivaţia să facă performanţă.”

Comandat de Partidul Ecologist Român – competitor politic; Realizat de: SC PROMEO MEDIA SRL; Cod unic de identificare 21160076.