Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ines Khouildi știe de ce a acceptat oferta de la HCM. „Mi-a plăcut proiectul de la Vâlcea”

• handbalista din Tunisia este bucuroasă că va putea evolua într-un campionat puternic

HCM Râmnicu Vâlcea a avut o campanie agresivă în această pauză competițională. Cu formația vâlceană au semnat până acum Andrea Beleska (Macedonia), Elaine Barbosa (Brazilia), Petra Blazek (Austria), Ines Khouildi (Tunisia), Nicoleta Safta (Sebeş), Maria Gavrilă (SCM Craiova) şi Cristina Florica (extremă, Craiova). Nu este exclus, însă, ca noi jucătoare să se alăture formației antrenate de Constantin Ștefan, cele mai vehiculate nume fiind cele ale tricolorelor Ionica Munteanu și Patricia Vizitiu, cea de-a doua evoluând și pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Ines Khouildi, jucătoare de națională

Ines Khouildi este născută din Tunisia și joacă pe postul de inter stânga. Este componentă de bază a naționalei țării sale și a evoluat ultima dată în Norvegia, la Molde. Avantajul este că Ines poate evolua pe mai multe posturi la linia de nouă metri, inclusiv cel de centru. A mai evoluat în campionatul din Franța și are în palmares o finală de Challange Cup, competiție în care a mai evoluat de două ori în faza sferturilor de finală. La Campionatul Mondial de anul trecut a făcut parte din lotul Tunisiei.

„Mi-am dorit o nouă provocare”

Ignes ne-a mărturisit de ce a acceptat să semneze cu HCM Râmnicu Vâlcea: „Cel care m-a convins să vin la HCM Rm. Vâlcea a fost managerul meu. El m-a contactat și mi-a povestit despre proiectul pe care antrenorul și echipa managerială de aici îl au pentru HCM Râmnicu Vâlcea, acela de a face un lot cât mai puternic care să urce cât mai mult în clasamentul Ligii Naționale. Mi-a plăcut această provocare și mi-am dorit să joc aici în România, într-un campionat bun. Știam multe despre handbalul din această țară. Cred că ne vom descurca bine și ne vom înțelege bine, chiar dacă sunt multe handbaliste noi și este nevoie de omogenitate”.

„Voi da totul pentru echipă”

Interul din Tunisia speră să confirme așteptările și să ajute mult formația antrenată de Constanton Ștefan: „Mi-am propus în primul rând să arăt cine este Ignes Gauli și să dau totul pentru ca echipa mea să ajungă cât mai sus în clasament. Vreau să arăt că și o jucătoare din Tunisia poate să joace handbal și poate să își ajute cât mai mult echipa. Știu despre Vâlcea că este un oraș cu renume în handbalul mondial. Eu cred că prin muncă din partea fiecăreia dintre noi putem să readucem handbalul vâlcean în top atât pentru publicul vâlcean, pentru fanii echipei, care sunt minunați, dar și pentru oraș, unul cu mare tradiție în handbalul feminin”.