Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM poate face o afacere excelentă cu Radovic

• handbalista din Serbia nu a primit dreptul de joc de la Steaua Roşie Belgrad dar pot semna cu Vâlcea din vară • în scurt timp, golghetera poate deveni cea mai scumpă jucătoare din România

Oficialii de la Handbal Club Municipal nu au ajuns la un acord cu omologii de la Steaua Roşie Belgrad pentru transferul interului Katarina Radovic. Potrivit informaţiilor, sârbii au cerut aproximativ 14.000 de euro pentru a-i elibera cartea verde golgheterului campionatului din ţara vecină, sumă pe care oltenii nu au fost dispuşi să o plătească. Chiar şi aşa, Radovic a refuzat să se întoarcă în Serbia, se antrenează cu HCM şi din vară este liberă de contract, putând semna. Riscul pentru echipa vâlceană este unul major, însă, Katarina putând să îşi schimbe opţiunea în cazul în care va primi o ofertă mai bună de la o altă formaţie cu pretenţii din Liga Naţională. Preşedintele clubului vâlcean, Toma Pleşa, este sigur să sârboaica va juca la Vâlcea din vară: „E drept că s-a încheiat această perioadă în care puteam să mai transferăm. Din păcate nu am reuşit sută la sută ce ne-am propus, nu am reuşit să o aducem pe sârboaica Katarina Radovic pe care ne-o doream dar avem şi o veste bună. Ea s-a decis să rămână la Râmnicu Vâlcea, se va antrena cu noi şi de la vară ne vom putea baza pe serviciile sale pentru că nu vom mai fi nevoiţi să plătim acea sumă cerută de Steaua Roşie Belgrad. Era o sumă mare dar îi înţelegem şi pe sârbi pentru că Radovic este o handbalistă de lot naţional cu reale perspective. În concluzie au cerut o sumă exagerată şi din această cauză nu o putem avea şi în acest final de sezon.” Pleşa mai spune că Radovoic nu riscă o suspendare din partea Federaţiei Europene de Handbal, chiar dacă refuză să se întoarcă la Belgrad: „Nu riscă nimic pentru că este jucătoare fără contract încă de anul trecut, numai că regulamentele Federaţiei Europene de Handbal spun că trebuie să mai treacă încă un an. Chiar ieri am vorbit din nou cu ea, mi-a conformat că vrea să rămână la Râmnicu Vâlcea pentru că îi place mult aici.”

„E nevoie de un buget mai mare”

Fostul preşedinte al CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a urmărit pe viu un prim meci al HCM-ului şi i-a plăcut modul în care s-au mişcat elevele Simonei Gogârlă în disputa cu Cetate Deva. Gavrilescu spune, însă, că va fi greu de dus campionatul la bun sfârşit cu un buget atât de mic: „E foarte important ca cei din conducere să fie sprijiniţi din punct de vedere financiar. Am mai spus-o şi o repet, cu 250.000 de euro pe an este aproape imposibil să duci la bun final un campionat în Liga Naţională de handbal feminin, oricâtă ambiţie şi dăruire ar avea aceste jucătoare şi conducerea tehnică. Este o limită pe care cei care încă mai iubesc handbalul feminin să o ridice la un cu totul alt standard. Sper, însă, ca un meci cum a fost cel cu Cetate Deva pe care l-am trăit la intensitate maximă să fie un nou început, un reper. E obligatoriu, o spun din nou, ca oamenii care iubesc acest sport să contribuie indiferent cu ce sumă. Trebuie făcut orice ca echipa de handbal să nu dispară”. În cazul nefericit în care HCM nu se salvează de la retrogradare, Gavrilescu spune că handbalul feminin vâlcean are mult de pierdut: „Eu cred că lucrurile se diluează mult, lumea va uita uşor, uşor de handbal şi nu va fi bine. HCM trebuie să se salveze de la retrogradare, trebuie făcut totul pentru îndeplinirea obiectivului.”

Simona continuă pe banca tehnică a vâlcencelor

Simona Gogârlă, antrenorul principal al echipei HC Municipal, este însărcinată și, potrivit primelor date medicale va avea un băiețel. Această veste bună nu o va împiedica să își termine contractul semnat cu gruparea vâlceană până la finalul acestui sezon competițional pe care doreşte să-l termine cu o salvare de la retrogradare. Simona mai are o fetiţă, Alicia, care de curând a împlinit 11 ani. Vă reamintim că şi antrenorul secund de la HCM, Ildiko Kerekeş Barbu, este însărcinată şi nu a putut sta pe banca tehnică decât în debutul sezonului.