Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM, învinsă la Slobozia

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâîlcea şi-au complicat mult situaţia în turneul de play-out al Ligii Naţionale. Trupa antrenată de Dumitru Muşi avea şansa să îşi consolidete poziţia a doua a clasamentului sau chiar să urce pe primul loc dacă reuşea să se impună în deplasarea de la Slobozia, contra Unirii.

Primă repriză echilibrată

Vâlcencele au pornit cele 60 de minute ale meciului ca favorite la câştigarea celor trei puncte puse în joc. De partea cealaltă, elevele Victorinei Bora cedaseră deja un meci „acasă”, cu Universitatea Cluj, şi un nou eşec le trimitea spre eşalonul inferior. Meciul a fost unul echilibrat în debut. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere, apoi Unirea a luat avans şi a condus cu 5-3 şi 6-4. HCM a egalat la 8, apoi a condus cu 9-8 dar a intrat la cabine cu un handicap minim, 9-10. Oficialii vâlceni încă sperau la un rezultat pozitiv, mai ales că gazdele dădeau multe semne de slăbiciune.

De nerecunoscut în repriza secundă

În repriza secundă, handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au fost de nerecunoscut. Gazdele au strâns gol după gol, şi-au mărit avansul de pe tabela de marcaj şi cu zece minute înainte de final aveau 21-14! Din acel moment nu s-a mai pus problema învingătoarei, chiar dacă oltenecele au marcat de trei ori consecutiv. La finalul celor 60 de minute a fost 24-21, rezultat care le complică situaţia elevelor lui Dumitru Muşi. În runda viitoare oltencele pot lua o gură de oxigen importantă, având în vedere că joacă „acasă” cu ultima clasată, Mureşul Târgu Mureş, joi, de la ora 18.00. În mod normal Janina Luca şi compania nui pot avea probleme în cucerirea celor trei puncte puse în joc.

Cum ne putem salva de la retrogradare

HCM Râmnicu Vâlcea scapă direct de la retrogradare dacă termină sezonul pe unul din primele două locuri ale clasamentului final din play-out. În acest moment suntem, însă, mai aproape de retrogradarea directă, având în vedere că în Divizia A ajung formaţiile de pe locurile 5 şi 6. În fine, şansele de a rămâne în Liga Naţională rămân mari şi dacă vom termina pe 3 sau pe 4, caz în care mergem la un al doilea turneu, alături de echipele clasate pe locurile 2 şi 3 în eşalonul inferior.

Muşi, şanse minime să continue

În ciuda transferurilor importante făcute de HCM şi a stabilităţii financiare a clubului, gruparea vâlceană se prezintă sub aşteptări în aceast sezon. Formaţia a avut ca obiectiv accederea în turneul de play-off a campionatului dar a terminat prima sub linie, după ce a cedat un meci decisiv pe propriul teren cu Dunărea Brăila. În acest sezon HCM a câştigat un singur meci în deplasare, pe terenul Mureşului Târgu Mureş, formaţie fără punct sau puncte. Din păcate, elevele lui Muşi au continuat pe această linie şi în play-out, reuşind să câştige tot în sala sporturilor Traian şi nimic în deplasare. În aceste condiţii, şansele ca Dumitru Muşi să continue pe banca tehnică sunt minime. Se vorbeşte cu insistenţă despre aducerea tehnicianului Aurelian Roşca, cel care a anunţat că nu va mai rămâne la SCM Craiova.

Se ştiu semifinalistele!

La polul opus al clasamentului, se cunosc deja echipele care se vor bate pentru titlul naţional din acest sezon competiţional. HCM Baia Mare, campioana en-titre a României, nu a avut probleme în disputa cu CSM Ploieşti, de care a dispus şi pe propriul teren şi în deplasare. Nici CSM Bucureşti nu s-a întrebuinţat serios în meciurile cu Dunărea Brăila, reuşind calificarea după doar două din trei partide posibile. Singura echipă care a avut nevoie de trei meciuri a fost Corona Braşov, care a pierdut în tur la Zalău iar apoi s-a impus de două ori pe propriul teren. Surpriza sferturilor de finală a fost reuşită de moldovencele de la HCM Roman, care au învins de două ori pe SCM Craiova, formaţie care a avut avantajul de a juca pe propriul teren meciurile decisive. În faza semifinalelor HCM Roman va da piept cu HCM Baia Mare în timp ce Corona va încerca să elimine pe CSM Bucureşti. Băimărencele şi bucureştencele joacă două din cele trei meciuri pe propriul teren. În mod normal marea finală o să fie cea anticipată de toată lumea: HCM Baia Mare – CSM Bucureşti.