Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Egal la final şi aşteptăm decizia de la TAS!

Fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea au terminat un sezon competiţional slab cu un rezultat de egalitate, 1-1 pe terenul formaţiei FC Bihor Oradea. Gazdele au deschis scorul în minutul 17, egalarea venind de la Iosif Melcea, după o fază lucrată de Dragoş Firţulescu. De menţionat este că pentru CSM a jucat titular tânărul portar, Angelco Prvulovic, aflat la al doilea meci pentru echipa de seniori, după ce în runda ptrecedentă a bifat zece minute în deplasarea de la Caransebeş.

TAS ne duce în Liga I?

Formaţia din Zăvoi se clasează pe locul 7 al clasamentului final, unul sub aşteptări. Totuşi, CSM ar putea începe noul sezon nu în Liga a II-a ci în primul eşalon. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a luat act de sesizarea echipei vâlcene privind dreptul de promovare al echipei CS Universitatea Craiova şi audierile vor începe pe data de 25 mai. Între timp, conducerea echipei vâlcene şi-a depus dosarul de licenţiere în Liga I care a fost aprobat. Pe scurt, dacă oficialii de la TAS vor decide că CSU nu avea dreptul de promovare în condiţiile în care nu era afiliată de minimum trei ani, CSM va primi loc în Liga I şi va readuce Vâlcea pe prima scenă a fotbalului românesc după o pauză de 28 de ani! Altfel, elevii lui Alexandru Pelici încă nu au primit vacanţă, urmând să mai rămână la pregătiri până la finalul lunii. După decizia de la TAS se va stabili şi data de reunire a lotului, fie în iunie dacă vom juca în Liga I, fie în iulie dacă vom continua în eşalonul secund.

Declarații:

„A fost un meci bun, în condiţiile date, cu probleme financiare şi de lot. Le mulţumesc din suflet băieţilor, pentru că au dus până la capăt acest calvar. A fost un meci foarte bun, cu ritm bun, fiecare echipă văzându-şi de joc. Contractul meu expiră în 30 iunie, inclusiv la Centrul de Copii şi Juniori şi trebuie să-mi caut de lucru. Ar fi păcat ca o echipă cu tradiţia lui FC Bihor să dispară. Am avut două debuturi, Negrea şi Talpoş. Pe lângă absenţele avute, Haş a jucat cu infiltraţii. Săptămâna viitoare vom face două antrenamente, marţi şi joi, după care se intră în vacanţă. Din lotul echipei, 14 jucători sunt la final de contract şi probabil îşi vor căuta alte echipe” – Gheorghe Silaghi, antrenor principal FC Bihor .

„A fost şi ultima etapă a unui campionat cu răsturnări de situaţii, nu doar în plan sportiv, ci şi organizatoric şi de situaţie financiară a cluburilor. O să vedem din vară cine va mai continua. Eu îmi felicit echipa şi mă bucur pentru debutul lui Prvulovic. Nu se ştie nici la noi ce va urma din vară. Felicit jucătorii de la FC Bihor şi întreg staff-ul tehnic, pe Călin Cheregi, Gheorghe Silaghi, jos pălăria pentru toţi cei de la Oradea. Ar fi mare păcat ca o asemenea echipă să dispară de pe harta fotbalului. Şi la noi sunt ceva datorii, şi conducătorii noştri se gândesc dacă vor continua sau nu din vară. Vin cu plăcere de fiecare dată la Oradea, pentru că am relaţii foarte bune cu toţi oamenii din clubul de aici. Nu lăsaţi FC Bihor să moară!”, Alexandru Pelici, antrenor principal CSM Rm. Vâlcea.

Ultima etapă:

FC Bihor Oradea – CSM Râmnicu Vâlcea 1-1
Şoimii Pâncota – FC Caransebeş 1-3