Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Maratonul Olteniei 2018: CEZ România va direcţiona suma de 19 000 euro către trei clauze sociale. 6.840 euro îi revine SJU Vâlcea

669 de concurenţi, suporterii acestora, peste 120 de voluntari, organizatorii şi vizitatorii parcului Zăvoi au format pe 25 şi 26 august comunitatea ediţiei VI a Maratonului Olteniei şi au demonstrat că au bunătatea în gene. Aceştia şi-au adunat energia în beneficiul a trei cauze sociale: programul “Paine şi Maine” derulat de Fundaţia World Vision România, programul de sprijin psiho-social susţinut de Asociaţia Little People România şi dotarea cu echipamente medicale Accu Vein a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Maratonul Olteniei a îmbinat încă de la prima ediţie promovarea unui stil de viaţă sănătos cu o componentă socială puternică, izvorâtă din nevoile comunităţii locale în care Grupul CEZ în România îşi desfăşoară activitatea operaţională.

Spre deosebire de ediţiile anterioare, când au fost susţinute câte o cauză socială, în 2018, organizatorii şi-au propus să răspundă nevoilor a trei cauze sociale.

Cei aproximativ 670 de concurenţi au avut în premieră, oportunitatea de a alege programul social pe care doresc să îl susţină, în momentul ridicării kitului de concurs. Suma colectată din înscrieri şi dublată de CEZ România va fi împărţită direct proporţional cu numărul opţiunilor exprimate. Astfel, 6 650 euro vor fi direcţionaţi către programul “Paine şi Maine” – Fundaţia World Vision România, 5 510 euro către programul de sprijin psiho-social pentru copiii bolnavi de cancer, implementat de Asociaţia Little People România şi 6 840 euro pentru dotarea cu echipamente medicale Accu Vein a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

MO 2018: eveniment sportiv de tradiţie pentru iubitorii de MTB şi Trail Run

Evenimentul le dă întâlnire în fiecare an iubitorilor de MTB şi Trail Run la Râmnicu Vâlcea, unde îşi pot testa limitele pe traseele offroad din vecinătatea oraşului. Fie că participă la cursele de MTB, de 33 sau 51 km, fie că aleargă la crosul de 10,5 km, sau semi-maratonul de 21,5 km, toţi mai mulţi iubitori de sport se adună an, de an, la Maratonul Olteniei. În 2018, comunitatea de sportivi formată în jurul evenimentului a avut chiar un motiv în plus pentru a se înscrie în concurs, proba de maraton de 42 km.

Prima zi de concurs (25 august) a fost dedicată iubitorilor de MTB Cross-country, reunind la start peste 260 de sportivi.

Duminică, 26 august, a venit rândul amatorilor de alergare montană (peste 400) să-şi testeze limitele şi să pornească în probele de cros – 10.5 km, semi-maraton – 21,5 km şi maraton – 42 km. Efortul concurenţilor a fost răsplătit de organizatori cu un fond de premiere record, de aproximativ 50 000 lei.

Probele de alergare le-au trezit interesul şi celor mici care s-au înscris în număr mare la cursele organizate special pentru ei în parcul Zăvoi. Peste 160 de copii, cu vârste cuprinse între 4 – 13 ani s-au întrecut pe traseele de 200, respectiv 400 m. La final au fost răsplătiţi cu medalii, diplome şi premii, în compania mascotelor CEZ Vânzare, Energix şi Calorix, cu care au făcut poze şi care le-au dăruit baloane.

Familia şi prietenii la loc de cinste, la Maratonul Olteniei 2018

Maratonul Olteniei este mai mult decât un eveniment sportiv, este un motiv de relaxare şi distracţie în familie sau alături de prieteni. Parcul Zăvoi a găzduit pe parcursul evenimentului zone tematice: de relaxare, cu activităţi sportive pentru toate vârstele, experienţe VR, o cabină de photo booth şi nu numai.

Maratonului Olteniei VI, powered by CEZ România, a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, HyperSport, SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem şi RC Europe, partenerilor Gold – Ciga Energy, Tuca Zbârcea & Asociaţii, a celor Silver – Ernst & Young, Fine Consulting, Hervis Sports & Fashion, Inform Lykos, Ness, Comranado, Gold Nutrition, Free Wheel, Eboda, cu sprijinul Telekom Sport, Realitatea, Kiss FM, Adevărul, Gazeta Sporturilor, Running Mag, Adrenallina.ro, Biciclistul.ro (parteneri media); Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).