Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Sursa foto: ISU Valcea

FOTO: Exercițiu de pregătire pentru stingerea incendiilor la fondul forestier

Sursa foto: ISU Valcea

Miercuri, 29 august a.c., începând cu ora 12.00, s-a desfășurat un exercițiu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea pentru stingerea unui incendiu de fond forestier în localitatea Brezoi, zona Vasilatu.

Echipajele au executat operaţiuni de intervenţie, realizarea dispozitivelor de stingere pe teren greu accesibil și de alimentare cu apă din pârâul Vasilatu, pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

S-a acționat cu: două autospeciale pentru stins incendii, o autospecială pentru deplasarea pe teren impracticabil, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de transportat persoane și trei motopompe. În acest exercițiu au fost angrenați: pompieri militari de la Detașamentul Rm. Vâlcea și Garda de Intervenție Brezoi, 6 elevi de la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și un voluntar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea.

Exerciţiul a avut drept scop cunoașterea zonei, a posibilităților de alimentare cu apă, pregătirii personalului propriu și testarea capacităţii de intervenţie în cazul producerii unui incendiu de fond forestier. Acesta face parte din cele două exerciții care se desfășoară lunar pe teritoriul întregului județ și se realizează cu participarea a cel puțin două structuri de intervenție.