Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un student vâlcean cu suflet mare alergă 1.000 km într-o lună, pentru cauze nobile

Cristian Gheorghe, de origine din Râmnicu Vâlcea, absolvent al Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, şi-a descoperit pasiunea pentru sport încă de mic. O contribuţie în acest sens a avut-o şi tatăl său care l-a îndrumat către mişcare. Astfel, Cristian a practicat încă de mic karate, înot şi fotbal. Mai târziu, a practicat Brazilian Jiu Jitsu, sală, iar de 2 ani aleargă în mod regulat.

Printre cele mai mare realizări personale pe plan sportiv, Cristian enumeră ascensiunea pe vârful Mont Blanc, parcurgerea drumului El Camino de Santiago (peste 800 km), a Semimaratonului Internațional București, Maratonului montan Măcin, dar și a ultramaratonului The Nifty Fifty – Alaska.

În momentul de faţă, vâlceanul şi-a propus să mai bifeze o experienţă sportivă în propriul palmares. Mai exact, îşi doreşte să traverseze Portugalia din Cape Saint Vincent până la Santiago de Compostela în pas alergător. Startul traseului de 991 km, va fi pe 20 septembrie. Cristian speră că va ajunge la destinaţie în decurs de o lună. Nefiind la primul maraton, Cristian este conştient de faptul că fiecare experienţă sportivă l-a ajutat la dezvoltarea unui ritm eficient şi susţinut de alergare. Acesta vede totul ca pe o depăşire a propriilor limite, lucru ce i-a ieşit de fiecare dată.

Tânărul sportiv menționează, de asemenea, că și-a propus să profite de această aventură pentru strângerea a 3.000 euro. Această sumă este necesară pentru susținerea a trei asociații nonguvernamentale – Asociația P.A.V.E.L, Agent Green și Alianța Română de Prevenție a Suicidului.

„Asociația P.A.V.E.L. este asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, care are drept scop îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informaţional, psihologic, social şi material copiilor, tinerilor bolnavi şi familiilor lor.

Agent Green este o organizație neguvernamentală nonprofit pentru protecția mediului înființată în anul 2009 în România pentru conservarea biodiversității.

În ceea ce privește Alianța Română de Prevenție a Suicidului, cunosc persoane care s-au confruntat cu problema asta și vreau să transmit că nimeni nu e singur în lupta cu depresia, deși boala asta așa te face să crezi. Crezul lor este că moartea prin sinucidere este singura moarte care poate fi prevenită. Într-adevăr, depresia nu ține cont de vârstă, sex, religie sau alte asemenea criterii, iar nici noi nu ar trebui să ținem. Oamenii trebuie să învețe să fie mai apropiați și să ceară ajutorul, pentru că împreună chiar suntem mai puternici.”, acestea sunt descrierile celor trei asociaţii, făcute de Cristian pe blogul personal.

Susţinătorii lui Cristian sunt îndemnaţi să îl sprijine în aceste cauze prin donaţii ce pot fi efectuate online. În schimb, Cristian le promite că vor primi „fotografii, video și cuvinte alese, născute pe drum, împletite cu umor și voie bună”.

Aventura lui Cristian va putea fi urmărită pas cu pas pe blogul său, www.gheorghealearga.ro, dar și pe pagina sa de Facebook, www.facebook.com/GheorgheAleargaPortugalia.