Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cazul BOUREANU sau ipocrizia la români

Mda… deci să vedem: mai toate canalele mass-media îl „linşează” pe Boureanu pentru că şi-a târât odrasla pe stradă, după ce adolescenta de 15 ani fugise de acasă la mama ei, fără să-şi anunţe tatăl. Eu nu m-aş grăbi să arunc cu pietre în el, deşi nu prea îmi place personajul. M-am gândit, uitându-mă la imagini: oare eu în locul lui ce aş fi făcut dacă mi-ar fi fugit fata de acasă? Sincer, nu ştiu cum aş fi reacţionat, însă, în nici un caz aşa cum ne tot propovăduiesc unii pe la televizor: trebuie să trataţi lucrurile cu mult calm! Copilul poate fi afectat! Doar oare copilul nu a mai fost afectat când a fugit de acasă? Mă rog, nu am toate datele problemei şi nu vreau să bat câmpii.

Ceea ce vreau să spun însă că odată cu apariţia acestui caz am realizat şi cât de falşi, frustraţi şi făţarnici sunt unii dintre noi. Câtă ipocrizie! „Aceste imagini mă afectează emoţional”, este textul folosit de marea majoritate a ipocriţilor, care imediat dau like sau deschid o asemenea ştire. Cum Dumnezeu se face că toată lumea condamnă ştirile care conţin agresivitate, sexualitate etc., însă acestea sunt cele mai citite? Există studii în acest sens, nu bat câmpii, vă asigur! În ultima perioadă, am auzit şi citit de atât de multe ori acest text în spaţiul virtual încât mi-e lehamite.

Noi, românii, suntem campioni la ipocrizie şi am dovedit-o de nenumărate ori. Nu spun că Boureanu a procedat corect, se vedea clar că e depăşit de situaţie şi a rezolvat-o în maniera lui, cu agresivitate, însă, să fim sinceri, câţi dintre părinţi, care au copii adolescenţi, nu au procedat la fel în situaţii similare, sau măcar pe aproape?

Oare nu înnebuneşti de griji dacă nu ştii nimic de copilul tău şi apoi îl găseşti fumând pe stradă?

Mama adolescentei scăpate de sub control este aceeaşi care s-a „combinat” cu naşul de cununie şi aşa a dobândit Boureanu custodie totală asupra fetiţei. Această mamă a găsit probabil acum posibilitatea să-i plătească poliţa lui Boureanu, care este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorei în cauză. Oricare ar fi adevărul, un lucru bun au spus şi deontologii ăştia ai noştri la TV: indiferent ce ar fi făcut adolescenta, este totuşi fiica lui, pe care a crescut-o de la 4 ani şi, după ce trece o perioadă de timp, trebuie să găsească o cale de apropiere.