Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține ceea ce-și dorește. Nu trece săptămâna și liderul PNL își mai numește un om de-al lui în conducerea vreunei deconcentrate. Însă, dorința lui cea mai mare este să cîștige Consiliul Județean Vâlcea. Pentru acest deziderat, Buican nu precupețește niciun efort și duce la București negocieri grele cu USR pentru a putea fi susținut la Vâlcea pentru o eventuală candidatură.
La ultima conferință de presă susținută de deputatul Cristian Buican, acesta a declarat este dispus să candideze dacă partidul i-o va cere, însă a mai adăugat că instituția Consiliului Județean este cam inutilă pentru că anumite atribuții sunt similare cu cele ale Instituției Prefectului și se cam bat cap în cap.
Revenind la raționamentul inițial, în cazul fericit în care Buican bate palma cu USR la București pentru susținerea sa la CJ Vâlcea, atunci automat PNL ar trebui să susțină candidatul USR la Primăria Râmnicu Vâlcea, pe domnul Andrei Gheorghiu, care este categoric împotrivă atunci când vorbește despre o alianță cu PNL. Însă, să vedem cât de vehement va mai fi atunci când liberalii vor fi nevoiți să susțină candidatura sa…
Și atunci ce se întâmplă cu vocalul candidat al PNL pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, Virgil Pârvulescu? Păi rămâne director la Finanțe, clar, și poate să acceadă în ierarhia finanțelor un pic mai sus, eventual director la Craiova. Buican îi va da tot ce-și va dori, cu siguranță. În aceeași cheie politică, să analizăm și plecarea grăbită a lui Jianu de la PNL la PMP. Cristian Jianu nu s-ar fi dat în veci la o parte de la candidatură ca să susțină un om de la USR.
De ce spun că Buican este un animal politic și este hârșit în fel de fel de mașinațiuni? Dau un singur exemplu, în acest sens. Vă rog să vă aduceți aminte cum a ajuns Păsat președinte interimar al Consiliului Județean Vâlcea, după moartea regretatului Ion Cîlea? Printr-o strategie pusă la cale de Buican, bineînțeles. În acea perioadă, de sfârșit de an 2015, era cât pe aici să se petrecem Revelionul la CJ. Au fost convocate nenumărate ședințe de CJ până când Buican și-a atins scopul politic și anume acela de a-l cocoța pe Păsat pe scaunul de președinte al CJ.
Că apoi Păsat nu a performat la standardele lui Buican, asta-i viața. Acum și Buican lucrează cu materialul clientului. Și cine era cel mai obedient dintre apropriații lui?Păsat, bineînțeles, că de-aia a ajuns și ministru secretar de stat în această guvernare.
În fine, să nu-i uităm nici pe cei cărora Buican le-a promis că-i va susține pentru candidatura la președinția CJ Vâlcea, pentru că acesta are și un plan de rezervă în cazul în negocierile cu USR eșuează. Dar despre liberalii, alții decât Buican, care se vor bate pentru primul loc în acest județ într-un editorial viitor.