Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 22 mai 2015

• Sceneta examenului de manager la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vâlcea a avut loc, cu deznodământul anticipat şi anunţat • În legătură cu starea medicală a lui Ponta, avem două propuneri: să-l lăsăm tribut la turci, că, în neruşinarea noastră, nu l-am mai plătit de vreo 150 de ani • La Liceul teoretic din comuna Măciuca s-au petrecut şi se petrec acte grave de indisciplină comise de doi profesori pensionabili, unele dintre ele fiind chiar infracţiuni • Ştiaţi că parlamentarii au sânge albastru? • Acţiunile DNA sunt foarte simple, sunt ca o vânătoare de raţe pe lac. Tragi la nimereală şi cad 2-3-4 sau mai multe

• Sceneta examenului de manager la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vâlcea a avut loc, cu deznodământul anticipat şi anunţat. Conform celor declarate de unul dintre candidaţii la această funcţie, retras din concurs, doctorul Adrian Ponoran şi-a învins contracandidatul, fostul manager ec. Georgeta Sălişte, prin hotărâre politică. La testul grilă susţinut de ambii competitori, economista Georgeta Sălişte a obţinut nota cea mai mare (8,7) iar după susţinerea interviului şi susţinerea proiectului de management s-a inversat ordinea, doctorul Ponoran (fără nici un minut de manageriat!) a obţinut media 9,2, pe când doamna Sălişte (cu peste 15 de ani în funcţia de manager al Spitalului) a obţinut media 8,28. Aşadar, la proba practică a învins experienţa, şi la proba teoretică (interviul) a învins… liberalul fără experienţă managerială. A ce miroase asta? Este clar că principiul competenţei şi valorii nu s-a respectat nici la acest concurs, politicul bătând realitatea şi frânând dezvoltarea activităţii spitalului. Astfel, s-a adeverit ceea ce ne-a declarat doctorul Constantin Ploscaru – retras din concurs – care a afirmat că l-a sunat colegul său doctorul Ponoran, care i-a spus să nu se mai chinuiască cu pregătirea examenului de concurs, pentru că la organizaţia judeţeană liberală şi la Consiliul Judeţean s-a hotărât ca el să fie noul director. Și iată că așa s-a întâmplat! În ce judeţ trăim?

• Surse din interiorul Partidului Social Democrat au declarat că operaţia lui Ponta la genunchi este un mizilic, premierul folosindu-se de acest pretext pentru a nu da ochii cu procurorii DNA. Victor Ponta este urmărit penal pentru spălare de bani şi se află de aproape o săptămână în Turcia. Acolo a suferit o intervenţie chirurgicală la menisc, în urma unei accidentări la un meci de baschet. Curios este faptul că, imediat după meciul de baschet jucat acum o lună de premier, nu a simţit nicio durere, contrazicând expertiza medicală care spune că orice ligament rupt sau accidentare serioasă se resimte în primele 24 de ore, nefiind nevoie să treacă 3 săptămâni. Ponta urma să fie trimis în judecată săptămâna trecută de procurori, iar el ştia acest lucru, fapt pentru care a fugit în Turcia. Un important lider al PSD ne-a declarat următoarele: „Nu are nimic omul, vedeţi-vă de treabă. Oricum nu va mai fi premier. A fugit ca un dictator la turci, ne-a făcut partidul de râs, asta este”. Premierul României a fost externat din spital însă nu vine în România ci rămâne la Istanbul pentru recuperare. Recuperare care ar putea să o facă şi în ţară.

• În legătură cu starea medicală a lui Ponta, avem două propuneri: să-l lăsăm tribut la turci, că, în neruşinarea noastră, nu l-am mai plătit de vreo 150 de ani şi dacă turcii nu-l vor (au şi ei mândria lor) mă gândesc să le propunem să-l opereze pe Ponta şi la gât, precum pe Brâncoveanu… Sau îl lăsăm lui Erdogan să-l facă pașă. Le mai dăm peşcheş turcilor toată Camera Deputaţilor, cu Senat cu tot şi cu Tăriceanu pe post de eunuc, numai să ne luăm înapoi sabia lui Ştefan cel Mare. Am face o afacere, să luăm sabia înapoi. Dar, mă întreb, or să vrea turcii? Nu o să li se pară că-i cam mult? Ditamai sabia? Eu personal aş accepta şi un briceag… Şi dacă tot nu vor, sunt gata, pentru a-i convinge, să recunosc că atunci când i-am bătut la Rovine, eram cu toţii patrioţi şi de ni se va mai întâmpla, la fel o să-i batem…

• La Liceul teoretic din comuna Măciuca s-au petrecut şi se petrec acte grave de indisciplină comise de doi profesori pensionabili, unele dintre ele fiind chiar infracţiuni. Un grup de 8 profesori ai acestei şcoli sunt revoltaţi de atitudinea colegilor lor, „băştinaşi” din Măciuca, care au declanşat o serie de animozităţi generate de infatuarea și autocraţia lor, başca faptul că soţiile acestora, foste cadre didactice în şcoală, în prezent aflate la pensie, vin permanent în liceu, critică profesorii activi, creează scandaluri monstruoase, predau (uneori) materiile pentru care sunt angajaţi soţii lor, pun note în catalog sau modifică notele la purtare ale unor elevi favorizaţi. Am declanşat o amplă investigaţie jurnalistică, nu ne pronunţăm, încă, asupra realităţii cazului, dar am constatat faptul că la data vizitei noastre în şcoală, deşi elevii erau în vacanţă, în câteva cataloage (fotografiate de noi) mediile nu erau încheiate, ba mai mult, la multe discipline şcolare nu erau trecute notele, ca urmare a lipsei examinării şcolare. Cazul, pe de-a’ntregul lui, a fost semnalat la Inspectoratul Judeţean Şcolar, la Poliţia Măciuca, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, la Ministerul Educaţiei şi la Procuratură. Cei doi profesori pensionabili, din cauza cărora s-a declanşat nemulțumirea, sunt favorizaţi inclusiv de primarul localităţii, membru în Consiliul de Administraţie al liceului, prieten cu familia unuia dintre ei (Floroiu), soţia acestuia, profesor pensionat dar “activ” în liceu, fiind fosta primăriţă a localităţii. O anchetă corectă, fără orgolii, trucaje, escamotări şi influenţe politice, ar putea linişti atmosfera şi s-ar reinstaura ordinea şi disciplina care a existat până la începutul lunii iunie a acestui an în unitatea de învăţământ. În paralel, ne vom desfăşura şi noi ancheta jurnalistică, în final, confruntând concluziile noastre cu acelea ale Inspectoratului Judeţean Şcolar.

• VV Ponta ar avea două diagnostice, unul la genunchi – unde a suferit un accident când a vrut să dea un şut definitiv Justiţiei şi unul la cap – când a declarat, la braţ cu Felix, că vrea să subordoneze DNA-ul. Din nefericire, problema de la cap nu se poate rezolva, creierul prezentând leziuni ireversibile!

• Ştiaţi că parlamentarii au sânge albastru? Ştiaţi că între ei şi ceilalţi muritori de rând din România, nu există semnul egalităţii? Aflăm acest lucru chiar din declaraţiile lor! Demnitarul mănâncă pâine iar noi robii trebuie să mâncăm mămăligă? Cât mai răbdăm la ticăloşiile acestora? Parlamentarii şi-au votat pensiile de lux. Senatorii şi deputaţii îşi măresc veniturile cu până la 4000 de lei lunar, dacă legea va fi promulgată de preşedinte. S-au opus la vot doar parlamentarii PNL şi PMP.

• Acţiunile DNA sunt foarte simple, sunt ca o vânătoare de raţe pe lac. Tragi la nimereală şi cad 2-3-4 sau mai multe. Depinde cât de bun trăgător eşti. Evident, dacă raţele stau în grupuri (infracţionale) organizate, o să nimereşti mai multe o dată. Nu are nici o treabă DNA cu strategia de vânat în grup. E suficient să tragă într-o singură raţă, că restul oricum sunt în proximitate şi pică şi ele imediat. Efortul DNA este simplu, să găsească una, restul sunt legate una de alta… Corupţia nu se face “de unul singur”, în politică. Unde este un sclav care are o poziţie ce produce bani, cu siguranţă că este şi un stăpân care primeşte “indemnizaţie” de corupt. Pe scurt: orice corupt are şi un stăpân. Dacă găseşti coruptul, sigur găseşti şi stăpânul. Şi invers!