Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 02 Iulie 2015

• Mare adunare de transhumanţă la Vaideeni. Ciobanii locali s-au întâlnit cu bacii politicii vâlceni. • Dacă tânăr şi neliniştit este un serial longeviv că l-a prins şi bunica mea, pe când sărea coarda şi se pupa cu bunicul în dosul porţii, serialul „primar interimar la primărie” devine un nou film de succes, căutat de firmele de detergenţi pentru reclame şi de cele de medicamente. • Primi doi oameni de afaceri din China deja au ajuns la Seaca. • Şi un banc de Vâlcea. • Nebunie la sfârşitul săptămânii trecute în cluburile din Râmnicu Vâlcea.

• Mare adunare de transhumanţă la Vaideeni. Ciobanii locali s-au întâlnit cu bacii politicii vâlcene. Mă uitam de din vale de primărie, câţi de mulţi erau acolo, cefe late, consilieri, prefecţi, primari, activ de partid. Toţi ar fi meritat un clop în fund, nu unul pe cap şi trimişi să păstorească mai bine acest judeţ. Pentru că sunt cei mai slabi ciobani din istoria acestui meleag. Dacă ar fi lucrat la o stână, politicienii ăştia de Vâlcea, păi fie veneau cu oile înjumătăţite acasă de lupi, fie veneau cu ele sterpe, fie cu lâna plină de scaieţi, pentru că nu dau nici brânză multă. Nişte ciobani care de lene ar fi preferat să fie doar şefi la stânele deconcentrate, să cânte toată ziua din fluier şi să fluiere a pagubă. De fapt oile din noi, au parte de ciobanii care ne reprezint. Erau acolo toată floarea ciobănimii PSD şi PNL şi PC, sau măgarii, în fine, oare nu ar trebui, noi, presa să devenim nişte câini din ăia duri şi să le arătăm cam cum se păstoreşte o stână?! Ciobanul Păsat nu se mai bâlbâie, ciobanul Costi e mândru de pozarul său, ciobanul Matei venise şi el la stână, ciobanii liberali erau cu băciţele liberale, ciobanii pesedei degustat picioarele ciobăniţelor liberale. Restul, norodul, adică, noi oile păşteam şi noi iarbă de asfalt şi discursuri de două parale.

• Dacă tânăr şi neliniştit este un serial longeviv că l-a prins şi bunica mea, pe când sărea coarda şi se pupa cu bunicul în dosul porţii, serialul „primar interimar la primărie” devine un nou film de succes, căutat de firmele de detergenţi pentru reclame şi de cele de medicamente. Actorii principali – Matei, Vârlan, Didoiu, Păsat şi cei secundari au primit deja oferte de la diferite case de producţie de soap-operă sau stand-up comedy. Nu de alta, dar fiecare episod are un nou fir epic şi după cum stau lucrurile deja scenariştii îl toarnă deja pe episodul 7.456. Adică undeva prin anul 2050. Bătrânii consilieri ai PNL, moş Veţeleanu, moş Voicu şi moş-moş Grig, cu ciomag în mână vor veni la bătrâna Primărie a Râmnicului şi vor vota pentru a 7.000 oară pe moş Vârlan primar interimar. Moş Didoiu, cu o voce stinsă se va opune din nou şi va spune că nu e legal. Bătrânul bătrân de tot Moş Matei va părăsi sala împreună cu mamaie Dobrete şi moş Gherghinaru. Într-o jumate de oră, pentru că vârsta lor înaintată îi face să fie mai lenţi. Moş Cornoiu cu o voce tremurândă, cu o mână tremurândă, cu o foaie tremurândă, într-o prefectură antică va ataca în contencios şi uite aşa se va turna episodul 7.457.

• Primii doi oameni de afaceri din China deja au ajuns la Seaca. Este vorba de Ling Cha Puc şi Tso ping Tso Ndes şi care vor face producţie. Unul va crea se pare un Oltchin made in China şi unul o clasă politică tot de factură chinezească. Vor apărea astfel pe piaţă Miperea, Ticuloiu şi mulţi alţi oltchinişti, dar şi politicieni made in China de genul Posti Rădulescu, Cristian Puican, Mircia Mutău, Ion Gigi Patei, Adrianu Şuşu, Dumitru Bovin, Victor Zdănculescu, Rumulus Culacu, Iuliana Coise. Pe sistemul Adibas şi Mike. Chinezii vor garanta pentru aceste produse că vor ţine mai mult decât originalele şi nu se vor rupe la prima spălarea de DNA. Vor apărea şi două societăţi de dezvoltarea intercomunitară ADI ACA şi ADI SALARIZARE. Una conduse de Robert Snell şi una condusă de Victor Pompescu.

• Şi un banc de Vâlcea. Cică o reuniune la 20 de ani de la absolvirea liceului, unde se adună foştii elevi şi foştii profesori. După chef, masă, discuţii, se ridică în picioare fostul elev Ionescu. Acesta îşi drege vocea şi spune: „Dragi profesori, acum că au trecut atâţia ani de la sfârşitul liceului, am şi eu o întrebare… Chiar atât de tâmpit eram şi prostovan de mă lăsaţi pe rupte corigent?”. La care toţi profesorii într-un glas…”Vai, se poate, domnule deputat…, ce întrebare e asta!”.

• Nebunie la sfârşitul săptămânii trecute în cluburile din Râmnicu Vâlcea. În seara de sâmbătă, în două cluburi din cartierul Ostroveni au dat năvală inspectorii ANAF, însoţiţi de mascaţi ce erau înarmaţi până-n dinţi. Martorii spun că în doar câteva minute, unul din cluburi a rămas gol, 400 de persoane fugind pe unde au apucat. Întâmplarea a făcut ca în clubul respectiv să se afle şi cântăreţul de manele Adi de la Vâlcea, care venise special pentru patronul localului, ce-şi sărbătorea ziua. Ei bine, vedeta vâlceană se pare că a fost luată la întrebări de inspectorii ANAF, în momentul în care a fost văzut cu microfonul în mână. S-a ajuns până acolo încât Adi de la Vâlcea a fost căutat în buzunare, pentru ca nu cumva să fi încasat bani fără chitanţă pentru cântarea din seara aceea.