Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

“Machiaverlâcuri” de proastă calitate, făcute de proşti pentru proşti

Trăim în țara făcăturilor, a loviturilor de stat, a mânăriilor si a trucurilor ieftine. Ne îndreptăm către o criză politică de proporţii, într-un context extern îngrijorător. Asta ne mai lipsea, după tensionarea relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite, o criză politică internă aparent fără ieşire, cu un premier investigat de procurori, gata să facă orice pentru a se menţine la putere. Premierul Victor Ponta pare pregătit să declanşeze în ţară un Jihad politic de durată.

În ciuda tensionării relaţiilor dintre PSD şi UNPR-ul lui Gabriel Oprea, Ponta a dat, la sfârşitul săptămânii trecute, semne clare că nu va demisiona. Ce ne aşteaptă, deci, în perioada următoare? I-auzi: demisie… Poate mort, şi nici atunci. Cum să-şi dea el demisia când doreşte să ducă mai departe guvernarea care este un “model de succes”? Succes comunist căci doar din “succes în succes” am ajuns la dezastrul final.

La noi, spun politicienii guvernanţi, este “democraţie parlamentară”. Aşa este dictatura numită de ei “democraţie parlamentară”: raiul hoţilor, al mincinoşilor, al escrocilor şi al puturoşilor. Şi să nu uităm că majoritatea noastră i-a ales pe aceşti indivizi să ne secătuiască. Să ne batjocorească. De curând, scena publică românească a înregistrat o premieră: președintele CCR a fost convocat la Parchetul General pentru a fi interogat de un procuror în legătură cu decizia instituției, din vara lui 2012, de invalidare a Referendumului de suspendare a președintelui de atunci. Pentru prima dată în destinul României moderne, se încearcă rescrierea Istoriei cu ajutorul Parchetului General.

Autorul acestei aberații nu e nimeni altul decât Tiberiu Nițu, posesorul unui certificat de revoluționar obţinut pentru că, în 22 decembrie 1989, a tras cu AKM-ul în geamurile şi balcoanele blocurilor de vis-a-vis de Televiziune, în Bucureşti. Puciştii, care ştiu că nu au nicio şansă, apelează la o ultimă zvâcnire (intimidare) înainte de a-şi da “obştescul sfârşit”. O fac prin premierul copy-paste, sluga lor credincioasă, Ponta cel mândru că este român ce se tratează în Turcia. Ponta, care nu respectă un Referendum (cel din 2009), cu un rezultat covârşitor, dar vrea să fie respectat unul plin de falsuri şi matrapazlâcuri, acela de demiterea preşedintelui Băsescu.

A nu respecta rezultatul unui referendum, înseamnă a fi împotriva alegatorilor, a poporului despre care afirmi că voinţa lui este suverană. Chiar dacă Ponta este prim ministru, nu poate să facă orice îi trece prin cap. Nici chiar Preşedintele nu o poate face. E lesne de înţeles că redeschiderea dosarului de demiterea lui Băsescu nu poate avea nicio consecinţă practică ci doar una de imagine. Ne vor râde şi curcile.

Vânzoleala asta cu CCR la Parchetul General e tot atât de “inspirată şi serioasă” ca şi procesul intentat de CV Tudor, proces în care îl acuză pe fostul preşedinte că a furat o parte din banii destinaţi eliberării jurnaliştilor răpiţi în 2005. Idioţeniile astea nu au decât rolul defăimării şi nimic mai mult. Din asta, PSD-ul aflat în descompunere, nu are nimic de câştigat, pentru că, întotdeauna, “machiaverlâcurile” lor au fost de proastă calitate, făcute de proşti pentru proşti.

Hai să vedem cum se sparge şi balonul ăsta de săpun. Pot să încerce pucişti uslaşi ce vor. Poporul s-a săturat de ei. Aici este buba. Oricum ar suci-o, oricum ar încerca să o învârtă, tot la Beciu’ Domnesc vor ajunge. Eu simt şi văd cum poporul a ajuns să-i urască pe copyatorii pucişti. Ce mi-e Năstase? Ce mi-e Voiculescu? Ce mi-e Ponta? Acelaşi PCR=FSN. După 2012, deghizat în USL. V-aţi întrebat vreodată de ce le este teamă acestora de DNA? Încercaţi să desluşiţi spusele mele şi veţi înţelege.