Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MEDICI CORUPŢI! Bica, în spatele gratiilor! Orădan, arest la domiciliu!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au fost extrem de nemulţumiţi de decizia judecătorilor vâlceni, care au luat doar măsura arestării la domiciliu a celor doi medici de la Drăgăşani, Violeta Bica şi Cristina Orădan, în condiţiile în care există indicii clasre că doctorii luau mită de la pacienţi aproape zi de zi. De aceea, ei au contestat hotărârea la Curtea de Apel Piteşti, procesul judecându-se la sfârşitul săptămânii trecute. Aşadar, în data de 30 aprilie a.c., magistraţii argeşeni au considerat că Violeta Bica trebuie trimisă în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile, iar Cristina Orădan trebuie menţinută în arest la domiciliu, însă cu alte câteva măsuri complementare impuse, printre acestea numărându-se şi faptul că nu are voie să ia legătura cu niciun fost pacient de-al său.

După cum bine se ştie, întreaga poveste a celor doi medici corupţi a început în data de 21 aprilie 2015, atunci când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Vâlcea au descins la Spitalul municipal Drăgăşani, la cabinetul medical de psihiatrie al medicului Cristina Orădan, precum şi la cabinetul de expertiză medicală al medicului Violeta Bica, cabinet ce se află în subordinea Casei Judeţene de Pensii Vâlcea. Conform informaţiilor din dosar, cele 217 infracţiuni probate comise de medicii Cristina Orădan şi Violeta Bica au avut loc în perioada noiembrie 2014 – aprilie 2015. Cele două doctore formaseră o reţea de pensionări pe bandă rulantă. Pe de-o parte, medicul Violeta Bica (ex-Toma) „recruta” pacienţii, cărora le cerea sume de bani şi bunuri pentru a emite documente în vederea pensionării, iar, pe de altă parte, medicului Cristina Orădan îi interna fictiv pe respectivii pacienţi în Secţia de Psihiatrie a spitalului, ea punând diagnostice false şi eliberând reţete medicale şi alte documente necesare dosarului de pensionare. Pentru „eforturile” ei, Cristina Orădan primea o parte din banii primiţi de Bica de la pacienţi.

Inculpaţi în dosar mai sunt şi Violeta Botoran, Maria Vlăducu Iovănescu şi Roxana Elena Ştirbu, persoane suspecte că ar fi complicii medicilor. Mai mult, în acest caz mai apare şi numele unui poliţist rutier din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea, Marin Onuţ, care este acuzat de complicitate la dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu.