Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dosar penal pentru un om al străzii din Vâlcea! A intrat în contact cu o persoană venită din Anglia și a mințit cadrele medicale

Un om al străzii din Vâlcea s-a ales cu dosar penal, după ce a oferit informații false cadrelor medicale de la SJU Vâlcea. Împotriva lui, procurorii au deschis o anchetă penală, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de fals în declarații.
”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea a fost înregistrat la data de 04 mai 2020 un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la comiterea infracțiunii de fals în declarații.
În fapt, la data de 26.03.2020, o persoană fără adăpost a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – UPU, întrucât prezenta o tuse seacă, declarând personalului medical din cadrul UPU că nu a intrat în contact direct cu persoane sosite din zonele afectate de virusul Covid 19, completând în acest sens „Chestionarul privitor la expunerea pacientului la Covid 19”.
În cursul aceleiași zile, respectiva persoană a fost transportată la Spitalul T.B.C. Mihăești unde, de această dată, a declarat medicului de gardă că a intrat în contact direct în urmă cu 10 zile cu o persoană ce a sosit din Anglia.
Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rm. Vâlcea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementat de Codul de procedură penală”, se arată într-un comunicat al Parchetului.