Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Informații de ultimă oră privind șomajul tehnic

Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic, vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

Menționăm că prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

Șomajul tehnic – până la finele lunii aprilie 2020 s-au înregistrat 1020 angajatori care au solicitat plata aferentă lunii martie 2020, pentru 6335 persoane.

LEGEA 19/2020 – privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ
Pentru depunerea cererilor aferente drepturilor legale, documentele se depun în primă etapă pe adresa de email a instituției noastre: [email protected],urmând ca ulterior documentele să fie depuse tot pe platforma : https://aici.gov.ro/home.

Legea nr. 19/2020 – până la data de 05 mai 2020, s-au înregistrat 48 angajatori care au depus documente pentru 85 persoaneîn vederea efectuării plăților conform prevederilor legale.

Firmele care au depus documentația necesară au toate domeniile de activitate existente în județul nostru, începând de la domeniul hotelier (cameriste, barmani, recepționeri, bucătari, alimentație publică, prestări servicii (frizeri, coafură-manichiură, ateliere, auto, spălătorii auto, croitorie, patiserii, cabinete medicale individuale (pe diferite specializări), precum și firme din construții și din domeniul prelucrărilor, etc.

Numărul unic de telefon unde se pot afla informații cu privire la acordarea șomajului tehnic: 021 – 444 – 0000.
AJOFM VÂLCEA – telefoane pentru acordarea de informații suplimentare privind șomajul tehnic și legea privind zilele libere pentru părinți: 0771.174.993; 0733.938.867

Comunicare Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea