Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlceanul Bogdan Mateescu, noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Judecătorul Bogdan Mateescu este noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, în timp ce procurorul Florin Deac a fost numit vicepreședinte. Mateescu a câștigat concursul după ce în votul din cadrul Secției pentru Judecători a învins-o pe Evelina Oprina, o judecătoare considerată ca parte a taberei Savonea din CSM. Cei doi vor conduce consiliul pentru un an.

Judecătorul Bogdan Mateescu a primit 13 voturi pentru, 3 împotrivă, în timp ce 2 au fost nule. În cazul vicepreședintelui Deac au fost înregistrate 13 voturi pentru și 5 împotrivă.

Bogdan Mateescu este membru al CSM din 2017, anterior a condus Judecătoria Rm. Vâlcea între 2013 și 2017. A activat prima dată ca judecător stagier la Judecătoria Sector 4 București (2007-2009), iar apoi a activat timp de opt ani la Judecătoria Rm.Vâlcea.

În momentul în care și-a anunțat candidatura pentru președinția CSM, Mateescu a subliniat că este esenţial pentru magistratură, dar şi pentru societate „un Consiliu coerent, care să contribuie cu toată energia lui şi cu toată forţa argumentelor miilor de magistraţi la îmbunătăţirea cadrului legal care să le apere cu adevărat independenţa, în contextul imensei responsabilităţi pe care o poartă”.