Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INSTANŢA A DECIS: Gicuţu Deaconeasa rămâne după gratii!

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact în data de 30 aprilie a.c., Curtea de Apel Piteşti a decis să menţină arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul vâlceanului Gheorghe (Gicu) Deaconeasa şi a adjunctului Gărzii Naţionale, Ion Marius Bărbulescu. Asta după ce, procurorii DNA au cerut Tribunalui Argeş trimiterea celor doi după gratii şi au şi obţinut-o. Numai că, atât Deaconeasa, cât şi Bărbulescu au contestat decizia, dar au contestat-o în van.

După cum bine se ştie, Ion Marius Bărbulescu, cel ce a ocupat funcţiile de comisar al general al Gărzii Naționale de Mediu (în anii 2009, 2011, 2012), director al Direcției Generale de Control a Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naționale de Mediu (2010) şi, în prezent, director general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, este acuzat că ar fi comis 8 infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită.

În schimb, vâlceanul nostru, Gicu Deaconeasa, ce este trimis în judecată şi în alte speţe tot pentru fapte de corupţie, a fost acum arestat pentru cumpărare de influență în formă continuată (8 acte materiale), dare de mită şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.