Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dosarul „Clanul Lăbuş” a intrat într-o nouă fază de judecată

Procesul în dosarul „Clanului Lăbuş” a început în forţă, iar instanţa a luat hotărârea ca o parte din inculpaţi să fie judecaţi în continuare din spatele gratiilor. La ultimul termen din dosar, ce a avut loc în data de 29 aprilie 2015, magistratul de caz a menţinut arestarea preventivă în cazul a patru acuzaţi: Mihăiţă Obreja (zis şi Miţă Lăbuş, considerat liderul grupului), Petre Valeriu Sandu, Andrei Nicolae Binder şi Ştefan Radu Drăghici. De asemenea, s-a luat hotărârea ca Elena Ungureanu Larisa şi Camelia Popa să fie în continuare arestate la domiciliu. Camelia Popa a cerut însă să i se permită schimbarea domiciliului, ea urmând să se mute în comuna Frânceşti, precum şi să-i fie admisă cererea de a se deplasa săptămânal la un supermarket din Râmnicu Vâlcea şi de a merge la Tribunalul Vâlcea, pentru a studia dosarul în care este inculpată. „Menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor: Obreja Mihăiţă, Sandu Petre Valeriu, Binder Andrei Nicolae şi Drăghici Radu Ştefan, aflaţi în stare de arest preventiv la Penitenciarul Colibaşi. (…) Menţine măsura arestului la domiciliu a inculpatelor: Ungureanu Elena Larisa, şi Popa Camelia. Admite cererile formulate de inculpata Popa Camelia. Dispune schimbarea imobilului unde se execută arestul la domiciliu şi pe cale de consecinţă: Pe durata arestului la domiciliu inculpata Popa Camelia are obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în comuna Frânceşti (…), fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Permite inculpatei să părăsească imobilul din comuna Frânceşti, după cum urmează: – în fiecare zi de vineri , între orele 13,00-15,00, pentru a se deplasa la hipermarketul Kaufland din mun. Rm. Vâlcea, în vederea procurării mijloacelor esenţiale de existenţă; – la datele de 08.05.2015 şi 15.05.2015, între orele 9,00-13,00, pentru a se deplasa la Tribunalul Vâlcea, în vederea studierii dosarului cauzei” – se arată în decizia instanţei.

Poliţistul Popa va cere disjungerea cauzei

Printre noutăţile aflate în dosar se numără şi faptul că au fost constituite părţile civile/vătămate. Astfel, Dorel Octavian Diaconu, Dorel Fetele, Gheorghe Cătălin Zotică şi Ion Popii sunt persoanele vătămate din acest dosar, iar societăţile SC Dod Termoconstruct Com SRL şi SC Marlaur Comp SRL, din Păuşeşti – Măglaşi, se constituie părţi civile. De asemenea, societăţile LAMCONSTRUCT SRL, reprezentată de Marilena Sancu şi SC STILUNICOM SRL, reprezentată de Alexandru Niţă, sunt considerate „inculpate”.

Ceea ce mai este demn de menţionat este faptul că fostul adjunct al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Gabriel Popa, cel ce este inculpat în dosar, intenţionează să ceară disjungerea cauzei sale, în condiţiile în care numele său nu a fost asimilat grupului infracţional. După cum bine se ştie, comisarul de poliţie are pe numele său doar o singură acuzaţie, aceea de a fi divulgat informaţii secrete. Mai exact, în data de 18 septembrie 2014, Gabriel Popa a accesat baza de date, privind evidenţa populaţiei, a Poliţiei Vâlcea, divulgând date de identitate ale unor persoane, pe care le-a pus la dispoziţia unuia din membrii grupului infracţional organizat, Ştefan Radu Drăghici, în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase.