1

Vâlcea în sărbătoare!

Oltchim a reușit, în premierăpentru sportul românesc, accederea în faza următoare a Ligii Campionilor

Galacticele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea Continuă săfacă istorie în sporturl românesc. Gruparea chimistăa reușit să-și asigure matematic prezența în faza următoare a Ligii Campionilor, După numai patru etape scurse din Grupa Din ultima rundăjucatăîn acest an, elevele lui Gheorghe Tadici și Popa Seviștean au întâlnit pe propriul teren pe FTC Budapesta și au reușit săse impunăîn fața unguroaicelor pentru a patra oarăîn 2007. Oltencele au jucat cu piciorul luat de pe accelerație dar și-au asigurat cele două puncte încă de la pauză, când conduceau cu 18-9. Finalmente a fost 34-28, Luca și compania sărbătorind calificarea alături de suporterii vâlceni care au umplut până la refuz Sala Sporturilor Traian. Pentru Oltchim au evoluat: Luminița Dinu, Talida Tolnai – portari, Valeria Beșe (1), Roxana Gatzel, Narcisa Lecușanu (2), Steluța Luca (2), Ramona Maier (7), Oana Manea (2), Adina Meiroșu (9), Roxana Cherăscu, Adriana Gabriela }ăcă lie, Raluca Ivan, Adriana Olteanu (7), Ionela Stanca (4).
Ungurii ne-au reclamat la EHF

Oficialii formației Ferencvaros Budapesta s-au plâns la Federația Europeană de Handbal, cu două zile înainte de meciul cu Oltchim, că au informații conform că rora autocarul suporterilor va fi atacat cu pietre și sticle pa Valea Oltului. „Este adevărat, ne-au reclamat la EHF. Am trimis și noi un răspuns în care am anunțat că suporterii Oltchimului sunt mai civilizați decât cei ai lui FTC iar forțele de ordine din Vâlcea mai competente decât cele de la Budapesta. Se vede că am avut dreptate.” Chiar dacă galeria ungarăa scandat în repetate rânduri: ” Îiganii!”, singurele probleme au fost După terminarea partidei, atunci când suporterii celor două echipe au fost la un pas săse încaiere dar jandarmii au intervenit prompt.

Bucurie în tabăra Oltchim

Gheorghe Tadici s-a bucurat la finalul meciului cu FTC și și-a lăudat elevele: „Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat. Chiar dacă echipa s-a relaxat în ultimele minute, fetele au fost concentrate și au jucat bine. până la urmăeste o normalitate această scă dere din final. Intrăm în pregătire la națională, ne detașăm de ceea ce vom urmări în ianuarie. Trebuie menționat că echipa a jucat 33 de meciuri, deci problema principalăeste de a recupera jucă toare și de a obține prospețime pentru CM. Nu este ușor, sper săavem sănătate.” Numai cuvinte de laudăa avut și secundul Popa Seviștean: „Orice meci are încă rcă tura și dificultatea lui, normal că aveam prima șansă. Deși fetele au fost un pic deconectate, am reușit săcâștigă m și sămergem mai departe. De la început, noi și Viborg am fost favoriții, meciul cu ele este unul greu, acestea formând o superechipă. O săabordăm partida cu multăseriozitate, dar mergem cu încredere pentru că suntem deja calificați. Am format împreunăaceastă mentalitate de învingători, și fetele s-au mobilizat mereu și au trecut peste orice obstacol. Ne străduim săcâștigă m tot, avem și valoarea care ne permite săsperăm la asta.”

 

O victorie din două meciuri

Pentru a termina Grupa D pe primul loc al clasamentului, chimistele mai au nevoie de un succes din următoarele două partide. Chimistele au un avans de trei puncte Față de principala urmăritoare, Viborg, și vor mai juca, în luna ianuarie a anului viitor, în Danemarca și la Podgorica. Dacă vor fi lidere la final, elevele lui Tadici vor întâlni în faza a doua a competiției două echipe clasate pe locul secund și numai una de pe primul loc, din celelalte trei grupe ale Ligii Campionilor.

Grupa D

Oltchim – FCT Budapesta 34-28

Buducnost Podgorica – Viborg 31-31

Clasament

1. Oltchim Rm. Vâlcea 4 4 0 0 134-102 8p

2. Viborg HK 4 2 1 1 134-123 5

3. Buducnost T-Mobile 4 1 1 2 104-121 3

4. FTC Budapesta 4 0 0 4 99-125 0

Etapa viitoare

Viborg – Oltchim

FTC Budapesta – Buducnost Podgorica