Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Cîlea, în război deschis cu deputații Vlădoiu și Bleotu

” Dihonie în PSD Vâlcea

CONFLICT. Disensiunile din interiorul Organizației Județene a PSD Vâlcea par a nu mai avea sfârșit. Încă de la începutul acestui an, social-democrații vâlceni s-au certat în continuu pe șefia organizației de la Vâlcea, actualul președinte Ion Cîlea și deputatul Vasile Bleotu aruncându-și săgeți otrăvite prin intermediul mass-media. Acum, însă , pe măsurăce se apropie Congresul pentru alegerea unui nou președinte de partid la nivel național, disputele dintre susținătorii lui Geoanăși cei ai lui Năstase se întețesc. Ambele tabere încearcă săconvingăprimarii și președinții organizațiilor locale săvoteze cu favoritul lor, promițându-le vrute și nevrute. În perioada imediat următoare, va avea loc Conferința județeană a PSD Vâlcea pentru a alege delegații ce vor reprezenta formațiunea politică vâlceanăla Congres. Nu puține sunt vocile din partid care afirmăcă președintele Ion Cîlea încearcă prin toate mijloacele să-i delege la Congres doar pe cei ce îl vor vota pe Mircea Geoană.

„Vlădoiu și Bleotu încearcă săinfluențeze primarii” – susține Cîlea 

Este deja cunoscut faptul că actualul președinte al PSD Vâlcea, Ion Cîlea, este un susținător înfocat al lui Mircea Geoană, el făcându-și publice preferințele chiar de la sfârșitul anului trecut. Mai mult decât atât, el și-a deranjat colegii de partid atunci când a afirmat că întreaga organizație a PSD Vâlcea va vota cu Geoanăla Congres, fărăa cere opinia nimănui. De cealaltăparte însă , se aflădeputații Vasile Bleotu și Aurel Vlădoiu, care s-au săturat de eșecurile echipei actualului lider PSD și cer cu ardoare o reformă în partid. De aici pornesc toate neînțelegerile dintre mai marii pesediști vâlceni. Nu mai departe de zilele trecute, liderul Ion Cîlea ne-a mărturisit că are informații potrivit că rora cei doi deputați mai sus menționați încearcă săinfluențeze primarii și președinții de organizații locale săvoteze cu Adrian Năstase. „Am auzit că umblăprin județ și le spun primarilor săvoteze cu Adrian Năstase. Nu mi se pare normal. Trebuie săoprim hemoragia aceasta și tensiunile care sunt în interiorul partidului. Probabil că totul se va sfârși După Congres și După ce vor avea loc alegerile la nivelul organizației județene a PSD Vâlcea. Dacă era După mine le organizam înainte de alegerile de la nivel național, însă dacă așa s-a hotărât, așa vom face. Nu-mi este frică de nimeni, indiferent de cine va candida” – ne-a declarat președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea.

„Sunt aberații” – spune deputatul Aurel Vlădoiu

Deputatul Colegiului Uninominal Horezu, Aurel Vlădoiu, s-a arătat deranjat de afirmațiile președintelui Ion Cîlea, spunând că nu și-ar permite niciodatăsăinfluențeze vreun primar sau președinte de organizație locală. Mai mult decât atât, parlamentarul social-democrat nu s-a sfiit săcritice actuala conducere a PSD, în cârca că reia a aruncat toate înfrângerile din campaniile electorale din ultimii șase ani de zile. „Nu știu de unde are domnul Cîlea asemenea informații. Sunt aberații. Nu-mi pot permite săle spun la primari sau la președinții de organizații locale săvoteze cu cineva, pentru că nu vreau să-mi reproșeze apoi că au mers pe mâna mea și au greșit. Fiecare primar are concepția lui, are mintea lui și nu îi poți dicta săfacă ceva ce nu vrea. Aceasta este opinia mea. Eu le-am spus tuturor asta. Am mai spus și că noi, cei din Colegiul Horezu, votăm cu partidul și vom vota cu acea echipăcare este în stare săaducă partidul, în 2012, la Guvernare. Domnul Cîlea nu este bine informat de face astfel de afirmații. Este treaba dânsului oricum. Dacă vrea sămeargăcu Mircea Geoanăpână în pânzele albe, nu are decât săo facă . Numai că nu trebuie săuităm că în anul 2004 aveam 40%, iar de atunci și până acum am pierdut nu mai puțin de 500 de primari și cinci bătălii electorale importante” – ne-a declarat deputatul PSD, Aurel Vlădoiu.            

Cîlea se vrea vicepreședinte al PSD   

Din câte se pare, unul dintre motivele pentru care Ion Cîlea îl susține necondiționat pe Mircea Geoanăeste acela că vrea săcandideze pentru un post de vicepreședinte în conducerea centralăa PSD. Dacă Adrian Năstase, în cazul în care va fi ales, intenționeazăsăfacă o politică de întărire a autorității și puterii de decizie a centrului și de diminuare a puterii liderilor din teritoriu, Mircea Geoanăs-a pronunțat deja pentru menținerea în forurile de conducere a liderilor organizațiilor județene. În prezent, existăopt funcții de vicepreședinți regionali și șapte funcții de vicepreședinți pe diferite domenii de activitate, unul dintre aceste posturi fiind vânat chiar de liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea. De curând, acesta și-a manifestat nemulțumirea vizavi de faptul că , la ora actuală, aceste posturi sunt ocupate de persoane care au avut rezultate slabe la prezidențiale. ,,Nu m-am decis încă dacă voi candida pentru un post de vicepreședinte la nivel național, dar este posibil săo fac pentru că am văzut că acolo vorbesc și iau decizii cei care au avut rezultate slabe la alegeri. Noi, la Vâlcea, am obținut rezultate excepționale și, După cum bine știți, ne situăm pe locul trei pe țară și pe primul  loc pe Oltenia. Părerea mea este că varianta alegerii în echipăatât a președintelui, cât și a celor din subordinea sa este greșită. Asta pentru că în acest moment agreez această soluție, vicepreședinții sunt aprobați de congres, președintele nu are niciun fel de putere asupra unui vicepreședinte care nu-și face datoria și din păcate avem destul de multe cazuri în care s-au ascuns în spatele acestei funcții aprobate de congres. De aceea consider că ar fi foarte bine ca președintele să-și facă singur echipa” – susține Ion Cîlea, președintele PSD Vâlcea.

Claudia Stanciu