Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Emilian Frâncu pleacă în Thailanda, pe banii statului, să se relaxeze

Excursie de zeci de mii de euro

SFIDARE. În plină crizăFinanciară , senatorul liberal vâlcean Emilian Frâncu, împreunăcu alți nouăparlamentari, vor pleca, pe banii statului, săse relaxeze, timp de opt zile, în Thailanda, la Bangkok,  pentru sesiunea de primăvară a Adunării Uniunii Interparlamentare, unde vor analiza, de zor, probleme legate de „mediul înconjurător”. Distracția va costa peste 20 de mii euro, doar pentru transport,  deplasare suportată, desigur,  din bani publici.

Frâncu se duce la masaj thailandez  

Emilian Frâncu, zis „Măndel”, a intrat în gura presei naționale, el fiind unul dintre eroii principali ai emisiunii difuzate de televiziunea Antena 3, „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”, difuzatăîn data de 3 februarie a.c. Senatorul, împreunăcu alți nouăparlamentari, vor pleca între 25 martie și 3 aprilie 2010 la Bangkok, Thailanda, pentru a discuta la Adunarea Uniunii Interparlamentare despre mediul înconjurător. Așadar, patru senatori și șase deputați, de la PSD, PNL și PD-L, și-au exprimat disponibilitatea, printr-o cerere scrisătrimisă Parlamentului României, de a pleca timp de opt zile în Thailanda, pentru a discuta pe tema „Parlamentul în centrul reconcilierii politice și a bunei guvernări”. Surprinzător, aleșii, printre care și „Măndel” au cerut suportarea cheltuielilor, deloc mici, pentru opt nopți, Față de cele cinci, care figurau în programul oficial al sesiunii de primăvară a Uniunii Parlamentare. Biroul Permanent al Senatului a aprobat, fărăprobleme, prelungirea șederii în Thailanda a senatorilor PSD – Ion Vasile, Alexandru Mocanu, Marian Rasaliu – PD-L, deputaților Carmen Axenie (PD-L), Emilian Frâncu (PNL) etc. 

După cum îl știm pe „Măndel” suntem convinși că se va duce în Thailanda, pentru a duce lupte aprige cu criza economică mondialăși, de ce nu, pentru a se delecta cu celebrele masaje thailandeze, faimoase în toată lumea. Așadar, „trai neneaca pe banii babacă i”, că doar excursia se plătește din banii noștri, munciți cu trudă.

Contactat telefonic de moderatorii emisiunii, senatorul PSD, Ion Vasile, enervat teribil că a fost luat la bani mărunți, a încercat săexplice care este motivul pentru care au solicitat prelungirea excursiei. El susține că , vezi Doamne, nu pot ajunge, în timp util, la marea întâlnire unde se vor discuta probleme cruciale pentru țara noastră. Enervat că motivația nu este, totuși, susținutăde realitate, alesul a declarat că va renunța la deplasare, pentru a nu mai da ocazia la interpretări. Nici nu s-ar putea întâmpla așa ceva, având în vedere că Ioan Muntean (PSD), șeful delegației care va pleca în Thailanda, nu știe nici măcar o limbăde circulație internațională. Chiar el a recunoscut-o, în direct, la Antena 3.

„Măndel” e penibil

La un moment dat, la celălalt capăt al firului telefonic, s-a auzit vocea plată, aproape robotică a senatorului Frâncu: „L-ați sunat pe Emilian Frâncu. După semnalul sonor, lăsați-mi, vărog, mesajul și vărăspund imediat”. La scurt timp, „Măndel”, fericit că , în sfârșit, a fost că utat de televiziunile centrale, a sunat repede înapoi, ca nu cumva cei de la Antena 3 săse răzgândească și sănu mai aibănevoie de opinia sa. În rândurile care urmează, publică m transcriptul convorbirii dintre Mihai Gâdea și Emilian Frâncu, care-l pune pe senator, n-ar fi pentru prima dată, într-o posturămai mult decât jenantă.  

Mihai Gâdea: „Domnule Frâncu, înțeleg că sunteți nervos!

Emilian Frâncu: ” Mi s-a spus că s-a discutat despre mine că , vezi Doamne, n-aș ști limbi străine. Cunosc perfect două limbi străine, franceza și engleza. Așa mi s-a spus la telefon”.

M.G: „Cine v-a spus la telefon v-a spus prost”.

E.F: „S-a spus că aș folosi banii statului. Dumneavoastrăștiți că orice deplasare în străinătate a parlamentului ca săreprezinte România beneficiazăde toate drepturile unei deplasări. Oricine ajunge în Parlament, are o diurnă, acolo, săpoatăsă mănânce și el ceva”.

M.G:Dumneavoastrămergeți în Thailanda pe banii cui, că n-am înțeles „

E.F: „Pe banii Parlamentului României „

M.G: „Păi, banii Parlamentului nu-s banii statului, sunt ai dumneavoastră?”

E.F: „Io, când am fost ales de popor, am fost ales să-l pot reprezenta și-n străinătate.”

M.G: „Ați fost ales săaveți decențăsăvorbiți, inclusiv la televizor. Faptul că sunteți lipsit de decențăîn această intervenție, mi se pare un lucru care vădezonorează. Ce faceți în Thailanda, dacă tot văduceți opt zile săvăsimțiți bine?”

E.F: „Fac parte din comisia pentru drepturile omului, sunt trei comisii „

M.G:Nu v-am întrebat ce faceți în Senat că și așa nu am auzit ce faceți, ci ce veți face în Thailanda „

E.F: „Vărepet, sunt trei comisii „

M.G:Domnule Frâncu, aveți probleme cu auzul? Nu sunteți în stare săpurtați un dialog? Foarte bine, mergeți în Thailanda, reprezentați România, este foarte bine. Noapte bună!”

No comment!