Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Robert Schell îl trimite pe prefect ca să facă legea printre barbugiii din cercul lui

Discuții în contradictoriu

DISPUTE. Război deschis între prefectul Petre Ungureanu și primarul localității Brezoi, liberalul Robert Schell. Prefectul îl amenințăcă -l ,,va face” când îi va ,,pica la zar”, primarul îi transmite să-și ,,facă la zar” barbugiii din mahalaua care l-a ,,produs”. Actualul prefect de Vâlcea face gafăDupă gafă, inventeazălegi sau aplică actuala legislație în funcție de interesele sale personale. Săptămâna trecută, prefectul l-a amenințat cu suspendarea pe primarul localității Brezoi, liberalul Robert Schell, doar pentru că acesta a refuzat săia în considerare deciziile ilegale emise de reprezentantul Guvernului în teritoriu, care vizau menținerea în funcție a viceprimarului pedelist dat afarăprintr-o hotărâre a Consiliului Local Brezoi. Primarul liberal susține că instanța va da câștig de cauzăConsiliului Local Brezoi, deoarece viceprimarul a fost demis legal și că refuzăsăse coboare la nivelul de mahala al prefectului.  Consiliul Local Brezoi si Prefectura se întâlnesc din nou săptămâna aceasta  în instanța de contencios administrativ.

În prezent, Primăria Brezoi funcționeazăfărăviceprimar, deși, la un moment dat avea doi : unul ales legal de Consiliul Local, celălalt impus de prefectul pedelist Petre Ungureanu, al că rui mandat se aflăla un pas de  ilegalitate, conducerea prefecturii funcționând în baza unei  prelungiri la prelungirea interimatului. Cu toate acestea, prefectul face legea în teritoriu în baza unor legi abrogate demult sau a unor legi inventate, amenințând primarii opoziției cu suspendarea din funcție.   

În cadrul ședinței Comisiei Județene de Fond Funciar de săptămâna trecută, reprezentantul guvernului în teritoriu a împărțit amenințări în stânga și în dreapta atât la adresa foștilor prefecți, cât și a primarilor PNL și PSD, care nu răspund la comenzile sale sau ale  PD-L. Deși actualul prefect are în spate o carierăde avocat, prestația sa pe probleme juridice este lamentabilă. Ungureanu a făcut varzătoate actele juridice care i-au trecut prin mână, se amestecă abuziv în activitatea consiliilor locale și mai nou  organizeazăreferendumuri pentru înlocuirea primarilor PSD sau PD-L, deși cetățenii îi cer acest lucru. Ultima acțiune a prefectului a creat o bramburealătotalăîn Primăria Brezoi, care s-a trezit cu doi viceprimari, pe același ,,fotoliu”, amândoi în ,,șomaj tehic”.

,,Schell se îndreaptăcu pași repezi spre suspendare….”

Liberalul Robert Schell, primarul localității Brezoi, a ajuns în instanța de contencios administrativ împreunăcu consiliul local, din cauza  prefectului „apolitic” Petre Ungureanu, care nu a fost de acord cu demiterea viceprimarului pedelist Ioan Bușu și schimbarea lui cu liberalul Constantin Stanca. În cadrul conferinței de presăde miercuri, 3 februarie, prefectul a declarat că nu-l intereseazăopinia primarului și că viceprimarul PD-L va rămâne în funcție pentru că „așa vor mușchii lui”.

,,Nu măintereseazăce zice primarul Schell, din punctul meu de vedere Stanca ocupăpostul ilegal, postul aparține PD-L. Refuz sămai discut pe acest subiect”, a afirmat prefectul. De curând, prefectul a trecut și la amenințări la adresa primarului Robert Schell, doar pentru că primarul i-a „cazat” viceprimarul ilegal în centrala termică .  „Robert Schell este un primar care se îndreaptăcu pași repezi spre suspendare. L-a mutat pe viceprimarul PD-L în centrala termică și în biroul lui a mutat-o pe femeia de serviciu”, a spus Ungureanu.

,,Să-i pice la zar barbugiii cu care are contacte”, zice Schell 

Primarul Robert Schell a declarat că prefectul Petre Ungureanu minte. Primăria Brezoi funcționeazăfărăviceprimar, iar fostul viceprimar democrat-liberal nu mai are niciun drept săocupe biroul din Primărie, pentru că este angajatul altei instituții.

 ,,În momentul de Față eu nu mai am niciun viceprimar din cei doi care sunt în discuție, unul este suspendat, celălalt nu-l recunosc și nu are niciun contract legal cu Primăria orașului  Brezoi. El a fost destituit în data de 3 decembrie, iar în data de 4 a fost angajat la Apele Române, a renunțat la contractul pe care l-a avut cu primăria.

Nu este adevărat ce spunea prefectul, am dat o dispoziție de mutare a lui la Gospodărire Comunală, acolo unde ar trebui să-i fie locul și asta pentru că am avut eu înțelegere pentru că el practic nu trebuia săstea în primărie din moment ce nu are niciun contract cu mine.

Îmi este  greu săcred că Prefectura va câștiga. Noi avem un proces pe contencios, mi-a atacat hotărârea de demitere a viceprimarului democrat -liberal, argumentele mi se par foarte subțiri, sunt puerile. Eu am venit cu legea, unde spune foarte clar că hotărârea datăeste perfect valabilă, probabil pe 9 februarie o săse lămurească lucrurile și atunci vom vedea ce este de făcut în continuare, dar eu am convingerea că nu are cum săcâștige acest proces din moment ce toate hotărârile sunt date perfect legal”, a afirmat primarul localității Brezoi.

Schell a ținut săprecizeze că refuzăsăse coboare la nivelul de mahala al prefectului: ,,În primul rând am urmărit și eu conferințele dumnealui de presă, îmi este  jenăsăintru într-un dialog cu dânsul pentru că are un limbaj de mahala. Se exprima zilele trecute că o să-i pic la zar, probabil trebuie să-i pice la zar barbugiii cu care are contacte, îmi pare rău, nu vreau săjignesc etnia de unde este dânsul, dar  eu am alte preocupări și nu măocup de astfel de chestiuni”, a afirmat Robert Schell.   

Ungureanu aplică legea După ureche

Ungureanu a considerat ilegalăschimbarea democrat -liberalului, doar pentru că făcea parte din partidul care l-a făcut prefect și a adus ca argument o lege abrogatăîn 2008. Prefectul-avocat spune  că viceprimarii nu se pot schimba într-o ședințăextraordinară, că nu erau motive necesare pentru schimbarea din funcție (conform Legii 393/ 2004) și că punctul pe ordinea de zi din cadrul ședinței a fost propus de consilieri, și nu de primar, doar că   legea îl contrazice. Legea 393/2004 a fost abrogată. În realitate, doar viceprimarul poate fi schimbat într-o ședințăextraordinară. Legea 393/2004 este modificatăde Legea 35/2008, prin care elementele de atac ale prefectului Ungureanu sunt de fapt nule. De asemenea, aceeași lege specifică faptul că viceprimarul poate fi schimbat și cererea a  o treime dintre consilieri, nu doar a primarul. În astfel de condiții, atacarea în instanțăa deciziei de că tre Instituția Prefectului este nulăde drept. La fel de aberantăeste și amenințarea cu suspendarea primarului. Prefectul nu are cadru legal de suspendare a primarilor decât în situații excepționale: dosare penale cu condamnare sau inactivitate pe o perioadă de șase luni de zile. Oricât de mult și-ar dori prefectul să-l scoatădin peisaj pe primarul Robert Schell, nu o poate face pentru că actuala  legislație nu-i permite, iar  cele inventate de el îl pot arunca în instanța de judecatăpentru abuz în serviciu.